Norme Coca 2023 - 2024

Există persoane imune la Ebola. Concluzia le aparţine oamenilor de ştiinţă americani, de la două universităţi diferite.

Un grup de cercetători din America au ajuns la o concluzie surprinzătoare în ceea ce priveşte Ebola: există oameni imuni la acest virus. Un studiu recent, realizat de cercetătorii din Florida, împreună cu specialiştii din Texas, arată că 71% dintre persoanele care au intrat în contact cu pacienţii bolnavi de febră hemoragică sau care au fost diagnosticaţi cu Ebola nu s-au simţit niciodată rău, notează Daily Mail.

Un sistem imunitar rezistent la acest virus este explicaţia oamenilor de ştiinţă pentru astfel de situaţii.

Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a 4.493 de persoane dintre cele 8.997 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi SUA), potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicat la Geneva, relatează AFP.

Precedentul bilanţ al OMS, dat publicităţii la 8 octombrie, anunţa 4.033 de morţi din 8.399 de cazuri înregistrate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să împartă în două grupe ţările afectate de epidemie. Prima grupă este formată din cele mai afectate trei ţări (Liberia, Sierra Leone şi Guineea), iar cea de-a doua include Nigeria, Senegal, SUA şi Spania.

Epidemia, cea mai gravă de la identificarea virusului, în 1976, a apărut în Guineea la sfârşitul lunii decembrie 2013. De atunci, au fost înregistraţi 2.458 de morţi în Liberia, din 4.249 de cazuri. De asemenea, au fost înregistraţi 1.183 de morţi dintre cele 3.252 de cazuri din Sierra Leone şi 843 de morţi dintre cele 1.472 de cazuri în Guineea.

Situaţia din Nigeria şi din Senegal a rămas neschimbată de la precedentul bilanţ oficial: 20 de cazuri, dintre care opt mortale, în Nigeria, şi un caz în Senegal, un student din Guineea a cărui vindecare a fost anunţată de autorităţi la 10 septembrie.

În Statele Unite, două cadre medicale au fost infectate cu Ebola într-un spital din Texas, unde un pacient a murit după ce a contractat boala în Liberia. Spania a înregistrat un caz de infectare, o asistentă care a îngrijit doi misionari bolnavi repatriaţi la Madrid, unde au murit în august şi, respectiv, în septembrie.

Angajaţii din sănătate sunt afectaţi în mod deosebit, cu 236 de morţi dintre cele 427 de cazuri cu persoane infectate în toate ţările unde a fost semnalat focarul de Ebola. În total, 96 de reprezentanţi ai personalului sanitar au murit în Liberia, 95 în Sierra Leone, 40 în Guineea şi cinci în Nigeria.

O epidemie de Ebola există, de asemenea, într-o regiune izolată din nord-vestul Republicii Democrate Congo (RDC), însă virusul este diferit de cel din Africa de Vest. Aceasta a provocat moartea a 43 de persoane din 71 de cazuri, de la apariţia sa, la 11 august, potrivit unui bilanţ din 7 octombrie.

Boala, denumită de asemenea febră hemoragică provocată de virusul Ebola, atinge o rată a mortalităţii de 70%, potrivit unui studiu al OMS. Ebola se transmite prin contact cu sângele sau alte fluide corporale ale unei persoane bolnave, potrivit experţilor. Perioada de incubare este cuprinsă între 2 şi 21 de zile.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro