Norme Coca 2023 - 2024

După ce o lume întreagă s-a împărţit în două tabere cu privire la avantajele şi dezavantajele vaccinării fetiţelor împotriva HPV (human papillomavirus), Organizaţia Mondială a Sănătăţii a luat noi măsuri.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă vaccinarea fetelor, cu vârsta cuprinsă între 9 şi 13 ani, împotriva HPV (human papillomavirus), de două ori, potrivit noilor norme publicate miercuri, referitoare la lupta împotriva cancerului de col uterin.

OMS recomandă efectuarea a două injecţii, nu trei, cum prevedeau regulamentele anterioare, cu vaccin anti-HPV în cazul fetelor cu vârsta între 9 şi 13 ani.

În Franţa, unde cancerul de col uterin este responsabil de puţin peste o mie de decese pe an, vaccinul este administrat, în prezent, fetelor cu vârsta între 11 şi 14 ani.

OMS, care şi-a prezentat noile recomandări în cadrul Congresului mondial de luptă contra cancerului desfăşurat la Melbourne, consideră că două vaccinuri sunt la fel de eficiente ca trei vaccinuri.

"Combinarea instrumentelor mai eficiente şi mai accesibile pentru prevenirea şi tratarea cancerului de col uterin va contribui la scăderea costurilor serviciilor de sănătate, mai ales în cazul ţărilor cu venituri scăzute", a declarat Nathalie Broutet, epidemiologistă în cadrul OMS.

De asemenea, testarea, începând cu vârsta de 18 ani, privind infecţiile cu papillomavirus, responsabile de 99% dintre cazurile de cancer de col uterin, se poate face la fiecare cinci ani în caz de rezultate negative, spre deosebire de la fiecare doi ani, cum se întâmplă acum în numeroase ţări, potrivit OMS.

Primul vaccin contra HPV a fost lansat pe piaţă în martie 2006.

Sursa: Mediafax

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro