Norme Coca 2023 - 2024

Apelul de urgenţă nu este întotdeauna de ajuns pentru ca o echipă medicală să ajungă în timp util la o persoană care a suferit un atac de cord. Tocmai din această cauză se întâmpla adesea ca unele persoane să nu mai poată fi salvate. Potrivit lui Alec Momont, cel care a dezvoltat acest prototip, „drona ambulanţă” ar putea livra un defibrilator în circa un minut, într-o zonă de 12 kilometri pătraţi.

 

 

Aceasta dronă chiar poate salva vieţile oamenilor care suferă un atac de cord pentru că aduce cu ea la locul indicat un defibrilator vital pentru astfel de cazuri. Mulţumită acestei soluţii, rata de supravieţuire în cazul unui atac de cord ar putea creşte de la 8% la 80%.

În momentul în care se primeşte un apel la numărul unic de urgenţă, ca în cazul prezentat în aceste imagini, centrul de asistenţă medicală trimite potrivit coordonatelor indicate o dronă care poate suplini serviciile medicale pe care o echipă de medici le poate acorda.

Marele avantaj este faptul că această dronă poate interveni mult mai repede decât ar ajunge o ambulanţa ce se deplasează într-un trafic rutier aglomerat. Camera video montată în partea din faţă a dronei oferă paramedicilor imagini în timp real pentru a putea da indicaţii potrivite oricărei persoane care s-ar afla în apropierea pacientului aflat în suferinţă.

După cum vedem şi în aceste imagini, asistenţa medicală venită cu atâta rapiditate poate conduce la salvarea unor vieţi omeneşti în condiţii de maximă siguranţă. Pentru viitor se studiază implementarea unor astfel de dispozitive care vor putea aduce la locul potrivit aparate medicale sau medicaţii necesare unor persoane care suferă de diabet, probleme respiratorii sau au suferit diferite contuzii sau traume în urma unor accidente.

Sursa: TU Delft via Youtube

Autor text: LiveBiz.ro

 

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro