Norme Coca 2023 - 2024

Berea si hameiulPost

3 posibili aliați în lupta cu reducerea colesterolului: consumul moderat de bere, uleiul de măsline și soia

București, 22 august 2016: Colesterolul mărit (hipercolesterolemia) este un factor de risc cardiovascular și poate afecta toate grupele de vârstă. Instalarea acestuia poate fi prevenită printr-o alimentație sănătoasă și un stil de viață activ care include exercițiile fizice. Iată câteva alimente care ar putea reduce în organism nivelul colesterolului LDL, supranumit și colesterol rău.

Berea și colesterolul ”bun”

O sursă de fibre solubile, berea consumată moderat (330 ml/zi/femei și 660 ml/zi/bărbați), poate crește nivelul colesterolului bun. Potrivit dr. Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, ”nivelul colesterolului bun poate crește în sânge în timpul consumului de bere. Mai exact, studii științifice au arătat că un pahar de bere pe zi poate creşte nivelul de colesterol HDL, așa-numitul colesterol bun, având în același timp capacitatea de a reduce colesterolul de tip LDL, cel rău.”

Uleiul de măsline, recomandat în lupta cu colesterolul

Sursă bogată de antioxidanți (conține cel puțin 3 tipuri de antioxidanți: luteină, polifenoli, beta-caroten) uleiul de măsline este aliatul ideal în lupta organismului cu colesterolul mărit. Polifenolii (flavonoidele) sunt agenți antioxidanți care previn oxidarea lipoproteinelor, împiedicând astfel formarea depozitelor de colesterol în vasele sangvine. Potrivit specialiștilor, 2 linguri de ulei pe zi sunt cantitatea ideală de consum pentru o inimă sănătoasă.

Consumul de soia poate reduce colesterolul

Soia și produsele din soia (tofu, laptele de soia) pot reduce nivelul colesterolului. Pentru că nu conține colesterol, detine isoflavone si proteine cu actiune specific hipocolesterolemianta, soia poate scadea colesterolul din organismul celui care o consumă. Cantitatea zilnica de la care apar aceste efecte este de 25 de grame.

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie

 

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.

Înfiinţat în luna decembrie a anului 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale şi a publicului larg.

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul finanțează anual studii de cercetare în domeniu, sub forma de burse acordate studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstă. Toate detaliile privind structura şi componenţa Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie pot fi găsite la adresa: www.beresanatatenutritie.ro.

 

Pentru mai multe informații:                  

Amalia Derscariu-Public Advisor/ The Public Advisors

Telefon: 0733 300 424

E-mail: amalia.derscariu@publicadvisors.ro

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro