Norme Coca 2023 - 2024

Sursa hotnews.ro

Institutul Cantacuzino a produs inainte de 1990 sapte vaccinuri, insa daca se va relua productia in doi - trei ani, unitatea ar putea fabrica doar doua, si anume vaccinul BCG (antituberculos) si vaccinul Gripal, a declarat pentru News.ro profesorul Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie. El a adaugat ca, eventual mai tarziu, institutul ar mai putea produce vaccinurile Difteric si Tetanic, potrivit news.ro.

Potrivit lui Rafila, vaccinul variolic a fost produs pana in 1979 cand, gratie vaccinarii, boala a fost eradicata, asa incat s-a oprit si fabricarea lui, in timp ce vaccinul difterotetanic pertusis (DTP) era facut pentru doua dintre componentele celulare, respectiv diftero si pertusis la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, iar componenta tetanica in laboratoarele din Iasi.

Citeste mai departe

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro