dr. Steluţa Nedelcu, medicul de familie al şoferului care a ucis cu maşina cinci oameni, susţine că, la 17 ani, cu un an înainte de a obţine permisul auto, Marius Negoiţă a făcut convulsii specifice epilepsiei şi deşi a fost trimis la neurolog, acesta n-a revenit cu un diagnostic clar * Negoiţă nu figurează în baza de date a Casei de Asigurări ca epileptic, iar medicul nu crede că acesta s-a tratat la particular şi că a avut bani să-şi ia medicamente * reporterii Obiectiv- Vocea Brăilei au aflat şi că Negoiţă a fost, ieri, oficial pus sub acuzare: ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă * acesta n-a fost audiat fiindcă tocmai a fost operat, dar după ce i se va lua declaraţia de inculpat, se va dispune şi o măsură privind starea sa de libertate * victimele din "staţia morţii" sunt conduse pe ultimul drum, iar copiii minori ai acestora intră în consiliere psihologică şi sub măsură de protecţie socială

Negoiţă n-a fost niciodată înregistrat ca epileptic

Reporterii noştri au reuşit să vorbească, ieri, cu medicul de familie al şoferului, dr. Steluţa Nedelcu, care se află la Constanţa, unde susţine o serie de examene pentru specialitatea Cardiologie. Revoltată că acest caz a luat o asemenea amploare şi că unii s-au mirat peiorativ de concediul său, dr. Steluţa Nedelcu a declarat: "Sunt în concediu de două săptămâni. Dau examene pentru a treia specializare. De formaţie sunt pediatru, m-am specializat în medicină de familie, în medicina muncii şi acum, după trei ani de studiu, şi în cardiologie. Dau examene la Constanţa, n-am intrat în concediu din cauza acestui caz, concediul meu era programat, am lăsat o colegă în loc".

Dr. Nedelcu a fost de accord să rupă tăcerea în privinţa cazului Negoiţă, ba chiar a susţinut că n-are nimic de ascuns în contextul în care fişa medicală a pacientului său este deja la organele de anchetă penală.

"Mi-a fost pacient încă de copil. La 17 ani, în 2006, acest pacient a venit la mine fiindcă făcuse convulsii specifice epilepsiei. I-am dat trimitere la neurolog. A venit cu un RMN făcut la Bucureşti, din care rezultau nişte modificări şi atunci am dat iarăşi trimitere, scriind pe proprie răspundere că e suspect de epilepsie. Nu a venit cu niciun rezultat de la neurolog. În 2013 a apărut din nou, dar pentru o criză sciatică, fiindcă este obez şi avea probleme cu spatele. De atunci nu l-am mai văzut", ne-a declarat dr. Steluţa Nedelcu.

Medicul susţine că pacientul ar fi avut posibilitatea să se trateze la un cabinet particular, însă niciun neurolog din sistemul de stat nu i-a dat vreodată reţetă pentru epilepsie.

"În 2015 a venit mama lui să-i activeze cardul de sănătate, dar nu era asigurat şi nu i l-am activat. Nu lucra atunci. Nu figurează în baza de date a Casei de Asigurări ca epileptic. Nu a primit nicio reţetă de la un neurolog, în acest sens. Putea să ia din sistemul privat, pe bani, dar nu cred că şi-a permis, că nu-i o familie cu asemenea potenţial material. Cred mai degrabă că lua de la cineva medicamente asociate cu neurolepticele, diazepam sau altceva. Reţetele sunt speciale şi nu se eliberează oricum", a mai spus dr. Nedelcu.

Citeste intreg articolul AICI

Sursa .obiectivbr.ro

 

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro