Autor Sebastian Radu   Sursa cariereonline.ro

Un Ordin al Ministerului Sănătății, mai precis 8/2016, modifică și completează punctual normele de aplicare ale prevederilor OUG nr. 158/2005.  Mai precis, schimbă modalitatea de acordare a concediilor medicale. Au fost adoptate proceduri noi pentru acordarea de concedii medicale persoanelor internate în spital ce părăsesc locația, femeilor însărcinate sau mamelor lăuze, respectiv victimelor accidentului colectiv. Avocatul Alexandru Teodorescu, explică în exclusivitate pentru Revista CARIERE, tot ceea ce trebuie să știm despre noutățile legislative. 

Astfel, certificatul de concediu medical se eliberează și se completează la data la care se acordă consultația medicală, stabilindu-se și numărul de zile pentru concediu. Data de la care acesta începe poate fi ulterioară datei acordării numai în cazul certificatului de concediu medical „în continuare”, pentru acesta din urmă data acordării neputând fi mai mare decât data la care se termină valabilitatea celui acordat anterior pentru aceeași afecțiune.

Dacă asiguratul nu se poate prezenta la medic pentru acordarea certificatului, acesta se poate acorda cu retroactivitate de 24 de ore numai în cazul certificatului de concediu medical “inițial”.

citeste mai departe AICI

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro