Sursa bzb.ro

Marius Stoica (foto), medic ortoped la Spitalul Judeţean Braşov,  a fost condamnat la 2 ani şi şase luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, au decis lui magistraţii de la Tribunalul Braşov. Mai mult, doctorului i-au fost acordaţi şi 4 ani de pedeapsă complementară, respectiv interzicerea unor drepturi, printre care dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa profesia de medic în spitale de stat, cu excepţia cazurilor medicale de urgenţă. Instanţa a stabilit un termen de supraveghere de  4 ani, timp în care medicul trebuie să  frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o durată de 60 zile.

medicul-marius-stoica-foto-bzb-ro

De asemenea, magistraţii au dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 1.700 lei, dobândită de acesta urmare a comiterii infracţiunii de luare de mită.  Doctorul Marius Stoica a fost reţinut de procurori în luna iulie a acestui an, iar mai apoi a fost arestat la domiciliu, pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de zece zile de la comunicare. 

Marius Stoica este al doilea medic ortoped din Braşov condamnat pentru luare cu mită în ultimul an. Marius Nica, de la aceeaşi secţie a Spitalului Judeţean, a fost reţinut în 10 august 2015, fiind prins în flagrant în timp ce lua mită. În martie 2016, magistraţii Tribunalului Braşov l-au condamnat pe Marius Nica la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru luare şi cu interdicţia de a lucra într-un spital de stat în următorii trei ani. În 11 februarie 2016, şi la cabinetul medicului Dumitru Petrescu, şi el ortoped la Spitalul Judeţean, au fost făcute percheziţii. În urma descinderilor, Petrescu a fost reţinut pentru luare de mită, însă nu a fost încă trimis în judecată.

Foto Bzb.ro

 

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro