Norme Coca 2023 - 2024

Epidemia de febră hemoragică Ebola cu care se confruntă mai multe ţări din vestul Africii şi care a ucis până acum peste 1.500 de oameni a fost favorizată o înmormântare, spun oamenii de ştiinţă. Înmormântarea unui vraci din Sierra Leone, la care 14 femei au fost infectate cu virusul Ebola, a fost „acceleratorul” care a determinat răspândirea rapidă a maladiei.

Experţii spun că situaţia este comparabilă cu ceea ce s-a petrecut în cazul epidemiei de SARS din 2003: La un hotel din Hong Kong, un medic din China care suferea de SARS a infectat alţi 9 clienţi ai hotelului, iar aceştia au răspândit virusul în oraş şi în alte ţări, precum Canada şi Vietnam.

În cazul actualei epidemii de Ebola, epidemia a avut ca “accelerator” înmormântarea unui vraci din Sierra Leone, ce suferea de o boală misterioasă, ce s-a dovedit apoi a fi Ebola. Funeraliile au avut loc la jumătatea lunii mai a acestui an,în Koindu (din Sierra Leone), o comunitate umană de lucrători în minele de diamante, aflată în apropiere de Guéckédou, localitatea din ţara vecină, Guinea, unde se crede că ar fi apărut primele cazuri, în luna decembrie a anului trecut.

Se bănuia că înmormântarea vraciului ar fi fost evenimentul accelerator, dar acum faptul a fost confirmat de analizele genetice realizate de specialiştii de la MIT şi Universitatea Harvard. Ei au secvenţiat virusul identificat la 78 de pacienţi trataţi la Spitalul Guvernamental Kenema din Sierra Leone (foto), aflat în nordul ţării, în apropierea graniţelor cu Guinea şi Liberia. Concluziile au fost publicate în jurnalul Science.

Cercetătorii au mai descoperit că tulpina virală ce a produs actuala epidemie din vestul Africii este diferită de cea care circulă în partea centrală a continentului încă din anii 1970, lucru care are implicaţii pentru dezvoltarea unor teste de diagnostic al infecţiei şi pentru crearea unor vaccinuri.

Sursa: Mail Online

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro