RAPORT COMUN asupra proiectului de Lege privind unele masuri referitoare la veniturile medicilor de familie care asigura continuitatea asistentei medicale in centrele de permanentaPrevious Article
Ce trebuie sa faca echipajul ambulantei conform noului cod rutierNext Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

A murit! Tragedia care indoliaza Sibiul

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
A murit! Tragedia care indoliaza Sibiul
Related Articles

O parte dintre medicii și asistentele de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu sunt acuzați de malpraxis de către o mamă care și-a pierdut singurul copil, un bebeluș de doar 2 luni.

Mihai Ștefănuț a murit după două săptămâni în care a fost internat în spital – o tragedie care arată, încă o dată, câte “găuri” are sistemul medical românesc.

Agonia de după extaz

Marieta Ștefănuț spune că și-a dorit toată viața un copil. După ani îndelungi de încercări și două sarcini pierdute, sibianca de 41 de ani l-a născut pe Mihai. A fost cel mai fericit moment al vieții sale.

În timpul sarcinii, medicii sibieni au observat o posibilă malformație cardiacă a micuțului, însă diagnosticul, susține mama, a fost infirmat de specialiștii de la Spitalul Universitar din Cluj. Nașterea a decurs normal, iar mama și copilul, care cântărea 3.750 kilograme, au fost externați după doar câteva zile, fără ca părinților să li se spună că au în brațe un copil cu probleme.

Potrivit mamei, Mihai creștea văzând cu ochii. Bebelușul era alăptat și mânca foarte bine, motiv pentru care a și câștigat în greutate mai bine de un kilogram, în 5 săptămâni de viață. Presupusele probleme cardiace au fost date uitării. “Găurile” pe care micuțul le-ar fi avut în inimă nu erau amenințătoare de viață, i-au spus medicii mamei – și au lăsat-o să aibă grijă de micuț acasă, fără supraveghere medicală. Suprapuse peste acestea, însă, “găurile” din sistemul medical au dus la o tragedie.

Internat cu diaree

Când avea o lună și jumătate, micuțul a fost internat din cauza unei indigestii și externat după ce toate analizele au ieșit bine. În câteva zile, însă, copilul a început să respire tot mai greu. Ajuns din nou la spital, băiețelului i-a fost pus un diagnostic de pneumonie. Mama este convinsă că Mihai a contractat virusul pneumococic în timpul primei internări. “Mihai avea și o hernie inghinală, iar chirurgul pediatru nu s-a deplasat în salon să îl consulte. Am fost transportați, de la spital, până în Parcul Astra, la Policlinică, cu o mașină care nu era prevăzută cu mediu septic, care să corespundă, deci nu cu o Salvare. Mai mult decât atât, mai era și o mămică în mașină, care, dacă am întrebat ce are copilul ei, a zis că are o infecție pulmonară”, își amintește Marieta Ștefănuț.

Lucrurile au evoluat din ce în ce mai rău, iar starea copilului s-a agravat, însă, susțin părinții, medicii au întârziat foarte mult procedurile de urgență. “Acasă, mi-a leșinat în brațe. M-am dus din nou la spital și ne-au internat. Copilul respira foarte greu, dar nu veneau nimeni să îl vadă. Eu am chemat-o în continuare pe dr. Cotârlă, care era medicul lui curant, să vadă. I-am spus: copilul respiră greu, doamna doctor, copilul are nevoie de consult de specialitate! “Stai liniștită, copilul e bine”, mi-a spus. Și pe urmă, după ora unu și ceva, am chemat-o pe doctorița care era de gardă, altă doctoriță, și l-a consultat pe copil și l-a transferat de urgență pe Terapie Intensivă”, își mai amintește mama.

A murit în spital

Părinții copilului susțin că medicii nu le-au spus în niciun moment că micuțul ar fi avut malformații și că li s-a refuzat transferul la Cluj, atunci când l-au solicitat.

După două săptămâni de chin, Mihai a decedat, la două luni de la naștere. “Eu copilul mi l-am adus bine la spital. Și puteam să-l scot bine, dacă își dădeau silința să facă măcar ceva”, plânge mama.

Mama le acuză pe cadrele medicale și de indiferență față de suferința părinților. Marieta Ștefănuță susține că a primit o replică năucitoare din partea dr. Viorela Cotârlă: “Nu mi se pare normal să omori un copil și să spui, când mama vine să-și ridice fișa, că în medicină se și moare și pentru fiecare copil care moare, aprinde o lumânare”.

Unchiul micuțului plânge și el moartea lui Mihai și spune că sora sa a încercat din tinerețe să aibă un copil. “Și-a dorit foarte mult. Este singurul copilaș. Vă dați seama că, la vârsta asta, este foarte greu să mai facă un copil”, spune Ion Tarcea.

Medicul curant tace

Dr. Viorela Cotârlă, direct acuzată de părinți, a refuzat să ofere public explicații pentru acest caz. Reprezentanții spitalului se apără și spun că bebelușul avea probleme încă de la naștere și că diagnosticul dinainte de deces arată că micuțul suferea o malformație gravă la inimă, care a dus și la problemele de la plămâni. “Afecțiunile survin pe un teren handicapat, constând în asocierea mai multor malformații congenitale vizând cordul, aparatul respirator și sistemul osos, unele dintre acestea fiind amenințătoare de viață. În urma analizei cazului în comisiile de decese, etică și disciplină ale spitalului și a expertizelor făcute în asemenea cazuri, care implică și analiza și expertiza Colegiului Medicilor, se vor comunica constatările, concluziile, răspunderile și măsurile propuse”, precizează purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie, Alina Cozac.

Părinții nu vor să aștepte, însă, concluziile anchetei interne, mai ales că, susțin ei, reprezentanții spitalului su refuzat să le pună la dispoziție mai multe probe solicitate, printre care înregistrări de pe camerele video și rezultatele unor analize. Ei au făcut plângere atât la Colegiul Medicilor, cât și aici, la Parcetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. Rămâne acum ca procurorii să stabilească dacă a fost vorba despre o culpă medicală.

Sursa

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

PERICOL IMPOTRIVA SANATATII MEDICINEI

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+   0

În perioada 15-19 aprilie 2019, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş se va derula o campanie pentru screeningul adenocarcinomului de prostată. Această acţiune se va desfăşura în Cabinetul [...]

Banner

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Vaccinul care poate preveni mai multe tipuri de cancer. Oficial american: „Un viitor fără HPV este la îndemână”

Vaccinul care poate preveni mai multe tipuri de cancer. Oficial american: „Un viitor fără HPV este la îndemână”   0

read more
Modul corect în care se folosesc seminţele de chia pentru topirea grăsimilor din corp

Modul corect în care se folosesc seminţele de chia pentru topirea grăsimilor din corp   0

read more
Ce este dispareunia: detalii despre actul sexual dureros

Ce este dispareunia: detalii despre actul sexual dureros   0

read more
Tot ce trebuie să ştii despre Listeria, bacteria care a alertat întreaga lume. Cum recunoşti simptomele şi cum se tratează

Tot ce trebuie să ştii despre Listeria, bacteria care a alertat întreaga lume. Cum recunoşti simptomele şi cum se tratează   0

read more
Testul de sânge care îţi spune dacă vei muri în următorii 10 ani

Testul de sânge care îţi spune dacă vei muri în următorii 10 ani   0

read more
Mare atenţie. Ce probleme de sănătate aduce lipsa activităţiii sexuale

Mare atenţie. Ce probleme de sănătate aduce lipsa activităţiii sexuale   0

read more
Alimente care combat celulita şi imperfecţiunile pielii

Alimente care combat celulita şi imperfecţiunile pielii   0

read more
Care sunt semnele infarctului la tineri? Aflăm la Adevărul Live de la ora 14.00

Care sunt semnele infarctului la tineri? Aflăm la Adevărul Live de la ora 14.00   0

read more
Sute de bolnavi periculoşi, unii acuzaţi de crime, stau unul peste altul într-un spital din Iaşi. Asistentă: „Ne încuiem cu lacătul”

Sute de bolnavi periculoşi, unii acuzaţi de crime, stau unul peste altul într-un spital din Iaşi. Asistentă: „Ne încuiem cu lacătul”   0

read more
Medic cu accident vascular, plimbat între spitale. „A fost o cursă contra cronometru. În Craiova se poate muri cu zile”

Medic cu accident vascular, plimbat între spitale. „A fost o cursă contra cronometru. În Craiova se poate muri cu zile”   0

read more
O femeie din Iași s-a îmbolnăvit de meningită după ce a fost înțepată de un țânțar

O femeie din Iași s-a îmbolnăvit de meningită după ce a fost înțepată de un țânțar   0

read more
Ţigările electronice modifică vasele de sânge după o singură utilizare

Ţigările electronice modifică vasele de sânge după o singură utilizare   0

read more
Sorina Pintea e mulțumită de cum arată Secţia cronici a Spitalului de Psihiatrie Brăila

Sorina Pintea e mulțumită de cum arată Secţia cronici a Spitalului de Psihiatrie Brăila   0

read more
Revoltător: 410 pacienți în 240 de paturi, la un spital de psihiatrie pentru bolnavi condamnați de instanțe din Iași

Revoltător: 410 pacienți în 240 de paturi, la un spital de psihiatrie pentru bolnavi condamnați de instanțe din Iași   0

read more
Infertilitatea la bărbaţi – Simptome şi prevenţie

Infertilitatea la bărbaţi – Simptome şi prevenţie   0

read more
Ai pielea galbenă? Atunci poţi suferi de o boală gravă

Ai pielea galbenă? Atunci poţi suferi de o boală gravă   0

read more
Cum depăşim frica de medici. Metode verificate în cabinet

Cum depăşim frica de medici. Metode verificate în cabinet   0

read more

Scandal de proporţii la un spital din Bârlad. Asistente de la ATI, obligate să facă transfuzii   0

read more
Nou caz șocant la Spitalul Săpoca. O femeie a venit să-și viziteze soțul internat și el nu mai era acolo

Nou caz șocant la Spitalul Săpoca. O femeie a venit să-și viziteze soțul internat și el nu mai era acolo   0

read more
Problemele grave de la Spitalul Săpoca, într-un raport din 2017: pacienţi bătuţi, legaţi, decedaţi după ce şi-au tăiat gâtul

Problemele grave de la Spitalul Săpoca, într-un raport din 2017: pacienţi bătuţi, legaţi, decedaţi după ce şi-au tăiat gâtul   0

read more
Agresiunea de duminică de la Spitalul Săpoca nu este prima. Ce s-a descoperit în urma anchetei Ministerului Sănătăţii

Agresiunea de duminică de la Spitalul Săpoca nu este prima. Ce s-a descoperit în urma anchetei Ministerului Sănătăţii   0

read more
A primit tratament greşit pacientul agresiv de la Spitalul Săpoca? Sorina Pintea: Va stabili Colegiul Medicilor. Ceva s-a întâmplat

A primit tratament greşit pacientul agresiv de la Spitalul Săpoca? Sorina Pintea: Va stabili Colegiul Medicilor. Ceva s-a întâmplat   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ADT Healthcare offers free help and assistance to people suffering from drug and alcohol addiction. Contact: 0800 088 66 86

adt-logo
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.