RAPORT COMUN asupra proiectului de Lege privind unele masuri referitoare la veniturile medicilor de familie care asigura continuitatea asistentei medicale in centrele de permanentaPrevious Article
Ce trebuie sa faca echipajul ambulantei conform noului cod rutierNext Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

A murit! Tragedia care indoliaza Sibiul

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
A murit! Tragedia care indoliaza Sibiul
Related Articles

O parte dintre medicii și asistentele de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu sunt acuzați de malpraxis de către o mamă care și-a pierdut singurul copil, un bebeluș de doar 2 luni.

Mihai Ștefănuț a murit după două săptămâni în care a fost internat în spital – o tragedie care arată, încă o dată, câte “găuri” are sistemul medical românesc.

Agonia de după extaz

Marieta Ștefănuț spune că și-a dorit toată viața un copil. După ani îndelungi de încercări și două sarcini pierdute, sibianca de 41 de ani l-a născut pe Mihai. A fost cel mai fericit moment al vieții sale.

În timpul sarcinii, medicii sibieni au observat o posibilă malformație cardiacă a micuțului, însă diagnosticul, susține mama, a fost infirmat de specialiștii de la Spitalul Universitar din Cluj. Nașterea a decurs normal, iar mama și copilul, care cântărea 3.750 kilograme, au fost externați după doar câteva zile, fără ca părinților să li se spună că au în brațe un copil cu probleme.

Potrivit mamei, Mihai creștea văzând cu ochii. Bebelușul era alăptat și mânca foarte bine, motiv pentru care a și câștigat în greutate mai bine de un kilogram, în 5 săptămâni de viață. Presupusele probleme cardiace au fost date uitării. “Găurile” pe care micuțul le-ar fi avut în inimă nu erau amenințătoare de viață, i-au spus medicii mamei – și au lăsat-o să aibă grijă de micuț acasă, fără supraveghere medicală. Suprapuse peste acestea, însă, “găurile” din sistemul medical au dus la o tragedie.

Internat cu diaree

Când avea o lună și jumătate, micuțul a fost internat din cauza unei indigestii și externat după ce toate analizele au ieșit bine. În câteva zile, însă, copilul a început să respire tot mai greu. Ajuns din nou la spital, băiețelului i-a fost pus un diagnostic de pneumonie. Mama este convinsă că Mihai a contractat virusul pneumococic în timpul primei internări. “Mihai avea și o hernie inghinală, iar chirurgul pediatru nu s-a deplasat în salon să îl consulte. Am fost transportați, de la spital, până în Parcul Astra, la Policlinică, cu o mașină care nu era prevăzută cu mediu septic, care să corespundă, deci nu cu o Salvare. Mai mult decât atât, mai era și o mămică în mașină, care, dacă am întrebat ce are copilul ei, a zis că are o infecție pulmonară”, își amintește Marieta Ștefănuț.

Lucrurile au evoluat din ce în ce mai rău, iar starea copilului s-a agravat, însă, susțin părinții, medicii au întârziat foarte mult procedurile de urgență. “Acasă, mi-a leșinat în brațe. M-am dus din nou la spital și ne-au internat. Copilul respira foarte greu, dar nu veneau nimeni să îl vadă. Eu am chemat-o în continuare pe dr. Cotârlă, care era medicul lui curant, să vadă. I-am spus: copilul respiră greu, doamna doctor, copilul are nevoie de consult de specialitate! “Stai liniștită, copilul e bine”, mi-a spus. Și pe urmă, după ora unu și ceva, am chemat-o pe doctorița care era de gardă, altă doctoriță, și l-a consultat pe copil și l-a transferat de urgență pe Terapie Intensivă”, își mai amintește mama.

A murit în spital

Părinții copilului susțin că medicii nu le-au spus în niciun moment că micuțul ar fi avut malformații și că li s-a refuzat transferul la Cluj, atunci când l-au solicitat.

După două săptămâni de chin, Mihai a decedat, la două luni de la naștere. “Eu copilul mi l-am adus bine la spital. Și puteam să-l scot bine, dacă își dădeau silința să facă măcar ceva”, plânge mama.

Mama le acuză pe cadrele medicale și de indiferență față de suferința părinților. Marieta Ștefănuță susține că a primit o replică năucitoare din partea dr. Viorela Cotârlă: “Nu mi se pare normal să omori un copil și să spui, când mama vine să-și ridice fișa, că în medicină se și moare și pentru fiecare copil care moare, aprinde o lumânare”.

Unchiul micuțului plânge și el moartea lui Mihai și spune că sora sa a încercat din tinerețe să aibă un copil. “Și-a dorit foarte mult. Este singurul copilaș. Vă dați seama că, la vârsta asta, este foarte greu să mai facă un copil”, spune Ion Tarcea.

Medicul curant tace

Dr. Viorela Cotârlă, direct acuzată de părinți, a refuzat să ofere public explicații pentru acest caz. Reprezentanții spitalului se apără și spun că bebelușul avea probleme încă de la naștere și că diagnosticul dinainte de deces arată că micuțul suferea o malformație gravă la inimă, care a dus și la problemele de la plămâni. “Afecțiunile survin pe un teren handicapat, constând în asocierea mai multor malformații congenitale vizând cordul, aparatul respirator și sistemul osos, unele dintre acestea fiind amenințătoare de viață. În urma analizei cazului în comisiile de decese, etică și disciplină ale spitalului și a expertizelor făcute în asemenea cazuri, care implică și analiza și expertiza Colegiului Medicilor, se vor comunica constatările, concluziile, răspunderile și măsurile propuse”, precizează purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie, Alina Cozac.

Părinții nu vor să aștepte, însă, concluziile anchetei interne, mai ales că, susțin ei, reprezentanții spitalului su refuzat să le pună la dispoziție mai multe probe solicitate, printre care înregistrări de pe camerele video și rezultatele unor analize. Ei au făcut plângere atât la Colegiul Medicilor, cât și aici, la Parcetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. Rămâne acum ca procurorii să stabilească dacă a fost vorba despre o culpă medicală.

Sursa

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

PERICOL IMPOTRIVA SANATATII MEDICINEI

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+   0

În perioada 15-19 aprilie 2019, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş se va derula o campanie pentru screeningul adenocarcinomului de prostată. Această acţiune se va desfăşura în Cabinetul [...]

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

 

OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Banner

Adio durere

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more

COMUNICAT – Precizări referitoare la modul de acordare a serviciilor medicale pe perioada stării de urgență   0

read more

Medicii din spatele măștilor: Dr. Gabriela Șmira, liantul intervenției de transplant hepatic desfașurate în premieră în sistemul privat   0

read more
Covid-19. Recomandările Forumului Român de Diabet pentru pacienţii cu această afecţiune

Covid-19. Recomandările Forumului Român de Diabet pentru pacienţii cu această afecţiune   0

read more
Legătura dintre ochii roşii şi COVID-19. Descoperire surprinzătoare a cercetătorilor chinezi

Legătura dintre ochii roşii şi COVID-19. Descoperire surprinzătoare a cercetătorilor chinezi   0

read more

Procedura de lucru pentru eliberarea prescripţiilor medicale electronice cu medicamente fără interferon   0

read more
Guvernul Orban analizează două variante pentru a bloca plecările medicilor, inclusiv retragerea dreptului de liberă practică

Guvernul Orban analizează două variante pentru a bloca plecările medicilor, inclusiv retragerea dreptului de liberă practică   0

read more
Tătaru, după vizita la Arad: „În acel cort era o tânără italiancă, trata pacienți români. Un exemplu pentru corpul nostru medical”

Tătaru, după vizita la Arad: „În acel cort era o tânără italiancă, trata pacienți români. Un exemplu pentru corpul nostru medical”   0

read more
Paracetamol cu rația în farmaciile din România: doar 2 cutii de persoană

Paracetamol cu rația în farmaciile din România: doar 2 cutii de persoană   0

read more
SANADOR lansează serviciul Dr. SANADOR – CONSULTAȚII MEDICALE ONLINE

SANADOR lansează serviciul Dr. SANADOR – CONSULTAȚII MEDICALE ONLINE   0

read more
Dezastrul de la Suceava | Medici: Cerem ajutor! Nu facem față, nu înaintăm. Prefect: Este momentul să admitem lipsurile

Dezastrul de la Suceava | Medici: Cerem ajutor! Nu facem față, nu înaintăm. Prefect: Este momentul să admitem lipsurile   0

read more
Mărturia unui medic infectat din Suceava: Am sunat de 70 de ori la DSP. O doamnă doctor nu conștientiza focarul epidemiologic

Mărturia unui medic infectat din Suceava: Am sunat de 70 de ori la DSP. O doamnă doctor nu conștientiza focarul epidemiologic   0

read more
Covasna: Spitalul Judeţean nu va accepta detaşarea niciunui cadru medical

Covasna: Spitalul Judeţean nu va accepta detaşarea niciunui cadru medical   0

read more
Studiu: Virusul Covid-19 rămâne în aer şi după externarea pacienţilor

Studiu: Virusul Covid-19 rămâne în aer şi după externarea pacienţilor   0

read more
Prof.dr.
Olga Simionescu: „Terminaţi cu prostiile că medicii care au salarii grase fug!
Nimeni
nu fuge! Doar
că nu doreşte să meargă câine surd la vânătoare!”

Prof.dr. Olga Simionescu: „Terminaţi cu prostiile că medicii care au salarii grase fug! Nimeni nu fuge! Doar că nu doreşte să meargă câine surd la vânătoare!”   0

read more
Voluntari din rândurile studenților de medicină și farmacie din Targu Mures se oferă să livreze la domiciliu medicamente pentru vârstnici.

Voluntari din rândurile studenților de medicină și farmacie din Targu Mures se oferă să livreze la domiciliu medicamente pentru vârstnici.   0

read more
Pierderea bruscă a mirosului şi a gustului ar putea anunţa infecţia cu Covid-19. Studiu

Pierderea bruscă a mirosului şi a gustului ar putea anunţa infecţia cu Covid-19. Studiu   0

read more
Mărturia sfâșietoare a unei paciente cu coronavirus din Suceava: „Nu aveam nici măcar cu ce să luăm medicamentele”

Mărturia sfâșietoare a unei paciente cu coronavirus din Suceava: „Nu aveam nici măcar cu ce să luăm medicamentele”   0

read more
Testul de sânge care „poate depista mai mult de 50 de tipuri de cancer”

Testul de sânge care „poate depista mai mult de 50 de tipuri de cancer”   0

read more
Peste 70 de cadre medicale din Spitalul Sf. Ioan, în izolare. Secția de Nefrologie a fost închisă

Peste 70 de cadre medicale din Spitalul Sf. Ioan, în izolare. Secția de Nefrologie a fost închisă   0

read more
Mustaţa şi barba – favorizează sau nu transmiterea coronavirusului?

Mustaţa şi barba – favorizează sau nu transmiterea coronavirusului?   0

read more
Dispersarea de dezinfectanţi nu ajută împotriva COVID-19, dar pune în pericol sănătatea oamenilor

Dispersarea de dezinfectanţi nu ajută împotriva COVID-19, dar pune în pericol sănătatea oamenilor   0

read more
Şapte cadre medicale de la Spitalul Militar au fost diagnosticate cu noul coronaviruslui

Şapte cadre medicale de la Spitalul Militar au fost diagnosticate cu noul coronaviruslui   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.