ANALIZA: Cel mai mare furnizor de servicii medicale private din tara e liderul pietei de dializa, care depaseste MedLife | Asociatia Medicilor de Familie Mures
Dr. Dorel Sandesc: Pacientii sunt burnt si medicii sunt burnoutPrevious Article
Daune imense solicitate pentru MALPRAXIS. Spitalul solicita ajutorul avocatilor cu experienta.Next Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

ANALIZA: Cel mai mare furnizor de servicii medicale private din tara e liderul pietei de dializa, care depaseste MedLife

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
ANALIZA: Cel mai mare furnizor de servicii medicale private din tara e liderul pietei de dializa, care depaseste MedLife

Subsidiara locală a grupului german Fresenius, numărul 1 pe piaţa românească a serviciilor private de dializă, este şi cel mai mare jucător din piaţa serviciilor medicale private din România, cu afaceri nete cumulate de 478,98 milioane lei în 2014. Grupul Fresenius a surclasat MedLife, cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România, care însă nu activează pe piaţa serviciilor de dializă.

Furnizorii publici şi privaţi de dializă concurează pentru aproape 11900 de pacienţi care au nevoie de dializă ca să trăiască. Miza: 869,43 milioane lei, banii bugetului programului naţional de supleere a funcţiei renale în 2015. Majoritatea pacienţilor cu insuficienţă renală cronică în stadiul uremic, care necesită tratament substitutiv renal, fac dializă în centre private.
În 10 ani de la privatizarea primelor centre pilot de dializă din ţară, piaţa serviciilor private de dializă a explodat. Cine sunt cei mai mari jucători din piaţa serviciilor private de dializă şi câţi bani au făcut anul trecut, într-o analiză ECONOMICA.NET.

Subsidiara locală a grupului german Fresenius este numărul 1 pe piaţa serviciilor private de dializă din România, cu afaceri nete cumulate de peste 478,98 milioane lei în 2014, realizate preponderent de centrele sale de dializă, şi marginal de firma care oferă service şi asistenţă de specialitate centrelor de dializă.

Spre comparaţie, MedLife, cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România, a închis anul 2014 cu afaceri agregate de 80 de milioane de euro (peste 355,56 milioane lei la cursul mediu BNR din 2014), cu 12% mai mari decât în 2013, şi cu profit operaţional (EBITDA) de 13 milioane de euro, cu circa 24% mai mare decât în 2013, potrivit informaţiile comunicate de companie. MedLife nu este însă competitor direct al grupului Fresenius, pentru că nu oferă servicii de dializă.

Grupul Fresenius: afaceri nete totale de peste 478,98 milioane lei în 2014. Centrele de dializă au contribuit cel mai mult la acest rezultat

Subsidiara locală a grupului german Fresenius a rulat afaceri nete cumulate de peste 337,19 milioane lei anul trecut, doar din activitatea centrelor sale de dializă din cele 34 de oraşe în care furnizorul privat de sănătate e prezent.
La afacerile centrelor de dializă se adaugă cele raportate de o altă societate din grup, Fresenius Medical Care România SRL, care oferă asistenţă de specialitate şi service pentru aparatura din centrele sale de dializă şi din cele din spitalele publice.

Concret, societatea Fresenius Medical Care România SRL care oferă service şi asistenţă de specialitate centrelor de dializă (ale grupului, dar şi celor publice) a rulat anul trecut afaceri nete de 141,78 milioane lei, cu 2,54% mai mari decât în 2013, şi cu un profit net de 9,99 milioane lei, cu 10,89% mai mic decât în 2013, potrivit informaţiilor raportate la Finanţe.

Fresenius e liderul pieţei locale de dializă. Centrele de dializă ale grupului Fresenius au avut afaceri nete cumulate de peste 337,19 milioane lei, şi marjă de profit de 4,8% în 2014.

Subsidiara locală a companiei germane Fresenius are centre de dializă în 34 de oraşe: în Bacău, Braşov, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Piteşti, Constanţa, Oradea, Oneşti, Giurgiu, Târgovişte, Slobozia, Tulcea, Ploieşti, Deva, Satu Mare, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Baia Mare, Bârlad, Cluj, Piatra Neamţ, Timişoara, Dej, Medgidia, Rădăuţi, Sighet, Zalău, Iaşi, Vaslui, Turda, Câmpulung.

Centrele de dializă ale grupului Fresenius sunt operate în cele 34 de oraşe antemenţionate prin următoarele 12 companii: Fresenius Nephrocare Romania SRL, Nefromed Dialysis Centers SRL, Nefromed SRL, SC Nefrocare DJ SRL, SC Nefrocare Med SRL, SC Nefromed BM SRL, SC Nefrocare SIG SRL, SC Nefromed SJ SRL, SC Nefrocare MS SRL, SC Nefrocare VS SRL, SC Potaissa Renal Care SRL, SC Nefrocare CL SRL, au comunicat în exclusivitate pentru ECONOMICA.NET oficialii grupului Fresenius.

Companiile care activează pe piaţa de servicii de dializă din grupul Fresenius au încheiat anul 2014 cu afaceri nete cumulate de peste 337,19 milioane lei, cu 25,48% mai mari decât în 2013 (închis cu afaceri nete care depăşesc 268,71 milioane lei), potrivit calculelor noastre, pe baza raportărilor făcute de firme la Finanţe.

Centrele de dializă ale grupului Fresenius au avut profit net total de peste 16,2 milioane lei, cu 45,9% mai mare decât în 2013.
Per total, centrele de dializă ale grupului Fresenius au avut profitabilitate de 4,8% în 2014, faţă de 4,13% în 2013.

Companiile prin care Fresenius operează centrele de dializă din ţară, dar şi cine le controlează

Punctual, societatea Fresenius Nephrocare Romania SRL operează centre de dializă în oraşele: Constanţa, Oradea, Oneşti, Giurgiu, Târgovişte, Slobozia, Tulcea, Ploieşti, Deva, Satu Mare, Craiova, Drobeta-Turnu Severin şi Vâlcea.
Asociaţii companiei Fresenius Nephrocare Romania SRL sunt: Fresenius Medical Care Beteiligungsgesellschaft MBH, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99.9477807%, Fresenius Medical Care Romania SRL, cu o cotă de 0.0491476%, şi Fresenius Medical Care Deutschland GMBH, cu o cotă de 0.0030717%, au comunicat pentru ECONOMICA.NET oficialii ONRC.

Nefromed Dialysis Centers SRL operează centre de dializă în Alba Iulia, Baia Mare, Bârlad, Cluj, Piatra Neamţ. Nefromed Dialysis Centers SRL este controlată de un offsfhore din Nicosia (Cipru) Lokxen Trading Limited, ne-au mai spus oficialii ONRC.

Grupul Fresenius este prezent pe piaţa serviciilor de dializă din Timişoara prin compania Nefromed SRL. Asociaţii Nefromed SRL sunt acelaşi offshore din Cipru Lokxen Trading Limited, cu o cotă de 95%, dar şi Fresenius Medical Care Deutschland GMBH, cu o cotă de 5%, ne-au spus oficialii ONRC.
Grupul Fresenius este prezent în Dej prin societatea Nefrocare DJ SRL; în Medgidia, grupul activează pe piaţa de profil prin societatea Nefrocare Med SRL; în Rădăuţi e prezent prin compania Nefromed BM SRL, în Sighet – prin Nefrocare Sig SRL, în Zalău – prin Nefrocare SJ SRL, în Iaşi – prin Nefrocare MS SRL, în Vaslui – prin Nefrocare VS SRL, în Turda – prin Potaissa Renal Care SRL, în Câmpulung – prin societatea SC Nefrocare CL SRL, ne-au spus oficialii grupului Fresenius.

Nefrocare SJ SRL şi Nefrocare MS SRL au aceiaşi asociaţi, cu cote identice în ambele societăţi: Fresenius Nephrocare Romania SRL, cu o cotă de 99.49495% la fiecare dintre cele două firme, şi Fresenius Medical Care Romania SRL, cu o cotă de 0.50505% la fiecare dintre societăţi, ne-au spus oficialii ONRC.

Asociaţii Nefrocare VS SRL sunt Fresenius Nephrocare Romania SRL cu o cotă de 99%, şi Fresenius Medical Care Romania SRL, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1%.

Asociaţii Potaissa Renal Care SRL sunt Fresenius Nephrocare Romania SRL, cu o cotă de 95%, şi Fresenius Medical Care Romania SRL cu o cotă de 5%.

Centrele de dializă Internaţional Healthcare Systems SA, numărul doi în topul furnizorilor de servicii private de dializă din România, după afacerile rulate anul trecut.

Centrele de dializă International Healthcare Systems SA au încheiat anul 2014 cu afaceri nete de 107,86 milioane lei, cu 5,67% mai mari decât în 2013, dar au intrat pe pierdere, de 7,66 milioane lei.
Internaţional Healthcare Systems are 15 centre de dializă în Bucureşti, Constanţa, Buzău, Brăila, Focşani, Galaţi, Călătaşi, Braşov, Buşteni, Tîrgu-Mureş, Râmnicu Vâlcea, Petroşani, Craiova.

Diaverum Romania SRL, numărul trei pe piaţa serviciilor private de dializă din România.

Subsidiara locală a companiei suedeze Diaverum, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de dializă din Europa, prezent în 18 ţări, a încheiat anul 2014 cu afaceri nete de 90,23 milioane lei, cu 30,82% mai mari decât în 2013.
Diaverum Romania continuă în pierdere, în valoare de 11,08 milioane lei, în scădere faţă de cea raportată în anul 2013. Diaverum operează 13 centre de dializă pe piaţa locală.

Avitum SRL, subsidiara locală a companiei germane B. Braun Avitum, e numărul patru pe piaţa locală a serviciilor private de dializă.

Compania Avitum are 10 centre private de dializă în Arad, Botoşani, Cluj, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Sighişoara, Suceava, Târgu-Jiu, Tîrgu-Mureş, Timişoara, unde sunt dializaţi circa 1400 de pacienţi.
Afacerile Avitum SRL au depăşit 79,01 milioane lei în 2014 şi sunt cu 12,5% mai mari decât în 2013, iar profitul centrelor de dializă Avitum e de peste două ori mai mare decât în 2013 (a urcat la 4,97 milioane lei în 2014, de la 1,75 milioane lei în 2013).
2013 a fost anul în care Avitum SRL a intrat pe profit în 2013, în valoare de 1,75 milioane lei.

Societatea Avitum a fost fondată în 2004. Pe 26 noiembrie acelaşi an, Avitum România a câştigat prima licitaţie pentru privatizarea centrelor de dializă organizată de Banca Mondială, pentru privatizarea secţiilor de profil din spitalele Tîrgu Mureş şi Târgu Jiu.

În luna mai 2005, Avitum a prelut efectiv pacienţii şi personal de la spitalele menţionate mai sus. La momentul respectiv, Avitum avea 220 de pacienţi şi 62 de angajaţi în respectivele centre. Pe 22 septembrie 2014, Avitum intră pe piaţa serviciilor de dializă din Reşiţa şi Cluj, prin absorbţia societăţilor de profil Rena Clinic SRL, jucător pe piaţa serviciilor de dializă din Cluj, şi Vamago SRL, jucător pe piaţa serviciilor de dializă din Reşita.

În anii următori Avitum deschide centre de dializă la Sighişoara, Timişoara, Botoşani, Sfântu Gheorghe, Suceava, Arad.

Furnizorii publici şi privaţi de dializă concurează pentru aproape 11900 de pacienţi care au nevoie de dializă ca să trăiască. Miza: 869,43 milioane lei, bani publici, ai bugetului programului naţional de supleere a funcţiei renale în 2015.

Avem aproape 11900 de bolnavi de insuficienţă renală cronică (IRC) în stadiul uremic, care au nevoie de tratament substitutiv renal (FG < 15 ml/min/1,73 mp), şi care sunt trataţi gratuit prin dializă în cadrul Programului naţional de supleere a funcţiei renale. Dintre aceştia, peste 10400 fac hemodializă convenţională, 764 de bolnavi fac dializă peritoneală continuă, 591 dintre pacienţi cu IRC fac hemodiafiltrare intermitentă on-line, iar 41 de bolnavi beneficiază de dializă peritoneală automată.

Pacienţii au dreptul să îşi aleagă furnizorul la care să fie dializaţi, iar legea permite şi furnizorilor privaţi autorizaţi de Ministerul Sănătăţii să ofere servicii de dializă prin programul naţional de supleere a funcţiei renale. Piaţa serviciilor de dializă a crescut pe fondul creşterii fondurilor publice alocate programului naţional de supleere a funcţiei renale, pe care le pot contracta şi spitalele publice, şi privaţii. Bugetul programului naţional de supleere a funcţiei renale a crescut de la an la an, la 869,43 milioane lei în 2015, de la 803,11 milioane lei în 2014, şi 745 milioane lei în 2013.

De exemplu, pentru fiecare bolnav tratat prin dializă peritoneală automată, CAS decontează, în medie, furnizorilor de dializă suma de 66.675 lei pe an.
CAS decontează, în medie, furnizorilor de dializă (publici sau privaţi autorizaţi de Ministerul Sănătăţii) suma de 53.340 lei pentru fiecare bolnav tratat prin dializă peritoneală continuă. În ambele cazuri, e vorba de tarifele decontate de CAS în 2015.

CAS decontează furnizorilor de dializă publici sau privaţi cu care a încheiat contracte de furnizare servicii de dializă (hemodializă şi dializă peritoneală) cheltuielile pentru servicii de supleere renală, inclusiv medicamente specifice (agenţi stimulatori ai eritropoiezei (epoetin, darbepoetin), preparate de fier, heparine fracţionate sau nefracţionate, chelatori ai fosfaţilor (sevelamerum), agonişti ai receptorilor vitaminei D (alfacalcidol, calcitriol, paricalcitol), calcimimetice), materiale sanitare specifice, investigaţii de laborator, precum şi transportul nemedicalizat al pacienţilor hemodializaţi de la şi la domiciliul pacienţilor, transportul lunar al medicamentelor şi materialelor sanitare specifice dializei peritoneale la domiciliul pacienţilor.

În anul 2013 majoritatea pacienţilor cu insuficienţă renală cronică (IRC) în stadiul uremic care necesită tratament substitutiv renal au fost dializaţi în centre private. Concret, 45% dintre pacienţii cu insuficienţă renală cronică (IRC) în stadiul uremic au fost dializaţi în centrele private de dializă ale grupului Fresenius, 14% dintre pacienţi – în centrele private de dializă ale IHS, 11% dintre pacienţi au fost dializaţi în centrele private Diaverum, 9% dintre pacienţi au făcut dializă în centrele private ale Avitum, iar în centrele publice au fost dializaţi 11% dintre pacienţii cu IRC, arată un raport al Registrului Renal Român. În mai puţin de 10 ani de la momentul 0, când au fost privatizate, în premieră, opt centre pilot de dializă (din Bucureşti, Tîrgu-Mureş, Buzău, Cluj, Iaşi, Târgu-Jiu, Alba Iulia), piaţa serviciilor private de dializă din ţara noastră a explodat.

Vă amintim că până în anul 2003 serviciile de dializă au fost acordate doar în regim public.
Abia la sfârşitul anului 2004, odată cu privatizarea a opt centre-pilot de dializă (din Bucureşti, Tîrgu-Mureş, Buzău, Cluj, Iaşi, Târgu-Jiu, Alba Iulia), serviciile de asistenţă medicală nefrologică au fost acordate şi de furnizori privaţi. Se întâmpla în mandatul ministrului sănătăţii Eugen Nicolăescu. Privaţii au preluat personalul centrelor publice de dializă şi au înlocuit aparatele de dializă cu unele noi. Cinci ani mai târziu, în România funcţionau 135 de centre/unităţi în care se putea face dializă, dintre care 65 de stat şi 70 private. Numărul total de pacienţi dializaţi în centrele din România s-a ridicat la 9.236 în anul 2010, dintre care majoritatea au fost dializaţi în centre private (mai precis, 7.779 de bolnavi dializaţi în centre private şi 1.457 de bolnavi dializaţi în centre publice), reiese dintr-o analiză a Consiliului Concurenţei despre pieţa serviciilor de dializă.

Piaţa serviciilor de dializă în 2015, în cele mai importate cifre:

Grupul Fresenius, lider pe piaţa serviciilor private de dializă, a avut afaceri nete cumulate de peste 337,19 milioane lei în 2014. Fresenius are centre de dializă în 34 de oraşe.
Centrele de dializă International Healthcare Systems SA (ISH), numărul 2 pe piaţa de profil, au încheiat anul 2014 cu afaceri nete de 107,86 milioane lei. ISH are 15 centre de dializă în 13 oraşe.
Subsidiara locală a companiei suedeze Diaverum, numărul 3 pe această piaţă, a rulat afaceri nete de 90,23 milioane lei în 2014. Diaverum operează 13 centre de dializă în România.

Şi spitalele publice, şi furnizorii privaţi de dializă pot contracta cu CAS şi deci deconta serviciile de dializă acordate. Miza: bugetul programului naţional de supleere a funcţiei renale care a crescut de la an la an, şi care se ridică la 869,43 milioane lei în 2015.

România are 11.824 de bolnavi trataţi prin dializă în 2015, dintre care:
10.428 sunt trataţi prin hemodializă convenţională:
764 bolnavi trataţi prin dializă peritoneală continuă;
591 bolvani trataţi prin hemodiafiltrare intermitentă on-line;
41 bolnavi trataţi prin dializă peritoneală automată.

În 2015 avem 11.824 pacienţi care beneficiază de dializă prin programul naţional de supleere a funcţiei renale, faţă de 11.392 în 2014, şi de 13.445 în 2013.

CAS decontează furnizorilor de dializă publici şi privaţi cu care se află în relaţii contractuale:
În medie, 496 lei pentru o şedinţă de hemodializă convenţională;
În medie, 563 lei pentru o şedinţă de hemodiafiltrare intermitentă on-line;
În medie, 4.445 lei lei pentru fiecare bolnav tratat prin dializă peritoneală continuă/lună;
În medie, 5.556 lei pentru fiecare bolnav tratat prin dializă peritoneală automată/lună.

Sursa

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Banner

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Colesterol şi trigliceride. Cum scădem nivelul acestora dacă este crescut

Colesterol şi trigliceride. Cum scădem nivelul acestora dacă este crescut   0

read more
Încă patru decese din cauza gripei. Numărul victimelor a ajuns la 135

Încă patru decese din cauza gripei. Numărul victimelor a ajuns la 135   0

read more
Eşti mereu constipat? Problema gravă pe care ai putea să o ai în organism

Eşti mereu constipat? Problema gravă pe care ai putea să o ai în organism   0

read more
Cum ne dăm seama că am putea avea pietre la fiere? Vedem simptomele

Cum ne dăm seama că am putea avea pietre la fiere? Vedem simptomele   0

read more
Clinică privată închisă după scandalul italianului cu 8 clase care se dădea medic

Clinică privată închisă după scandalul italianului cu 8 clase care se dădea medic   0

read more
Medic: „Nu
vă tatuaţi niciodată pe o aluniţă!“ Cum ştergem tatuajele de pe piele

Medic: „Nu vă tatuaţi niciodată pe o aluniţă!“ Cum ştergem tatuajele de pe piele   0

read more
Slăbirea
bruscă măreşte riscul de pietre la fiere. Care este cea mai eficientă soluţie
de a scăpa de ele

Slăbirea bruscă măreşte riscul de pietre la fiere. Care este cea mai eficientă soluţie de a scăpa de ele   0

read more
Abuzurile la care sunt supuse persoanele cu dizabilități din România. „Ne-a bătut, ne-a învinețit picioarele”

Abuzurile la care sunt supuse persoanele cu dizabilități din România. „Ne-a bătut, ne-a învinețit picioarele”   0

read more
Bărbatul care a reușit să îmbine cu succes profesiile de medic, profesor și pictor

Bărbatul care a reușit să îmbine cu succes profesiile de medic, profesor și pictor   0

read more
VIDEO. Ce se întâmplă cu coloana atunci când stăm la birou? O demonstrație practică

VIDEO. Ce se întâmplă cu coloana atunci când stăm la birou? O demonstrație practică   0

read more
Hemoroizii: ce sunt şi cum previi apariţia lor

Hemoroizii: ce sunt şi cum previi apariţia lor   0

read more
Tot mai multe alerte alimentare, pericol de contaminare cu Listeria. Cum ştii dacă ai luat bacteria

Tot mai multe alerte alimentare, pericol de contaminare cu Listeria. Cum ştii dacă ai luat bacteria   0

read more
Sanitas: Veniturile asistenţilor medicali sunt în pericol!

Sanitas: Veniturile asistenţilor medicali sunt în pericol!   0

read more
Cum scăpăm de hemoroizi. Alimentele de evitat

Cum scăpăm de hemoroizi. Alimentele de evitat   0

read more
Alertă după alertă în industria alimentară. Produse contaminate retrase din mai multe rețele de supermarketuri

Alertă după alertă în industria alimentară. Produse contaminate retrase din mai multe rețele de supermarketuri   0

read more
Cinci lucruri
care nu cresc riscul de cancer mamar

Cinci lucruri care nu cresc riscul de cancer mamar   0

read more
Încă un sirop de tuse, retras de la vânzare în România

Încă un sirop de tuse, retras de la vânzare în România   0

read more
Lidl retrage fulgi de cocos de la vânzare. Produsul vizat conține dioxid de sulf

Lidl retrage fulgi de cocos de la vânzare. Produsul vizat conține dioxid de sulf   0

read more
Medicamentele care scad aciditatea gastrică reduc eficienţa
unor tratamente anticancer. Studiu

Medicamentele care scad aciditatea gastrică reduc eficienţa unor tratamente anticancer. Studiu   0

read more
Cât costă o viață de om în România. Sancțiunea primită de medicul care a refuzat să consulte o pacientă, iar aceasta a murit

Cât costă o viață de om în România. Sancțiunea primită de medicul care a refuzat să consulte o pacientă, iar aceasta a murit   0

read more
Ghinion mortal: Internat cu altă problemă, a luat rujeolă din spital, apoi a fost mutat în altă unitate sanitară unde a contractat o gripă ce i-a fost fatală

Ghinion mortal: Internat cu altă problemă, a luat rujeolă din spital, apoi a fost mutat în altă unitate sanitară unde a contractat o gripă ce i-a fost fatală   0

read more
Încă trei bărbați morți de gripă. Numărul deceselor ajunge la 127

Încă trei bărbați morți de gripă. Numărul deceselor ajunge la 127   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ADT Healthcare offers free help and assistance to people suffering from drug and alcohol addiction. Contact: 0800 088 66 86

adt-logo
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.