Norme Coca 2023 - 2024

Apa minerala este considerata o alternativa sanatoasa la bauturile indulcite cu zahar. Totusi, in ciuda lipsei zaharului, apa minerala contine de 11 ori mai multa sare decat cea de la robinet, scrie Daily Mail.

Consumul unui litru de apa carbogazoasa pe zi poate oferi necesarul de sare pentru consumator. Totusi, daca depasim acest nivel, vom risca diverse probleme de sanatate.
Cantitatea sarii din apa minerala variaza in functie de marca acesteia; din pacate, cu cat este mai sarata, cu atat ii va determina pe consumatori sa bea si mai multa apa.
La britanici, unele din cele mai scumpe branduri de apa sunt si cele mai sarate; de exemplu, marca Badoit din Franta contine 8% din necesarul zilnic de sare pentru adulti (0,45 g/ litru).
Apa de la robinet contine doar 0,04 g sare/ litru, de 11 ori mai putina decat in cazul Badoit.
Brandul italian de apa San Pellegrino, prezent si in Romania, contine de doua ori mai multa sare decat cea de la robinet: 0,08 g/ litru.
Prea multa sare poate determina probleme la rinichi, cresterea tensiunii arteriale si a riscului aparitiei unor boli de inima sau chiar a infarctului.
Nutritionistii avertizeaza ca multi consumatori nu analizeaza eticheta apei carbogazoase cumparate si riscurile pot fi insemnate pe termen lung.
Multe marci afiseaza cantitatea de sare sub simbolul sodiului, "Na", generand confuzie in randul consumatorilor neavizati.
BSDA (British Soft Drinks Association) a precizat ca in decembrie va implementa o legislatie prin care etichetele sa contina cuvantul "SARE", nu "SODIU", mentionand cantitatea in grame si procentul RDI.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro