Uite de ce nu o sa se deconteze serviciile medicale acordate fara card de sanatatePrevious Article
Surse din cadrul CNAS au declarat ca, pana in iulie 2015 inclusiv, va functiona o ”derogare de la lege”, in sensul ca, in situatii exceptionale pacientii si prestatorii de servicii medicale pot apela la serviciile clasice.Next Article

Cardul de sanatate intre simplu si complicat. Legislatie neclara, amenintari, reclamatii, oameni fara medicamente. Si la mijloc sunt medicii care FURA sistemul.

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Cardul de sanatate intre simplu si complicat. Legislatie neclara, amenintari, reclamatii, oameni fara medicamente. Si la mijloc sunt medicii care FURA sistemul.
Related Articles

Cardul naţional de sănătate  a devenit obligatoriu de la 1 mai a.c.. Cardul este necesar pacientului atunci când se prezintă la medic sau la farmacie pentru a ridica medicamentele, după cum s-a anunțat.

Farmacista
Costurile pentru cardurile de sănătate sunt asigurate de Ministerul Sănătăţii, iar costurile de distribuire sunt sunt suportate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Cardul face dovada calităţii de asigurat, și astfel nu va mai fi nevoie de adeverinţa de asigurat. Din categoria adulţilor, acele persoane care din motive de conştiinţă religioasă, alte convingeri nu doresc să utilizeze cardul chiar dacă au intrat în posesia lui, ei au dreptul să se prezinte la Casa de Asigurări de Sănătate Călărași, să depună o cerere, să depună cardul/să nu-l ridice dacă nu a intrat în posesia lui, iar instituţia va emite o adeverinţă de asigurat pentru această categorie având o valabilitate de 3 luni, după care necesită să fie reînnoit.

Ițele se încurcă, nimeni nu le mai descurcă

Potrivit regulilor emise, dacă ai calitatea de asigurat, cupon de pensii sau adeverință de la locul de muncă că ești asigurat dar nu ai cardul de sănătate la tine, nu poți beneficia de servicii medicale. Motivul: acest serviciu medical trebuie validat cu cardul de sănătate. Ca de obicei nici aici lucrurile nu sunt clare ca de altfel în multe alte probleme sau domenii de activitate din România. Pe marginea acestui subiect se discută aproape zilnic, zilele acestea în cabinetele medicale din Oltenița sau în farmacii, destui oltenițeni și-au exprimat dezgustul față de serviciile românești dar și dezamăgirea cu privire la emiterea acestor carduri ce în mod normal nu trebuie să îngrădească accesul la servicii medicale pentru care asiguratul plătește. Și totuși se pare că marele pericol este că va îngrădi accesul la serviciile medicale, din punct de vedere al contribuabilului, după cum am aflat. De asemenea sunt foarte multe persoane neasigurate care dețin acest card. Bucata de plastic nu conferă unei persoane calitatea de asigurat. Această calitate este dată de contribuția la fondul național unic de asigurări sociale de sănătate. Există situații de scandal între medici de familie și pacienți cum că acestora din urmă li s-au refuzat servicii medicale decontate de Casă pentru că sunt neasigurați și ei aveau acest card.

_______________________________________________________________________________

Dr SIPOS: CARDUL DE SANATATE NU ATESTA CALITATEA DE ASIGURAT  0

Dr SIPOS: CARDUL DE SANATATE NU ATESTA CALITATEA DE ASIGURAT

De la 1 mai, pacienţii beneficiază de servicii medicale în baza cardului de sănătate sau […]

Dr. SIPOS despre cardul de sanatate: Marele pericol este ca va ingradi accesul al serviciile medicale, din punct de vedere al contribuabilului”.  0

Dr. SIPOS despre cardul de sanatate: Marele pericol este ca va ingradi accesul al serviciile medicale, din punct de vedere al contribuabilului”.

_______________________________________________________________________________

 

Unul dintre medicii oltenițeni ne spune că folosirea cardului în cadrul sistemului informatic unic integrat nu funcționează ca un sistem integrat. Au existat sincope de lucru la validarea cardului. Sistemul informatic funcționează defectuos și citește foarte încet cardul. ”Timpul necesar unei consultații va crește”, ne spune medicul de familie.

De asemenea, farmaciștii sunt nemulțumiți de această idee care nu face decât să complice sistemul de lucru, să mănânce din timpul acestora și al clienților farmaciei. ”Am stat ore în șir să activăm aparatele pentru card și să ne conectăm la sistemul informatic a fost de asemenea un proces greoi. Oamenii sunt indignați că nu se simplifică serviciile medicale.” ne spune o farmacistă.

Spital Oltenita

Cât despre oltenițenii sătui de cozi și de așteptat, iritarea multora dintre ei este accentuată și vizibilă.Este o porcărie acest card de sănătate. Cine știe a cui este afacerea și cât se câștigă de pe urma acestui circ. Mai bine cu banii cheltuiți pentru aceste carduri s-ar fi oferit servicii medicale gratuite. Plătim CAS pentru sănătate și când vrem să facem analize nu sunt fonduri….de multe ori trebuie să plătim serviciile medicale cu bani pe loc să putem beneficia de serviciile de laborator, mai ales dacă avem nevoie de o analiză rapidă.” declară una din clientele unei farmacii.

”Eu am fost la medicul de familie și nu-mi poate activa cardul. Datele inscripționate pe card sunt ok. Dacă introduc codul de asigurat pe site-ul CNSAS apar că sunt asigurat. Și atunci ce înseamnă prostia asta?” ne spune un oltenițean.

”Ne întrebăm oare medicii de familie sunt dotați toți cu cititori de carduri și de ce trebuia să activăm acest 666?”…”Mai bine s-ar ocupa de alte probleme din sănătate decât de nimicurile astea. În sistemul de sănătate e un talmeș-balmeș, toate sunt încurcate, ajungi în policlinică stai ca prostul la ușă și când intri în cabinet dacă nu bagi un ban în buzunar te tratează unii medici cu sictir. La fel și în spitale. Vai de gândirea asta primitivă…” sunt alte câteva declarații ale pacienților oltenițeni din farmacii și săli de așteptare la medici.

________________________________________________________________________________

In protocolul de deblocare a cardurilor de sanatate sunt trecuti doar medicii de familie, de parca ei au facut cursuri de informatica in specialitatea deblocare carduri . Mai jos aveti ceeea ce spune Procedura oficiala a CNAS

Ce trebuie sa faceti in situatia in care CARDUL ESTE BLOCAT.

Deblocarea cardului poate fi facuta dupa un apel la 021 202 69 95, se obtine un ticket si apoi prin adresa de email suport.ceas@casan.ro se dau amanuntele privind cardul blocat (numar card de exemplu). Medicul va primi instructiunile de resetare a PIN-ului.

Procedura in momentul BLOCARII cardului de sanatate 

________________________________________________________________________________

 

Unul dintre medicii de specialitate din Oltenița spune că fabricarea cardurilor de sănătate a pornit de la ideea că medicii sau farmaciștii fură medicamente. ”Cum să fur eu Azitromicină dacă nu o pot folosi bunăoară. Sau cum să pun mâna pe Platusin dacă nu am nevoie, ca să nu mai spunem că nu facem așa ceva. Dar altceva este la mijloc iar nouă românilor ne place mereu să ne scărpinăm invers în loc să ne ușurăm treburile. Dacă ei acolo sus fură din buget și fac afaceri ilegale, atunci aruncă pe niște lucruri ireale dând peste cap un întreg sistem de sănătate în acest caz, toate de fapt funcționând în imaginația lor, știindu-se pe ei. Este Cuiul lui Pepelea…” declară medicul specialist.

Potrivit informațiilor centrale, firma care a câștigat contractul pentru card este în insolvență. Remedierea erorilor și mentenanța ar fi urmat să fie asigurate de câțiva angajați.  În fața blocajelor și a haosului, conducerea CNAS se apără cu jumătăți de adevăr.

________________________________________________________________________________

Uite de ce nu o sa se deconteze serviciile medicale acordate fara card de sanatate

INCREDIBIL: CARDUL DE SANATATE: FIRMA CARE L-A IMPLEMENTAT E IN INSOLVENTA, CNAS APELEAZA LA SOLUTII IMPROVIZATE

Regula se schimba in timpul jocului ! Despre CARDUL DE SANATATE si HAOSUL produs de o legislatie defectuos intocmita si a lipsei de comunicare

________________________________________________________________________________

 

 

Cursdeguvernare.ro scrie că: spuse până la capăt, lucrurile ar echivala cu recunoașterea unor erori comise în trecut și cu asumarea problemelor încă nerezolvate, inclusiv în ceea ce privește managementul resurselor financiare ale Sănătății.

Sursa

 

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

 

OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

Facebook

Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Dr. Liviu Ojoga, Şef Secţie Ortopedie-Traumatologie SANADOR:„Pentru a evita accidentările pe pârtie, organismul trebuie pregătit pentru efort“

Dr. Liviu Ojoga, Şef Secţie Ortopedie-Traumatologie SANADOR:„Pentru a evita accidentările pe pârtie, organismul trebuie pregătit pentru efort“   0

read more
Un nou studiu arată că scleroza multiplă este provocată de un virus

Un nou studiu arată că scleroza multiplă este provocată de un virus   0

read more
Ciucă: Se vor înființa peste 230 de centre de diagnostic și tratament Covid

Ciucă: Se vor înființa peste 230 de centre de diagnostic și tratament Covid   0

read more
Care este viitorul vaccinării anti-COVID? Valeriu Gheorghiță: Toată strategia de vaccinare, la nivel mondial, se va schimba

Care este viitorul vaccinării anti-COVID? Valeriu Gheorghiță: Toată strategia de vaccinare, la nivel mondial, se va schimba   0

read more
Vaccinarea la copiii de 5-11 ani: Doar 4 la un milion riscă să facă miocardită după vaccin, față de 1 la 1.600 dacă face COVID

Vaccinarea la copiii de 5-11 ani: Doar 4 la un milion riscă să facă miocardită după vaccin, față de 1 la 1.600 dacă face COVID   0

read more
Rafila: Numărul persoanelor internate zilnic din cauza Covid este de 200-250. Gradul de ocupare al paturilor Covid este de 16%

Rafila: Numărul persoanelor internate zilnic din cauza Covid este de 200-250. Gradul de ocupare al paturilor Covid este de 16%   0

read more
Ce fac dacă am simptome de COVID? Regulile pentru pacienți se schimbă, au fost înființate centrele de evaluare

Ce fac dacă am simptome de COVID? Regulile pentru pacienți se schimbă, au fost înființate centrele de evaluare   0

read more
Românii pot să-și facă doza booster la 4 luni după ce au terminat schema de vaccinare. Decizia intră în vigoare de luni

Românii pot să-și facă doza booster la 4 luni după ce au terminat schema de vaccinare. Decizia intră în vigoare de luni   0

read more
Ciucă: Se vor înființa peste 230 de centre de diagnostic și tratament pentru infarct miocardic și accidente vasculare

Ciucă: Se vor înființa peste 230 de centre de diagnostic și tratament pentru infarct miocardic și accidente vasculare   0

read more
Doi compuşi din cannabis ar putea preveni infecţia cu coronavirus, potrivit unui studiu

Doi compuşi din cannabis ar putea preveni infecţia cu coronavirus, potrivit unui studiu   0

read more
DOCUMENT. Restricții în Capitală, după intrarea în scenariul roșu. Masca redevine obligatorie pe stradă

DOCUMENT. Restricții în Capitală, după intrarea în scenariul roșu. Masca redevine obligatorie pe stradă   0

read more
OMS: Varianta Omicron este dominantă la nivel mondial, reprezentând aproape 60% din cazuri

OMS: Varianta Omicron este dominantă la nivel mondial, reprezentând aproape 60% din cazuri   0

read more
Se deschid primele centre de plasmafereză
din România. Substanţa colectată va fi oferită în schimbul medicamentelor cu plasmă

Se deschid primele centre de plasmafereză din România. Substanţa colectată va fi oferită în schimbul medicamentelor cu plasmă   0

read more
Imagistică funcțională avansată pentru diagnosticul oncologic

Imagistică funcțională avansată pentru diagnosticul oncologic   0

read more
Unii români confundă medicamentele cu suplimentele. Avertismentul specialiștilor: „Pot fi periculoase. Nu există un control real”

Unii români confundă medicamentele cu suplimentele. Avertismentul specialiștilor: „Pot fi periculoase. Nu există un control real”   0

read more
Medicii tineri din România nu se mai grăbesc să plece din țară. Explicația unui manager de spital

Medicii tineri din România nu se mai grăbesc să plece din țară. Explicația unui manager de spital   0

read more
STUDIU: Coronavirusul își pierde 90% din capacitatea de a infecta în cinci minute în aer

STUDIU: Coronavirusul își pierde 90% din capacitatea de a infecta în cinci minute în aer   0

read more
OMS: O strategie de vaccinare bazată pe boostere repetate, puţin probabil să fie adecvată

OMS: O strategie de vaccinare bazată pe boostere repetate, puţin probabil să fie adecvată   0

read more
România a atins pragul de 8 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză

România a atins pragul de 8 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză   0

read more
OMS: Covid-19 nu poate fi tratat deocamdată ca o boală endemică precum gripa

OMS: Covid-19 nu poate fi tratat deocamdată ca o boală endemică precum gripa   0

read more
Pfizer şi Moderna anunţă că pregătesc vaccinuri pentru varianta Omicron. Când ar putea fi gata

Pfizer şi Moderna anunţă că pregătesc vaccinuri pentru varianta Omicron. Când ar putea fi gata   0

read more
Cât durează simptomele Omicron?

Cât durează simptomele Omicron?   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.