De luni, medicul ieşean Dan Iulian Sava, care se află în contract cu Casa OPSNAJ, introduce în sistemul informatic toate consultaţiile şi reţetele în regim offline. Serverul este blocat, astfel că serviciile nu i-au fost validate. A oferit deja peste 60 de consultaţii şi se teme că o parte nu-i va fi decontată.

"Au trecut 72 de ore, asta înseamnă că ce am consultat luni nu vom fi plătiţi. Consultaţia nevalidată nu se plăteşte. Asta este cea mai grozavă lovitură. Au mai fost disfuncţii, dar sâmbătă, duminică."

Nemulţumiţi sunt şi bolnavii, care spun că timpul de aşteptare a crescut foarte mult.

"În loc să simplifice treburile, le complică mai mult. De ce?"

"Consider că e o bătaie de joc de lume, asta este."

"Mai degrabă se făcea cu mâna mai repede decât cu sărăciile astea."

Erorile din sistemul unic integrat al casei speciale i-a afectat şi pe farmacişti.

"Serverul OPSNAJ este blocat de luni, eu am vorbit marţi la casa OPSNAJ chiar cu informaticienii, mi-au spus că a căzut serverul şi că în maxim 2-3 zile se remediază, dar încă azi nu merge", spune Nicoleta Mureşan, farmacist.

Pentru că cititoarele nu recunosc cardurile asiguraţilor OPSNAJ, farmaciştii au căutat o soluţie ca să poată elibera medicamente.

"Putem să dăm numai pe împuternicire şi pe răspunderea noastră proprie. Să vină cu buletinul unui aparţinător, soţul dacă soţia scoate pentru dânsa să aibă buletinul soţului şi invers sau cunoştinţe, rude etc."

Până joi dimineaţă şi spitalele militare au fost afectate, pentru că nu au putut introduce în sistem datele legate de externări.

 

 

Sursa

 

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro