Colegiul Medicilor din România solicită Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să analizeze posibilitatea ca medicii de familie să poată să contracteze servicii medicale de îngrijire la domiciliu, printr-un contract separat de cel pentru furnizarea de servicii deja existent.
Sursa news.ro
“Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) analiza posibilităţii de contractare a serviciilor medicale de îngrijire de către cabinetele medicilor de familie cu finanţare din fondurile destinate îngrijirilor medicale la domiciliu”, potrivit procesului verbal încheiat între cele două instituţii.
Cererea CMR vine după discuţiile celor două instituţii în privinţa Normele de aplicare în 2017 a HG 161/2016 pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale şi a contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017.
Preşedintele CNAS, Radu Ţibichi, explică faptul că o astfel de modificare ar putea fi realizată odată cu modificarea contractului-cadru valabil până la sfârşitul anului.
În plus, medicii de familie ar trebui să îndeplinească condiţiile de eligibilitate ale furnizorilor de îngrijiri la domiciliu. Mai mult, preşedintele CNAS spune că astfel de contracte ar putea fi încheiate şi cu spitalele, pentru ca medicii să-şi poată urmări postoperator pacienţii, dar unităţile sanitare nu sunt interesate.
“Avem nevoie de îngrijiri la domiciliu, cererea este foarte mare. Bugetul pe 2017 a crescut, iar pentru îngrijirile medicale la domiciliu este prevăzută o creştere de 14,49 la sut[, cea mai mare din ultimii ani”, a mai spus Ţibichi.
CMR propune, totodată, ca serviciile medicale de îngrijiri la domiciliu să fie validate fără utilizarea cardului de sănătate, prin similitudine cu serviciile acordate în structurile de urgenţă Unitatea de Primiri Urgenţe/Centrul de Primiri Urgenţe.
De asemenea, reprezentanţii Colegiului Medicilor din România solicită creşterea valorii minim garantate a punctelor per serviciu şi per capita în asistenţa medicală primară şi per seriviciu în asistenţa medicală de specialitate.
Astfel, valoarea minim garantată a punctelor în asistenţa medicală primară, propusă de CMR este de 4,8 lei per capita şi 2,2 lei per serviciu. În asistenţa medicală de specialitate, pentru specialităţi clinice, CMR propune ca plata per serviciu să fie de 2,2 lei.
Citeste si ....
- Scrisoarea adresată de ANMCS Colegiului Medicilor din România, ca reacție la recomandarea adresată de CMR colegiilor teritoriale de a nu colabora cu ANMCS la organizarea unor evenimente educaționale
- Colegiului Medicilor din România atrage atentia asupra ANMCS
- Scrisoarea către MS, cu punctul de vedere al CMR față de proiectul de ordin privind înființarea, organizarea și funcționarea cabinetelor și unităților medicale mobile
- Un derapaj al Colegiului Medicilor din România
- COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMANIA nu este de acord cu asaltul presei asupra lumii medicale.
- CMR Comunicat – taxă recunoastere profesională
- Comunicat CMR
- Colegiul Medicilor cere Camerei Deputatilor sa adopte cat mai rapid legea vaccinarii: Vaccinarea este un drept al copilului
- Respectarea timpului de muncă este un drept pentru medici și o garanție a calității pentru pacienți
- Colegiul Medicilor Bucureşti solicită program normal de lucru pentru medicii din spitale
- Colegiul Medicilor din România susține prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii 185/2017 privind standardele de calitate pentru unitățile din ambulatoriu
- Colegiul Medicilor din România consideră solicitările medicilor de familie absolut justificate
- Medicii de familie, majoritari în comisia care va judeca viitoarele cazuri disciplinare
- Mesajul Președintelui CMR, Dr. Gheorghe Borcean, la aniversarea a 20 de ani de la înființarea Colegiului
- De ce lupta presedintele Colegiului Medicilor impotriva drepturilor pacientilor? Un posibil raspuns
- “De-a lungul întregii sale activităţi, medicul îşi va respecta confraţii, ferindu-se şi abţinându-se să îi denigreze”, arată Codul deontologic
- Colegiul Medicilor din România nu a fost consultat în elaborarea proiectului de ordin privind implementarea mecanismului de feedback al pacientului în spitalele publice
- Preşedintele CMR: Medicii de familie au acordat în 2015 peste 100 de milioane de servicii medicale.
- Medicii au jurat în jurământul lui Hipocrate ”să nu ceară mai mult decât face munca lor”, în nici un caz nu am jurat să trăim în sărăcie.
- Dr. Gheorghe Borcean: Apare o medicina defensiva, bazata pe protocoale de diagnostic, care aduce costuri mari
- Proiecte de modificare a Statutului Colegiului Medicilor din România şi a Codului de Deontologie medicală
- CMR, îngrijorat de situaţia care a dus la apariţia epidemiei de rujeolă: Vaccinarea este cel mai important act
- Dr. Gheorghe BORCEAN catre presedintele CNAS Radu TIBICHI
- CMR Bucuresti: Medicii din Romania nu solicita AJUTOARE SOCIALE !
- Comunicatul CMR Satu Mare
- Delapidare la Colegiul Medicilor Bacau
- Gheorghe Borcean este noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania
- Noul preşedinte al Colegiului Medicilor Botoşani este medicul de familie dorohoian, Constantin Didi Moşneguţu.
- CMR solicita explicatii CNAS despre decontarea serviciilor medicale
- Care este strategia noului presedinte al Colegiului Medicilor din Romania ?
0 Comments
Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !
But You can be first to leave a comment !