Norme Coca 2023 - 2024

În urmă cu puţin timp, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări, afirma că toate cardurile rămase ar trebui să fie distribuite de către medicii de familie, o măsură care a stârnit reacţii negative din partea cadrelor medicale. Aceştia nu au fost de acord cu această propunere decât dacă primeau bani din partea Casei Naţionale pentru aceste servicii.

Iată cum a derulat statul român implementarea sistemului privind cardul national de sănătate, conform datelor CNAS:

  • 3 septembrie 2011: finalizarea procedurii de achiziţie publică  a sistemului informatic al cardului naţional.
  • 23 aprilie 2012: încheierea contractului între CNAS şi asocierea HP România SRL+ Novensys Corporation SRL  pentru furnizarea de servicii privind soluţia informatică de implementare a cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, urmare a procedurii de achiziţie derulată de CN Imprimeria Naţională desemnată prin HG ca unitate de achiziţii centralizată. Valoarea contractului: 87.636.000 lei + TVA. Fondurile au fost alocate din FNUASS
  • 28 septembrie 2012: semnare acord cadru CNAS-MS-CNIN pentru tipărire carduri. Au urmat contractele subsecvente aferente acordului-cadru. Fonduri alocate de MS
  • 15 decembrie 2012: finalizarea implementării soluţiei informatice a cardului naţional
  • 16 iunie 2013: a fost tipărit primul card naţional de sănătate. CN Imprimeria Naţională a demarat producţia de carduri de sănătate prin Direcţia de tipărire a Paşapoartelor.
  • Iunie 2013 – august 2014: perioada de testare şi implementare a cititoarelor de carduri
  • 1 iulie 2014:  CNAS a demarat  programul-pilot al cardului naţional pentru bolnavii de dializă.
  • August 2014: Pentru a veni în sprijinul furnizorilor de servicii medicale, CNAS  a postat pe site o listă cu cititoare de card  deja testate,  de la care furnizorii îşi pot achiziţiona cititoare de carduri  cu preţuri cuprinse între 25 şi 100 de euro.
  • 5 septembrie 2014: s-a încheiat acordul – cadru de furnizare între CNAS şi CN Poşta Română, pentru serviciile de distribuire a cardului naţional. Acordul – cadru a fost încheiat pe o perioadă de patru ani.

CNAS a plătit CN Poşta Română aproximativ 17 milioane de euro, mai precis preţul unitar al serviciilor de distribuire a cardului naţional de asigurări sociale de sănătate este de 2,74 lei/trimitere poştală cu confirmare de primire,  la care se adauga TVA. Fondurile au fost alocate din FNUASS.

Bucureşti, 5 septembrie 2014 – Compania Naţională Poşta Română şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au semnat vineri, la Palatul Victoria, acordul-cadru pentru distribuirea cardurilor de sănătate la nivel naţional. Valoarea totală a contractului este de 37,5 milioane de lei şi are o durată de patru ani.

Procesul de distribuire demarează în 18 septembrie, iar volumul total ce urmează a fi livrat, la nivel naţional, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri. Poşta Română va livra cardul de sănătate destinatarului în maximum 20 de zile calendaristice, începând cu ziua lucrătoare următoare celei în care trimiterile au intrat în reţeaua poştală, precizeaza posta-romana.ro

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro