Metoda prin care poti verifica imediat care alunite reprezinta un risc de CANCER de PIELEPrevious Article
Alianta Medicilor : „Nu mai vrem să fim complici prin tacere“Next Article

CODUL ROSU medical. Al doilea val de imbolnaviri la copii, in urma infectiei cu E.Coli la Spitalul din Pitesti.

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
CODUL ROSU medical. Al doilea val de imbolnaviri la copii, in urma infectiei cu E.Coli la Spitalul din Pitesti.

Verificarile facute de Corpul de control al premierului la spitalul din Pitesti scoate la iveala o situatie cat se poate de grava: unitatea medicala a raportat timp de un an ca nu este expusa infectiilor spitalicesti, desi nu a facut nicio analiza

 

Corpul de control al primului-ministru a efectuat, in perioada 18-26 februarie 2016, verificari in legatura cu situatia copiilor cu afectiuni grave, transferati de la Spitalul de Pediatrie Pitesti la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”.

Concluziile preliminare ale actiunii de verificare in Arges arata ca exista probleme de ordin administrativ, cel putin la Spitalul de Pediatrie Pitesti, care a raportat constant, din ianuarie anul trecut si pana in februarie 2016, ca nu exista infectii nosocomiale in spital, desi nu s-a efectuat nici o analiza.

Spitalul de Pediatrie Pitesti nu a avut incadrat un medic epidemiolog care sa coordoneze activitatea Serviciului de Supraveghere si Control al infectiilor nosocomiale.

“In perioada 01.01.2015 – 16.02.2016, reprezentantii Spitalului de Pediatrie Pitesti au consemnat in Registrul de infectii nosocomiale, lunar, faptul ca nu a fost identificata nici o infectie nosocomiala, desi in perioada de referinta au fost recoltate probe de autocontrol doar in 3 zile, respectiv in lunile februarie si martie 2015, si intr-o zi din luna februarie 2016, dupa internarea mai multor copii cu afectiuni si dupa decesul a 3 dintre acestia”, se arata in comunicatul publicat pe site-ul Guvernului.

Raportul va fi finalizat dupa ce unitatile medicale vor furniza toate informatiile cerute de Corpul de control, pe care pana acum le-au oferit doar partial.

“Actiunea de documentare va continua pana la obtinerea tuturor datelor necesare formularii unor concluzii fundamentate cu privire la modalitatea de acordare a tratamentului medical copiilor transferati cu afectiuni grave de la Spitalul de Pediatrie Pitesti la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”, precum si cu privire la modalitatea in care entitatile publice competente au investigat si stabilit cauzele imbolnavirii acestora.

Verificarile vor fi efectuate in colaborare cu Corpul de control al ministrului Sanatatii, in vederea clarificarii urmatoarelor aspecte:

1. Care au fost masurile (analize, diagnostic, internare etc.) luate de personalul medical din cadrul Spitalului de Pediatrie Pitesti si Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti-Arges cu privire la cazurile copiilor diagnosticati cu patologie digestiva.
2. Cauzele care au provocat aparitia patologiilor digestive la copiii din judetul Arges;
3. Cauzele care au provocat decesul copiilor din judetul Arges transferati la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”.
4. Existenta unor infectii nosocomiale la spitalele din judetul Arges”.

Al doilea val de imbolnaviri la copii, in urma infectiei cu E.Coli. Spitalul din Pitesti a instituit CODUL ROSU medical

Continua sa soseasca la spitalul Marie Curie din Capitala copii cu simptome ingrijoratoare, iar in aceasta dimineata, s-a confirmat sindromul hemolitic-uremic la o fetita din Pitesti.

Fetita a fost adusa in urma cu doua zile din cauza unor suspiciuni de infectie, dar e intr-o forma mai usoara si nu are nevoie de dializa.

Sursa infectiei nu a fost inca descoperita, iar autoritatile sanitar-veterinare din Arges au luat probe de alimente din magazinele de unde isi fac cumparaturile parintii copiilor bolnavi.  Dar rezultatele analizelor se vor afla abia peste 4 zile.

Doctorii spun ca fetita nu are o forma severa a bolii si o supravegheaza permanent. De la spitalul Marie Curie vin si vesti bune, insa. Copilul care se afla la Terapie Intensiva va fi transferat vineri la sectia de nefrologie pentru ca se simte mai bine, iar un al doilea pacient, o fetita, va fi externata.

Cod rosu medical la spitalul din Arges

Intre timp, la Spitalul de Pediatrie din Pitesti s-a instituit un COD ROSU medical: toti copiii veniti la camera de garda cu boli diareice sunt atent monitorizati si niciun medic cu are voie sa isi ia concediu in aceasta perioada.

Doctor Viorel Nicolae, Spitalul de Pediatrie Pitesti: “Daca ar fi un protocol national pentru toate bolile, atunci am vorbi toti aceeasi limba. In momentul in care suspiciunea este de SHU, cum a spus si doamna profesor Balgradean, se degradeaza sub ochii nostri. Asa s-a intamplat si aici! S-a degradat direct sub ochii nostri, dar el nu avea cele 3 elemente de care tot spune dansa, anemie, trombocitopenie si insuficienta renala; nu erau constituite.”

Declaratia vine dupa ce joi medicul nefrolog de la Marie Curie, la care a ajuns ultimul caz cu sindrom uremic, a spus ca boala a avut semne clare la pacient ce puteau fi identificate repede.

Mihaela Balgradean: “Caz grav, celulele rosii au scazut foarte mult, de la 220.000 de trombocite la 20.000 in 4 ore. Numai uitandu-te la copil, stiau care e boala.”

Din pacacte ancheta bate pasul pe loc. Nici acum nu se stie care este sursa imbolnavirilor.

Ministerul Sanatatii a fost informat joi ca si la Spitalul din Slatina au fost confirmate doua cazuri de infectare cu E.Coli, dar niciunul nu prezinta si sindromul hemolitic-uremic.

copii imbolnaviri

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu a ajuns vineri dimineata din nou la Spitalul “Marie Curie” pentru a se interesa de starea copiilor cu sindrom hemolitic-uremic. Patriciu Achimas-Cadariu a declarat ca toti copiii cu sindrom hemolitic-uremic prezinta o stare mai buna.”Sunt bine copiii. Toti copiii sunt mai bine. Cel care ramasese pe Terapie intensiva am inteles ca va ajunge pe sectie”, a spus ministrul, dupa vizita efectuata la Spitalul “Marie Curie”.

Bebelus cu boala diareica acuta, izolat la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui

Un bebelus in varsta de sapte luni, internat la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui, a fost diagnosticat cu boala diareica acuta. Cazul a fost raportat de conducerea unitatii sanitare atat la Directia de Sanatate Publica Vaslui, cat si la Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals” din capitala. Potrivit conducerii SJU Vaslui, copilul este din comuna vasluiana Hoceni si a fost adus de la Spitalul Municipal din Husi.

“Copilul a fost dagnosticat cu boala diareica acuta, cu rotavirus, avand un grad de deshidratrare de cinci la suta. S-a luat decizia izolarii sale intr-un salon al sectiei de pediatrie, nefiind necesar transferul in alta unitate medicala. Din discutia pe care am avut-o cu medicul pediatru care a preluat copilul, starea sa generala este buna”, a declarat, vineri, directorul medical al SJU Vaslui, dr. Lelia Croitoru.

copii arges

Copilul va ramane in continuare internat in spitalul vasluian, unde va fi supus unor investigatii suplimentare pentru a se vedea daca in acest caz este vorba si despre infectia cu bacteria E-coli.

Situatia bebelusilor infectati cu E.Coli, la spitalul “Marie Curie”, 26 februarie:

♦ 6 copii raman internati
♦ 3 nu fac dializa peritoneala
♦ 1 copil a fost externat azi

“Unul dintre copii va urca de la ATI pe Sectia de nefrologie. Trei sunt fara dializa peritoneala. Unul dintre cei trei fusese ieri pe aceasta procedura, astazi i-am inchis dializa. Este vorba de cel care a fost cu foarte mari probleme la debut, este cel care are 10 luni. O sa incercam in cursul zilei de maine sau poimaine sa scoatem cateterul. Dintre copiii veniti pe data de 24 februarie de la Pitesti si Fetesti, este vorba de o fetita de un an si patru luni, la ea se confirma ca forma de sindrom hemolitic-uremic, insa nu cu gravitatea maxima a insuficientei renale acute. Are unele semne de insuficienta renala acuta, insa urineaza si nu are parametri de azotemie foarte mari. Avand in vedere ca verotoxina a fost pozitiva in scaun, ca are un grad de anemie cu elementele tipice pentru SHU si ca trombocitopenia a devenit ceva mai severa fata de ieri trebuie sa o incadram in SHU, sigur nu formele severe in care au fost ceilalti copii sau in orice caz sa o monitorizam cu foarte mare atentie. (…) Sunt sapte in total, insa unul dintre ei pleaca acasa”, a explicat medicul Mihaela Balgradean.

copii arges

Potrivit acesteia, s-a creat un salon pentru copiii in cazul carora nu este foarte clar daca au SHU, dar care au verotoxina. “Am creat un salon pentru copiii care nu sunt inca foarte clari cu aceasta boala, dar care au verotoxina pozitiva. Alti doi care au verotoxina sunt bine, sunt pe Sectia de gastroenterologie. (…) Verotoxina pozitiva in scaun reprezinta un semnal de alarma pentru boala, dar nu intotdeauna inseamna boala”, a explicat Balgradean. Ea a precizat ca nu au mai venit alte cazuri cu verotoxina depistata, iar copilul adus la Campulung este “departe de orice supozitie” de SHU, acesta prezentand “cu totul alta boala”.

Ministrul Sanatatii declara joi, intr-o conferinta de presa, ca a fost identificata cauza imbolnavirii copiilor din Arges – o tulpina de E. Coli. “Dupa intalnirea cu specialistii de la Centrul European de Control al Bolilor, va putem spune faptul ca s-au identificat cauzele imbolnavirii, respectiv o tulpina de E. Coli si specialistii vor detalia acest lucru”, a spus demnitarul.

Nu se stie insa exact de unde provine aceasta tulpina de E. Coli. Medicii verifica doua ipoteze: o infectie de origine alimentara sau o posibila transmitere interumana.

Achimas-Cadariu a amintit totodata ca se deruleaza o ancheta a Corpului de control al Ministerului Sanatatii la DSP Arges, care are termen de finalizare data de 4 martie. “La finalizarea acesteia vom dispune toate masurile legale care se impun”, a afirmat reprezentantul MS.

 

 

Sursa

 

 

 

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

..Procedura de evaluare a pacientilor confirmati cu Covid 19 UPDATE

..Clarificari masuri carantina si izolare- febr 2022 actualitati

..Ord.213_2022- MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 106/2.11.2022 13

…….

..OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

..OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

..Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

Facebook

Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
De ce ne simțim obosiți, stresați și nervoși. Explicațiile unui psiholog

De ce ne simțim obosiți, stresați și nervoși. Explicațiile unui psiholog   0

read more
Cuba a lansat o nouă fază a unui studiu clinic ce vizează obţinerea unui tratament împotriva Alzheimer

Cuba a lansat o nouă fază a unui studiu clinic ce vizează obţinerea unui tratament împotriva Alzheimer   0

read more
Influența echinocțiului de toamnă asupra minții și emoțiilor. Recomandările unui cunoscut psiholog

Influența echinocțiului de toamnă asupra minții și emoțiilor. Recomandările unui cunoscut psiholog   0

read more
Cercetători chinezi au creat o mască facială care detectează virusuri în 10 minute

Cercetători chinezi au creat o mască facială care detectează virusuri în 10 minute   0

read more
Femeile de carieră își dau seama că vor un copil când se apropie de menopauză

Femeile de carieră își dau seama că vor un copil când se apropie de menopauză   0

read more
Coronavirus: Evusheld, tratament anti-COVID, aprobat în UE

Coronavirus: Evusheld, tratament anti-COVID, aprobat în UE   0

read more
INSP: În săptămâna 12-18 septembrie, au fost raportate 206 secvenţieri ale SARS-CoV-2

INSP: În săptămâna 12-18 septembrie, au fost raportate 206 secvenţieri ale SARS-CoV-2   0

read more
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: Secțiile spitalelor trebuie să devină flexibile. Telemedicina, extinsă

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: Secțiile spitalelor trebuie să devină flexibile. Telemedicina, extinsă   0

read more
Adela Cojan, șefa CNAS: Prevenția reduce cheltuielile în sănătate

Adela Cojan, șefa CNAS: Prevenția reduce cheltuielile în sănătate   0

read more
Cele mai eficiente ceaiuri de plante medicinale recomandate în tratarea infecțiilor urinare

Cele mai eficiente ceaiuri de plante medicinale recomandate în tratarea infecțiilor urinare   0

read more
Steve Forbes contrazice OMS pe tema țigărilor electronice: nu sunt la fel de dăunătoare precum cele clasice

Steve Forbes contrazice OMS pe tema țigărilor electronice: nu sunt la fel de dăunătoare precum cele clasice   0

read more
Prof. dr. Ioan Cordoș, medic SANADOR: „Când faci cancer bronhopulmonar, începi să te cerți cu Dumnezeu“

Prof. dr. Ioan Cordoș, medic SANADOR: „Când faci cancer bronhopulmonar, începi să te cerți cu Dumnezeu“   0

read more
Bilanț COVID. Aproape 1.500 de cazuri noi și 12 decese

Bilanț COVID. Aproape 1.500 de cazuri noi și 12 decese   0

read more
Val neobişnuit de pneumonii în rândul copiilor: aproape toți au nevoie de mască de oxigen. Sfatul medicului

Val neobişnuit de pneumonii în rândul copiilor: aproape toți au nevoie de mască de oxigen. Sfatul medicului   0

read more
Primul spital privat de cardiologie din Banat. Investiția se ridică la cinci milioane de euro

Primul spital privat de cardiologie din Banat. Investiția se ridică la cinci milioane de euro   0

read more
Tineri medici italieni, despre ideea de profesa în România: „Profesorii noștri au fost foarte bravi”

Tineri medici italieni, despre ideea de profesa în România: „Profesorii noștri au fost foarte bravi”   0

read more
Pacienții vor putea fi consultați la distanță

Pacienții vor putea fi consultați la distanță   0

read more
România a primit 5.060 doze de vaccin împotriva variolei maimuței. Unde va ajunge serul

România a primit 5.060 doze de vaccin împotriva variolei maimuței. Unde va ajunge serul   0

read more
INSP: 14 persoane au fost infectate cu virusul West Nile în ultima săptămână

INSP: 14 persoane au fost infectate cu virusul West Nile în ultima săptămână   0

read more
Cum scapam de pastilele expirate

Cum scapam de pastilele expirate   0

read more
Adriana Pistol a fost aleasă membru în Comitetul Permanent al OMS Europa

Adriana Pistol a fost aleasă membru în Comitetul Permanent al OMS Europa   0

read more
Guvernul a aprobat normele de aplicare a serviciilor de telemedicină. Care sunt acestea

Guvernul a aprobat normele de aplicare a serviciilor de telemedicină. Care sunt acestea   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.