Vaccinurile lipsesc din cabinetele medicilor, dar România exportă vaccinuri de 10 mil. euroPrevious Article
Dr. Amalia Serban: Vaccin hexavalent va fi disponibil abia din 15 aprilie.Next Article

Comunicat de presa – Castigatorii de la Maratonul Nisipului 2017

Staţiunea Mamaia, din nou pe harta mondială a maratoanelor

Marii câştigători ai MARATONULUI NISIPULUI: Liviu Croitoru şi Nicoleta Ciortan

Stațiunea Mamaia a adunat duminică, 26 martie 2017, peste 1.200 de atleţi amatori şi profesionişti şi alte câteva sute de susţinători la MARATONUL NISIPULUI. Marii câştigători ai cursei de 42 de kilometri au fost: Liviu Croitoru şi Nicoleta Ciortan.

Proiectul internaţional “Maratonul Nisipului”, ajuns la a patra ediție, reprezintă și o metodă inedită de promovare a litoralului românesc la nivel internațional, stațiunea Mamaia devenind deja de ani buni o atracţie turistică pentru iubitorii de sport din peste 30 de ţări. Evenimentul sportiv, care a cuprins trei probe competitive (42, 21 şi 10 kilometri) şi o cursă de 1km adresată copiilor şi părinţilor, a fost organizat de Asociația Sportivă “SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Câștigători – Cursa de 10 kilometri

La categoria băieți, cursa de 10 km a fost câștigată de Mihail Bizniuc, care a înregistrat un timp excelent: 33 de minute şi 48 de secunde. Locul secund a fost ocupat de Mihai Cochior (care a trecut linia de finish după doar 18 secunde față de câștigător), iar locul al treilea de Emanuel Trandafir. În cadrul cursei de 10 kilometri fete, constănţeanca Antoanela Felicia Manac a păşit pe prima treaptă a podiumului, cu un timp de 44 de minute şi 31 de secunde, locul II a fost obţinut de Ana Maria Muscă, iar locul III, de Denisa Ştirbulescu.

Câștigători – Cursa de Semimaraton (21 km)

Semimaratonul, a doua probă din cadrul evenimentului, a fost câștigat, la categoria băieți, de Maxim Răileanu, care a înregistrat un timp de o oră, 10 minute şi 50 de secunde, locul II a fost ocupat de Cătălin Atănăsoaei, iar locul al treilea, de Nicolae Bălan. La categoria fete, cursa a fost câștigată detașat de Maria Magdalena Velişcu, care a încheiat cursa într-o ora, 36 de minute şi 6 secunde,Antonia Maris s-a clasat pe locul al doilea, iar Ilinca Maria Tempeanu a completat podiumul.

Câștigători – Cursa de Maraton (42 km)

Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanţi. Primul, la categoria băieți, a trecut linia de finish Liviu Croitoru, după 2 ore, 45 de minute şi 17 secunde. Pe locul II s-a situat Cristian Hanganut, iar Ştefan Sălăgean a terminat cursa pe locul III. La categoria fete, maratonul a fost câștigat, și în acest an, de Nicoleta Ciortan, care a terminat cursa în 3 ore 21 de minute şi 42, locul secund – Mariana Nenu, locul al treilea – Ionela Muscalu.

Câștigătorii de la cele trei probe competitive au primit premii substanțiale în bani și produse. Valoarea totală a premiilor a ajuns la 26.600 de lei.

Au alergat pentru salvarea copiilor născuţi prematur

De asemenea, cursa “Family Run” s-a bucurat de un interes deosebit din partea familiilor prezente. Astfel, peste 400 de copii, însoțiți de părinți sau bunici, au alergat aproximativ un kilometru pe faleza din stațiunea Mamaia. Cel mai tânăr participant s-a născut abia acum o lună, iar cel mai mic alergător la “Family Run” are vârsta de doar 1 an.

Primii cinci clasaţi la acest cross sunt: familia Marin Constantin (locul 1), familia Popa Dan (locul 2), familia Szoke Bela (locul 3), familia Zegra Radu (locul 4), familia Rotaru Ana (locul 5). Aceste echipe au primit diplome, cupe și premii în produse. Fondurile strânse în cadrul crosului “Family Run” vor fi direcţionate pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, prin proiectul social iniţiat de Asociația “Dăruiește Aripi”.

Ediţia următoare: 25 martie 2018

“A fost o atmosferă extraordinară pe plaja din staţiunea Mamaia, chiar dacă mai este destul până la debutul sezonului estival. S-au depăşit toate recordurile de participare, au fost peste 1.200 de persoane care s-au bucurat de alergarea pe nisip. Am văzut foarte multe râsete, multă bucurie, mult entuziasm, chiar dacă vorbim de participanţii de la cei 42 de km sau de copiii care au alergat 1 km. Până la urmă, sportul trebuie să reprezinte un mijloc de socializare, de destindere, de manifestare a bucuriei. Obiectivul nostru general a fost atins: am adus staţiunea Mamaia acolo unde îi este locul: pe harta internaţională a evenimentelor sportive şi acolo o să rămână mulţi ani de acum încolo. Participarea internaţională a fost neaşteptat de mare, ceea ce este un semn bun nu doar pentru viitoarele ediţii ale Maratonului Nisipului, ci mai ales pentru turismul nostru estival. Ediţia a V-a a evenimentului este programată pe data de 25 martie 2018”, declară Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive “Sanasport”, organizator al evenimentului internațional Maratonul Nisipului.

Displaying Castigatori Maratonul Nisipului.JPG

Asociaţia Sportivă SanaSport este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea importanței sportului pentru societate și îmbunătățirea condiției fizice și a stării de sănătate în rândul locuitorilor din municipiul Constanța. SanaSport organizează în fiecare duminică, începând cu ora 9.00, alergări de anduranță pe nisip, punctul de întâlnire fiind parcarea de la Aqua Magic din stațiunea Mamaia. Până în prezent peste 1500 de iubitori ai sportului au răspuns invitației membrilor SanaSport și au rezonat cu motto-ul Asociației: “Încetează să mai fabrici scuze, aleargă pur și simplu!”. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociația “Sanasport” a fost nominalizată la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (secțiunea Sport), ediția 2016.

Adio durere

De ce transmiterea coronavirusului de către persoanele asimptomatice diferă. Explicația epidemiologului Molnar Geza   0

De ce nu cred oamenii din Vaslui în COVID-19. Localnică: Noi mulţimea aproape că nu mai înţelegem despre ce e vorba   0

Nelu Tătaru: De la 15 iulie să nu vorbim de restricţii, dar să nu ne gândim nici la relaxări   0