Prof. dr. Alexandru Rafila: Izbucnirea unor epidemii, posibila din cauza scaderii acoperirii vaccinalePrevious Article
Perchezitii la Facultatea de Medicina din BucurestiNext Article

Comunicat de presa SNMF – 23 martie 2015

Comunicat de presa SNMF –  23 martie 2015

Declaraţie de presă

Bucureşti, 24 martie 2015 – Societatea Naţională de Medicina Familiei a înregistrat ieri la CNAS o nouă solicitare în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public. CNAS a răspuns săptămâna trecută solicitării SNMF din 10 martie a.c. însă fără a furniza informaţiile cerute. Răspunsul CNAS face doar o trecere în revistă a unora dintre paşii obligatorii ai elaborării Contractului-cadru şi Normelor metodologice urmaţi de CNAS în perioada decembrie-februarie 2015.

Informaţiile de interes public pe care CNAS nu le-a pus la dispoziţia SNMF şi care au fost solicitate din nou ieri sunt:

–        în baza Legii nr 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată în 2013, art. 7, alin. (2) , studiul de impact sau de fezabilitate care a stat la baza proiectului de HOTĂRÂRE pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului‐cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014 ‐ 2015

–        în baza Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății cu modificările ulterioare, art. 8, alin. (2), studiul de impact asupra sănătățiicare a stat la baza proiectului de act normativ sus menționat.

–        în baza Legii nr 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată în 2013, art. 7, alin. (5) în format scanat, consemnările existente în registru, cu privire la înregistrarea propunerilor, sugestiilor sau opiniilor primite pentru proiectul de act normativ sus menționat, supus dezbaterii publice în data de 26 februarie 2015

–        în baza Legii nr 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată în 2013,  art. 12, alin. (3) –  câte justificări în scris, de nepreluare a recomandărilor formulate și înaintate în scris de cetățeni și asociații legal constituite ale acestora, a formulat și transmis CNAS către aceștia, pentru proiectul de act normativ sus menționat, supus dezbaterii publice în data de 26 februarie 2015.

SNMF aşteaptă de asemenea republicarea pe siteul CNAS a variantei actualizate a proiectului de Contract-cadru, din care să fie eliminate modificările propuse de CNAS şi la care CNAS a acceptat să renunţe în urma dezbaterii şi discuţiilor de săptămâna trecută.

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF)  este o organizaţie profesională, ştiinţifică, nonguvernamentală, apolitică, de drept privat, cu personalitate juridică, constituită din organizaţii judeţene, cu personalitate juridică, ale medicilor de familie din judeţele României şi a municipiului Bucureşti.

Biroul de presă SNMF

Adio durere

Medicul Marinescu explică modul simplu în care în două săptămâni am putea să vedem clar o îmbunătățire a crizei sanitare   0

De ce unii pacienți COVID-19 sunt agresivi cu personalul medical. Explicațiile medicului   0