De la lansarea programului de depistare a cancerului de col uterin au fost facute peste 450.000 de teste, unul din zece a iesit pozitivPrevious Article
Un doctor a uitat un brad intr-un pacient! Povesti de groaza din spitalele romanesti.Next Article

Comunicat de presa SNMF-FNPMF: Alocarea bugetului destinat AMP nu este facuta corect de CNAS

Related Articles

SNMF
Declarație de presă

Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) sunt profund îngrijorate datorită datelor din în Proiectul de Buget pe 2015 apărut pe site-ul Ministerului de Finanţe, referitor la asistența medicală primară.

Dorim să vă aducem la cunoştinţă următoarea situaţie, pe care noi o considerăm de o gravitate deosebită: CNAS a adus la cunoştinţă că fondul (executat) aferent anului 2014, pentru AMP, va fi cu 4.01% mai mic faţă de suma aprobată prin Legea Bugetului de stat pentru 2014!

În conformitate cu prevederile articolului 13, alin 5. Din anexa 2 la HG 400/2014, fondul aferent pentru medicina familiei trebuie consumat integral prin recalcularea valorii definitive a punctului la bugetul aprobat pentru anul 2014. Totuşi, afirmaţia de “execuţie preliminată” cu 59.534.000lei mai mică indică faptul că valoarea definitivă va fi calculată la suma declarată şi NU la cea alocată prin Legea Bugetului pentru 2014. Această “execuţie preliminată” afectează şi fila de buget pe 2015, căci propunerea de construire a bugetului pe 2015 se face faţă de această sumă şi nu faţă de bugetul aprobat de Parlament pentru 2014. Astfel, creşterea anunţată de 6,24% faţă de anul 2014, a fost calculată tot faţă de “execuţia preliminată” – 1.425.066.000 lei şi nu faţă de cea care a fost aprobată prin fila de buget pentru 2014, astfel încât creșterea reală ar fi de numai 1,94%!

Atragem atenția că nu putem accepta să rămânem doar o prioritate electoral-declarativă, cum nu putem accepta nici nerespectarea legii.  Asistența medicală primară trebuie dezvoltată, trebuie încurajată şi faptic, nu doar declarativ!

Din acest motiv, am solicitat prin documente oficiale cheltuirea în asistența medicală primară a întregii sume prevăzută în legea Bugetului precum şi calcularea bugetului pe 2015 plecând de la suma alocată anului 2014 şi nu de la o sumă mai mică, cea de “execuţie preliminată”, care ar trebui să fie exact cât cifra aprobată prin lege. Documentele respective (pe care le găsiți expuse pe pagina web a SNMF: http://snmf.ro/policy.htm) au fost depuse joi la Ministerul Sănătății, la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, la Ministerul de Finanțe precum și la Comisiile de Sănătate de la Camera Deputaților și de la Senatul României.

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) este o organizaţie profesională, ştiinţifică, nonguvernamentală, apolitică, de drept privat, cu personalitate juridică, constituită din organizaţii judeţene, cu personalitate juridică, ale medicilor de familie din judeţele României şi a municipiului Bucureşti.

Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) este o federație patronală care reunește organizații patronale ale medicilor de familie. Federația are caracter non profit, apolitic și neguvernamental. Scopul FNPMF este reprezentarea, susținerea ăi aprobarea intereselor membrilor săi în relațiile cu autoritățile publice, cu sindicatele și cu alte persoane juridice și fizice.

sandra 2

Preşedinte interimar FNPMF Vicepreşedinte SNMF
Dr. Angela Mazdrag Dr. Sandra Adalgiza Alexiu
Departamentul de imagine,
comunicare și relația
cu mass-media

2018 NOUTATI

Rămânem fără medici de familie în aproximativ cinci ani. Ce soluții se întrevăd

Rămânem fără medici de familie în aproximativ cinci ani. Ce soluții se întrevăd   0

Reprezentanţii acestei categorii profesionale spun că intrările în sistem sunt mult mai mici decât ieşirile. Motivul: lipsa de atractivitate financiară. Autor  MĂDĂLINA OLARIU Sursa ziaruldeiasi.ro În aproximativ cinci ani vom rămâne fără asistenţă medicală primară. [...]

Contract CADRU 2016-2017 PROTOCOALE, EXPLICATII , DOCUMENTE UTILE

Ce şmecherii fac şomerii pentru a câştiga mai mulţi bani

Ce şmecherii fac şomerii pentru a câştiga mai mulţi bani   0

UPDATE: Medic cardiolog, încarcerat în Penitenciarul Tulcea. Sentinţă este definitivă   0

Rămânem fără medici de familie în aproximativ cinci ani. Ce soluții se întrevăd

Ghiduri medicale. Punctia pleurala. Vademecum de spirometrie. Dr MUNTEAN PETRU EMIL   0

In atentia profesionistilor din domeniul sanatatii: ENTEROL : introducerea unei noi contraindicatii.   0

Comunicat de presă : Eli Lilly România anunță lansarea TALTZ în tratamentul psoriazis-ului   0

PARINTE LA INCEPUT DE DRUM. Primii pasi in ingrijirea copilului

PARINTE LA INCEPUT DE DRUM. Primii pasi in ingrijirea copilului   0

Lucian Duță acuză: Liderii chirurgiei, sacrificați pentru distrugerea școlii românești de transplant. Vlad Voiculescu, implicat. CAMPANIA „MEDICUL DE GARDĂ ”   0

La fiecare șase ore, un medic pleacă din România

La fiecare șase ore, un medic pleacă din România   0

Târâs, pânã la medicul de familie! (video)

Târâs, pânã la medicul de familie! (video)   0

Avertisment de coşmar al unui ONG: În România sunt peste 200.000 de persoane cu dizabilităţi mintale si psihice   0

Timpul, esential in detectarea autismului

Timpul, esential in detectarea autismului   0

Anca Constantinescu, comoară pentru mii de pacienţi

Anca Constantinescu, comoară pentru mii de pacienţi   0

Noi cursuri in anul 2018 ale Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice   0

Au rămas bani necheltuiţi la CJAS Mureş

Au rămas bani necheltuiţi la CJAS Mureş   0

O noapte într-un spital din România, de cinci ori mai scumpă decât într-un hotel de lux. Sumele exorbitante decontate strict pentru cazarea bolnavilor   0

Medicii de familie din Caraș-Severin, consultați de prefect și de șeful Direcției de Sănătate Publică   0

Legea prin care medicii militari se ocupă de asistenţa medicală a preşedintelui, promulgată   0

Trei din cinci medici sunt agresati de pacienti. Cel mai recent caz a fost la Spitalul din Harlau – VIDEO   0

Cine vrea să îi ducă la faliment pe medicii de familie din Timiş?

Cine vrea să îi ducă la faliment pe medicii de familie din Timiş?   0

Şefa Asociaţiei Medicilor de Familie: „Suntem trataţi cu o indiferenţă maximă!”   0

ÎN COMUNA PĂULEŞTI, INVESTIŢII CA ÎN MARILE ORAŞE

ÎN COMUNA PĂULEŞTI, INVESTIŢII CA ÎN MARILE ORAŞE   0