Noul vaccin pentru cancer distruge tumorile in 10 zile.Previous Article
Câți bani se cheltuie în Sănătate? Consumăm mai mult decât colectămNext Article

COMUNICAT – Protocoale cu asociaţiile de pacienţi pentru urmărirea modului de implementare a noului Contract-cadru

CNAS urmează să semneze cu asociaţiile de pacienţi protocoale de parteneriat pentru urmărirea modului de implementare a noutăţilor din viitorul Contract-cadru şi din normele metodologice de aplicare a acestuia, proiecte de acte normative care urmează să intre în vigoare la 1 aprilie – a anunţat Preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, la conferinţa „Masterclass Şcoala Pacienţilor”.

La întâlnire, Preşedintele CNAS a participat, alături de Ministrul Sănătăţii, Dna. Sorina Pintea, şi de Preşedintele ANMDM, dr. Alexandru Velicu, la dialogul cu reprezentaţii asociaţiilor de pacienţi. El a prezentat, cu această ocazie, principalele elemente de noutate din proiectul Contractului-cadru pentru anii 2018-2019, precum şi din proiectul Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru în anul 2018.

“Ne dorim ca asociaţiile de pacienţi să constituie o „verigă de legătură” între noi şi pacienţi, care să funcţioneze în ambele sensuri: nu doar ca prin intermediul asociaţiilor să aflăm problemele cu care se confruntă pacienţii în tratarea afecţiunilor de care suferă, ci tot prin intermediul lor să transmitem pacienţilor noutăţile din sistemul asigurărilor sociale de sănătate” – a declarat Răzvan Vulcănescu.

El a invitat asociaţiile de pacienţi să contribuie în mod constructiv la îmbunătăţirea reglementărilor din sistemul de asigurări sociale de sănătate şi să semnaleze caselor de asigurări de sănătate neregulile pe care le observă la furnizorii de medicamente, servicii şi dispozitive medicale.

Biroul de presă CNAS

Sursa CNAS

Procedura de evaluare a pacientilor confirmati cu Covid 19 UPDATE

Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

Ambulanța București nu mai face față solicitărilor pentru testare COVID la domiciliu. Ce au decis autoritățile   0

Vaccinurile continuă să aibă o eficienţă foarte ridicată în cazurile grave de infectare cu Omicron | STUDIU   0

Avertismentul medicului Bob Djavan: După pandemie urmează un val al cazurilor oncologice   0

Vaccinarea împotriva COVID nu afectează fertilitatea. Studiu efectuat pe mai mult de 2.000 de cupluri   0

Dozele boostere oferă cea mai bună protecţie împotriva variantei Omicron, arată studiile CDC. Însă ce înseamnă să fii complet vaccinat?   0

Rafila: Certificatul COVID este valabil în UE, după administrarea dozei a doua, o perioadă de 270 de zile, iar doza booster prelungește pe termen nedefinit perioada de valabilitate   0

A doua reuşită realizată în SUA: rinichi de porc transplantat la om

A doua reuşită realizată în SUA: rinichi de porc transplantat la om   0

Procedura de evaluare a pacientilor confirmati cu Covid 19

Procedura de evaluare a pacientilor confirmati cu Covid 19   0

STUDIU Mai mult de două treimi dintre efectele secundare de după vaccinarea anti-COVID-19 nu sunt provocate de ser. Ce este efectul nocebo   0

Adevărul Live: Cancerul colorectal tratat în context
pandemic

Adevărul Live: Cancerul colorectal tratat în context pandemic   0

Pfizer dă asigurări că pastila sa anti-COVID-19 este eficientă şi împotriva Omicron   0

STUDIU: Inteligenţa artificială este gata să fie introdusă în practica medicală pentru diagnosticarea celui mai răspândit cancer în rândul bărbaţilor   0

STUDIU Cazurile uşoare de COVID-19 pot provoca probleme de memorie şi de atenţie mai multe luni după recuperare   0

COVID-19 provoacă probleme de memorie și atenție chiar și în cazurile ușoare de boală (studiu Oxford)   0

Infecţia cu coronavirus suspectată de a provoca un analog al sclerozei multiple

Infecţia cu coronavirus suspectată de a provoca un analog al sclerozei multiple   0

Agenţia Europeană pentru Medicamente îndeamnă producătorii de vaccinuri să nu se concentreze doar pe varianta Omicron   0

Alege sănătatea cu abonamentele medicale SANADOR!

Alege sănătatea cu abonamentele medicale SANADOR!   0

Spray-ul nazal Taffix™, testat de israelieni pentru varianta Omicron

Spray-ul nazal Taffix™, testat de israelieni pentru varianta Omicron   0

Excelenţa în Chirurgia obezităţii de la Spitalul Medicover, certificată la nivel european   0