CORPUL DE CONTROL: ”LA SPITALUL ILFOV, VALVELE FOLOSITE LA GRAVIDE ȘI POMPELE DE ASPIRAȚIE ALE NOU-NĂSCUȚILOR SUNT STERILIZATE ÎN GĂLEȚI PUSE PE JOS ȘI FĂRĂ CALCULUL TIMPILOR!”. MINISTRUL BODOG ȘTIE ȘI ÎL PROTEJEAZĂ PE MANAGER!Previous Article
ebook despre igiena și îngrijirea bebelușilor între 0 și 3 aniNext Article

Comunicat sesiune specială de contractare CASMB

Comunicat sesiune specială de contractare CASMB

Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov (AMFB) și Patronatul Medicilor de Familie din București și județul Ilfov (PMFB) au luat act cu suprindere de decizia Consiliului de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB) de a organiza o sesiune specială de contractare în perioada 16-25 ianuarie 2018 pentru medicii de familie, medicii specialiști din ambulatoriu și medicii dentiști.

Scopul declarat al acestei sesiuni este de asigurare a acordării de servicii medicale și acoperirea necesarului de medici in București. Consideram că este nereal în cazul medicilor de familie, deoarece bucureștenii nu întâmpină dificultăți în înscrierea pe lista unui medic de familie. Susținem acest lucru întrucât în acest moment sunt aproximativ 1000 de medici de familie cu liste proprii aflati în contract cu CASMB, la care se adaugă alți aproximativ 300 de medici în contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești (CASAOPSNAJ). Totalul de circa 1300 de medici de familie care ofera servicii de asistență medicală primară în municipiul București excede necesarul calculat conform reglementărilor CNAS, de 1 medic de familie la 1800 de persoane. Media în București este de mai puțin de 1500 cetățeni pe lista unui medic de familie.

Cu toate acestea, CASMB anunță un necesar de 19 medici de familie care va fi acoperit prin această sesiune specială de contractare. Știut fiind faptul că înființarea, avizarea și evaluarea unui cabinet medical în București are o durată de circa 2-3 luni, ne punem întrebarea legitimă cine vor fi medicii de familie care vor solicita cele 19 contracte oferite de CASMB: medici de familie cu cabinete independente sau medici de familie angajați săptămâna aceasta rapid în marile clinici medicale dornice de încă 19 contracte cu CASMB, pe lângă cele peste 100 deținute în prezent.

Ne exprimăm dezaprobarea fermă pentru decizia Consiliului de Administrație al CASMB de a organiza această sesiune specială de contractare în perioada 16-25 ianuarie 2018, mai ales că această decizie întârzie nepermis de mult, până pe 25 ianuarie 2018, reluarea activității medicilor de familie cărora CASMB le-a refuzat prelungirea contractului, după anunțul CNAS din 4 ianuarie. Menționăm că alte case de asigurări de sănătate, de exemplu cele din județele Iași, Hunedoara, Alba, Satu Mare, Ilfov, Călărași, au găsit soluții pentru ca activitatea medicilor de familie să fie reluată încă de săptămâna trecută sau cel târziu luni, 15 ianuarie. Solicităm doamnei președinte CASMB și, simultan, președinte a Consiliului de Administrație al CASMB, Cristina Constanța Călinoiu, să reconsidere decizia de a accepta depunerea documentelor de contractare pentru medicii de familie care până la sfârșitul anului 2017 nu se aflau deja în contract cu CASMB. Prin această decizie va crește nejustificat numărul medicilor de familie din București, fără a răspunde în acest fel vreunei nevoi a pacienților bucureșteni și fără a respecta reglementările CNAS.

Acest dezacord ar fi putut fi exprimat în cadrul Comisiei mixte de medicină de familie din care organizațiile noastre fac parte, dar a fost imposibil deoarece din vara anului 2017 comisia nu a mai fost convocată la nivelul CASMB, în ciuda solicitărilor noastre repetate adresate doamnei președinte Cristina Constanța Călinoiu.

Sursa Amf-b.ro

Citeste

Medicii de familie care nu au semnat actele aditionale o pot face între 16 – 25 ianuarie

Augustus Costache (purtătorul de cuvânt al CNAS): Cum se calculează necesarul de medicii de familie.

1 Comment

Adio durere

„Curentul ne îmbolnăvește”, un mit specific românesc. Dr. Mihai Craiu: E mai periculos aerul condiționat!   0

INTERVIU. Mihnea Boștină, virusolog: Marea problemă a vaccinului anti-COVID este că s-ar putea să fie foarte puțin eficient   0

Experiment al cercetătorilor români. Cât rezistă coronavirusul pe diferite suprafețe, inclusiv pe o felie de pâine   0

Dr. Cristian Paleru: „Chimioterapia e
otrăvire controlată,
dar executată bine permite rezultate fantastice“

Dr. Cristian Paleru: „Chimioterapia e otrăvire controlată, dar executată bine permite rezultate fantastice“   0

Viaţa cu hepatita
C: „Aveam dureri musculare atât de intense încât ajunsesem să merg ore în şir
prin oraş doar ca să obosesc“

Viaţa cu hepatita C: „Aveam dureri musculare atât de intense încât ajunsesem să merg ore în şir prin oraş doar ca să obosesc“   0

De câte ori s-a testat Raed Arafat pentru coronavirus?

De câte ori s-a testat Raed Arafat pentru coronavirus?   0

Obiceiul nesănătos pe care îl au mulți români și care slăbește organismul în lupta cu coronavirusul   0

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: COVID-19 ar putea omorî 2 milioane de oameni, înainte de utilizarea vaccinului la scară largă   0

Diplomă de excelenţă la Romanian Healthcare