CORPUL DE CONTROL: ”LA SPITALUL ILFOV, VALVELE FOLOSITE LA GRAVIDE ȘI POMPELE DE ASPIRAȚIE ALE NOU-NĂSCUȚILOR SUNT STERILIZATE ÎN GĂLEȚI PUSE PE JOS ȘI FĂRĂ CALCULUL TIMPILOR!”. MINISTRUL BODOG ȘTIE ȘI ÎL PROTEJEAZĂ PE MANAGER!Previous Article
ebook despre igiena și îngrijirea bebelușilor între 0 și 3 aniNext Article

Comunicat sesiune specială de contractare CASMB

Comunicat sesiune specială de contractare CASMB

Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov (AMFB) și Patronatul Medicilor de Familie din București și județul Ilfov (PMFB) au luat act cu suprindere de decizia Consiliului de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB) de a organiza o sesiune specială de contractare în perioada 16-25 ianuarie 2018 pentru medicii de familie, medicii specialiști din ambulatoriu și medicii dentiști.

Scopul declarat al acestei sesiuni este de asigurare a acordării de servicii medicale și acoperirea necesarului de medici in București. Consideram că este nereal în cazul medicilor de familie, deoarece bucureștenii nu întâmpină dificultăți în înscrierea pe lista unui medic de familie. Susținem acest lucru întrucât în acest moment sunt aproximativ 1000 de medici de familie cu liste proprii aflati în contract cu CASMB, la care se adaugă alți aproximativ 300 de medici în contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești (CASAOPSNAJ). Totalul de circa 1300 de medici de familie care ofera servicii de asistență medicală primară în municipiul București excede necesarul calculat conform reglementărilor CNAS, de 1 medic de familie la 1800 de persoane. Media în București este de mai puțin de 1500 cetățeni pe lista unui medic de familie.

Cu toate acestea, CASMB anunță un necesar de 19 medici de familie care va fi acoperit prin această sesiune specială de contractare. Știut fiind faptul că înființarea, avizarea și evaluarea unui cabinet medical în București are o durată de circa 2-3 luni, ne punem întrebarea legitimă cine vor fi medicii de familie care vor solicita cele 19 contracte oferite de CASMB: medici de familie cu cabinete independente sau medici de familie angajați săptămâna aceasta rapid în marile clinici medicale dornice de încă 19 contracte cu CASMB, pe lângă cele peste 100 deținute în prezent.

Ne exprimăm dezaprobarea fermă pentru decizia Consiliului de Administrație al CASMB de a organiza această sesiune specială de contractare în perioada 16-25 ianuarie 2018, mai ales că această decizie întârzie nepermis de mult, până pe 25 ianuarie 2018, reluarea activității medicilor de familie cărora CASMB le-a refuzat prelungirea contractului, după anunțul CNAS din 4 ianuarie. Menționăm că alte case de asigurări de sănătate, de exemplu cele din județele Iași, Hunedoara, Alba, Satu Mare, Ilfov, Călărași, au găsit soluții pentru ca activitatea medicilor de familie să fie reluată încă de săptămâna trecută sau cel târziu luni, 15 ianuarie. Solicităm doamnei președinte CASMB și, simultan, președinte a Consiliului de Administrație al CASMB, Cristina Constanța Călinoiu, să reconsidere decizia de a accepta depunerea documentelor de contractare pentru medicii de familie care până la sfârșitul anului 2017 nu se aflau deja în contract cu CASMB. Prin această decizie va crește nejustificat numărul medicilor de familie din București, fără a răspunde în acest fel vreunei nevoi a pacienților bucureșteni și fără a respecta reglementările CNAS.

Acest dezacord ar fi putut fi exprimat în cadrul Comisiei mixte de medicină de familie din care organizațiile noastre fac parte, dar a fost imposibil deoarece din vara anului 2017 comisia nu a mai fost convocată la nivelul CASMB, în ciuda solicitărilor noastre repetate adresate doamnei președinte Cristina Constanța Călinoiu.

Sursa Amf-b.ro

Citeste

Medicii de familie care nu au semnat actele aditionale o pot face între 16 – 25 ianuarie

Augustus Costache (purtătorul de cuvânt al CNAS): Cum se calculează necesarul de medicii de familie.

1 Comment

Anticoncepţionale bărbăteşti trec testul de siguranţă

Anticoncepţionale bărbăteşti trec testul de siguranţă   0

Toată lumea are celule canceroase în corp. Cum previi să se transforme în tumori   0

Specializarea la care există un medic la un milion de oameni, în România

Specializarea la care există un medic la un milion de oameni, în România   0

Cazul copilului mort la Sanador. Raport: Medicii au greșit, au fost sancționați cu un vot de blam   0

Mama copilului mort la Sanador: Colegiul Medicilor nu ar trebui să mai existe, e o gaură neagră   0

Dezinfectante de proastă calitate în spitale. Medic: Infecțiile fungice la pacienții cu imunitate scăzută pot determina decesul   0

Mesajul CNAS de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei   0

De câte ori trebuie să mestecăm alimentele? Greșeala pe care o facem atunci când mâncăm   0

Plantele medicinale pot avea efecte adverse grave. Când să ne ferim de ele

Plantele medicinale pot avea efecte adverse grave. Când să ne ferim de ele   0

Au crescut salariile medicilor, au crescut și șpaga și dezinteresul. „Că îngrijește 2 sau 100, el și-a luat banul”   0

Un spital din România cere ajutor Ambasadei SUA

Un spital din România cere ajutor Ambasadei SUA   0

„Cremele nu fac să
dispară boala hemoroidală“

„Cremele nu fac să dispară boala hemoroidală“   0

Ştiai că ridurile pot spune multe despre sănătatea ta?

Ştiai că ridurile pot spune multe despre sănătatea ta?   0

E. Andronescu, la Digi24: Să stai în spital pentru probleme la coloană nu s-ar justifica decât dacă faci o operaţie   0

Județul cu un dentist la 700 de oameni. Localnic: O mai lipesc oleacă cu pastă, mai țin alcool   0

De ce cred românii în propaganda antivaccin? Dr. Mihai Craiu: Nu îndrăznesc să întrebe, le e mai ușor să caute pe internet   0