Jean Popescu, președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița

Cardul de Sănătate nu pare să ușureze munca medicilor ci, mai degrabă, le aduce prejudicii, în mod indirect. În cadrul unei conferințe de presă, doctorul Jean Popescu, președintele Colegiului Medicilor din Dâmbovița ( foto ), reconfirmat în funcție după alegerile de luna trecută, a declarat că Spitalul Județean de Urgență a pierdut foarte mulți bani de când a intrat în funcțiune cardul național de sănătate. Și nu doar Spitalul Județean. Se pare că, de altfel, deficiențele cardul de sănătate reprezintă una dintre nemulțumirile medicilor, care nu vor să semneze contractul cadru cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

De ce protestează medicii cu privire la contractul cadru? Sunt multe obiecții dar cred că cea mai importantă obiecție este faptul că serviciile nu sunt decontate în numărul în care se fac, mai ales în zilele când nu funcționează sistemul integrat de validare a serviciilor medicale de sănătate.

Vă întrebați de ce medicii de familie au reacționat primii? Simplu. Pentru că la ei, în bugetul cabinetului se vede lucrul acesta. dar același lucru se întâmplă și la nivelul spitalelor.

Și pe mine mă surprinde faptul că managerii de spitale nu au luat nicio atitudine cu privire la acest lucru. V-aș putea informa că, de când s-a pus în funcțiune cardul de sănătate, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a pierdut 6,5 miliarde de lei numai prin faptul că nu au fost validate serviciile de sănătate pe care noi le-am văzut. Indirect, aceste servicii sigur că se vor răsfrânge și asupra salariaților spitalului, pentru că vom constata că nu mai avem bani pentru medicamente și materiale sanitare, pentru întreținere, pentru salarii, dacă se pierd sume așa de mari.„-Jean Popescu, președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița

Singura soluție pe care o văd medicii în ceea ce privește cardul de sănătate și decontarea serviciilor medicale ar fi întreruperea oferirii de servicii medicale, în momentul în care acestea nu sunt decontate.

 

„Să refuzăm să mai acordăm asistență medicală. În momentul în care nu ni s-a plătit în luna respectivă serviciul medical, să punem cheie pe ușa spitalului și să spunem: Ne pare rău. Luna asta nu mai lucrăm pe datorie”.-Carmen Marcu, secretar executiv al Colegiului medicilor Dâmbovița ( foto ).

Carmen Marcu, secretar executiv Colegiul Medicilor Dâmbovița

Sursa

Foto You tube

 

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro