Norme Coca 2023 - 2024

Oricît de tari ai avea nervii, este absolut imposibil să nu cedezi nervos în momentul în care eşti obligat să foloseşti cititorul de carduri de sănătate. Medic sau asistentă, pacient care-şi aşteaptă rîndul, fiecare dintre cei implicaţi simte că o ia razna. 88 de milioane de lei au fost plătiţi de cei de la Casa Naţională de Sănătate pentru acest soft ce s-ar putea să devină una dintre principalele cauze ale declanşării de boli nervoase în ţara noastră în următorii ani. Singurii liniştiţi par să fie cei care au dat această ţeapă sistemului de sănătate românesc. Website-ul nostru cred că găzduieşte mai mulţi utilizatori simultan, fără să se blocheze, decît sistemul celor de la casa de sănătate.

„Lucraţi offline!“, recomandă mai-marii Sănătăţii. „Datele vor fi preluate automat în momentul repornirii sistemului“, îi asigură ei pe cei care refuză să mai facă muncă patriotică în cazul în care nu le vor fi plătite prestaţiile. „Trebuie pus pacientul în centru, nu cîştigul“, spune preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

De zece zile sistemul electronic merge înfiorător, afectînd activitatea tuturor: medici, farmacişti, pacienţi. Trist este faptul că nu se întrevede nicio variantă de îmbunătăţire a situaţiei. Nu-i de mirare că, în aceste condiţii, medicii vor ajunge să nu mai furnizeze decît pachetul minimal de servicii medicale, care nu necesită decontarea cu cardul, sau vor acorda consultaţii doar persoanelor fără card sau celor care au adeverinţe ce înlocuiesc cardurile. Sînt de înţeles, atîta timp cît asigură minimul necesar de consultaţii, în special urgenţele.

Faptul că nu vor face mai mult de atît poate îi va determina pe cei în drept să rezolve această bătaie de joc. Nu-i de mirare că nici acum nu s-a semnat un contract cu vreo firmă care să asigure mentenanţa sistemului electronic şi, cu siguranţă, acest lucru are un motiv bine întemeiat. Nimeni nu vrea să încerce să întreţină ceva gîndit şi construit prost, dar plătit al dracului de bine. DNA-ul ar trebui să ştie de ce.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro