Reguli dure antifumat, aprobate de Uniunea Europeana. Din mai, adio, tigari mentolate!Previous Article
Romania are datorii de peste 192 de milioane de euro la spitalele din strainatate. TOPUL RESTANTELOR in UENext Article

Diana Vasiliu, specialista antifumat in metoda Allen Carr: „Cheia este puterea gandurilor“

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Astăzi, la Adevărul Live, invitată este Diana Vasiliu, unicul terapeut antifumat din România, specializat în metoda Allen Carr. S-a discutat despre toate metodele care au dat greş în încercarea de a ne lăsa de fumat, iar Diana ne-a prezentat soluţia care ne ajută să renunţăm la viciu în doar câteva ore, într-o discuţie moderată de Adriana Mariş.

Diana Vasiliu, terapeut antifumat specializat în metoda Allen Carr, a explicat toate conceptele care stau la baza acestei soluţii inovatoare, arătând că este una dintre cele mai elegante şi lejere opţiune care te pot deterina să te laşi de fumat. Dacă nevoie de a fuma, a explicat ea, ne-a fost indusă artificial cu ajutorul publicităţii, de exemplu, „debarasarea“ de fumat are la bază raţiunea indivizilor dependeţi de tutun. Totodată, specialista a atras atenţia asupra nicotinei, despre care a spus că este un insecticid extrem de puternic care te poate ucide.

Pe lângă cele discutate, miercuri, 5 martie, la ceainăria Adevărul sunteţi aşteptaţi la campania „Cum poţi scăpa de fumat în câteva ore“, unde specialiştii dau sfaturi şi ne îndrumă în această luptă cu nicotina.

Cele mai importante declaraţii:

„Cartea lui Allen Carr este o chintesenţă. Autorul, după ce a nu a mai făcut faţă pacienţilor, s-a decis să rezume ideile înr-o carte. Toate măsurile care s-au luat pentru prevenţie, din păcate, la nivelul fumătorilor, acest lucru nu contează. Fumătorii cunosc efectele nocive ale fumatului, poate nu în detaliu. Toate acele imagini dezgustătoare, toate metaforele vizuale trag un semnal de alarmă, dar nu sunt eficiente pentru un fumător. Pentru că el este dependent de nicotină, este o adicţie de drog care rulează fin, în interior. Nu o simţim, nu avem efecte secundare, nu avem dureri. Totul se petrece în plan psihologic, ne-am obişnuit cu această senzaţie fină şi credem că nu avem o problemă. Trec anii şi nu crezi că ai o problemă“, a început Diana Vasiliu, unicul terapeut antifumat Din România.

„Pe 5 martie, nu ne lăsăm de fumat. Evenimentul este gândit pentru a face cunoscute sesiunile de terapie. Sunt învăluite într-o aură misterioasă. Atunci când oamenii ajung acasă, din fumători înrăiţi ajung zen, evident că întrebare este «Ce ţi-au făcut acolo?». O sesiune durează şapte ore. Ei spun că au trecut printr-un miracol. Vreau să ţin prezentarea pentru a cunoşte oamenii şi să le spun cum funcţionează metoda. Ne folosim de raţiune, de propria minte“, arată Diana Vasiliu despre evenimentul de pe 5 martie, de la Ceainăria Adevărul.

Raţiunea, miza terapiei Allen Carr

„Cheia este puterea gândurilor. Noi am suferit o masivă spălare de creier de mai bine de un secol. Sunt folosiţi medici care promovează fumatul sau copii. Nu am trăit în anii 1920 pentru a vedea posterele de la ţigări, dar lucrurile s-au perpetuat, au trecut Oceanul. În filme, ultima dorinţă unui condamnat la moarte este să fumeze o ţigare. Astfel de idei ne-au fost induse“, arată Diana.

Diana Vasiliu, unicul terapeut antifumat din România specializat în metoda Allen Carr, în studioul Adevărul Live FOTO Marian Iliescu

„Regula spune că anumiţi copii sunt predispuşi la fumat dacă văd asta la părinţii lor. Ei vor pleda puternic pentru renunţarea la fumat a părinţilor. Acele modele comportamentale sunt adânc înrădăcinate în noi. În sesiuni scoatem la iveală aceste informaţii, acel duşman cu care ne confruntăm. Pe primul loc sunt părinţii, apoi rudele apropiate familiei, apoi vin profesorii, locţiitori de părinţi în şcoală, iar la urmă anturajul, aceastea este ordinea celor care ne influenţează. Dar sunt părinţi care îşi protejează copiii de actul fumatului“, mai spune terapeutul antifumat.

„Cuvântul cheie este durabil. În terapia Allen Carr lucrurile se întâmplă astfel: încep cu o sesiune de şapte ore legate destul de densă în informaţii. Metoda Aller Carr înseamnă să te laşi de fumat în timp ce fumezi. Fiecare are un moment preferat de fumat. Pentru mine, privarea de ţigare era îngrozitoare. Aici e problema, este o altă iluzie pe care o aud, să fumăm mai puţin. Avem şi o aducţie de drog, e chimie pură. Tu ai o nevoie fizică, trebuie să umpli un rezervor. E doar o iluzie că fumăm la socializare. Pe lângă adicţie, nu prea avem opţiuni, trebuie să ne luăm doza. Nu suferim dureri fizice, dacă suntem privaţi, doar planul mental este bulversat complet“, spune Diana.

Scoaterea „căpuşei“

„Lucrăm cu nivelul informaţiilor. Mulţi fumători au senzaţia că ştiau totul după sesiune. Deseori lucrurile se acceptă după prima sesiune. Apoi, fumătorul pleacă acasă cu un ghidaj, folosim un limbaj cu cuvinte puternice. Prinzi curaj, încredere de sine, e o senzaţie minunată. Dacă te uiţi la tine o să constaţi schimbări. Unii oameni au nevoie de lucru cu ei înşişi“, completează terapeutul.

„Te numeşte nefumător atunci când nu mai fumezi. De regulă atunci când ai o premieră în viaţă. Problema este că de la un fum se poate reinstala dependenţa. Pici în capcana adolescenţei, înveţi să fumezi. Capcana asta este foarte parşivă. E uşor să ai un ghid prin care să scoţi «căpuşa» asta“, crede Diana Vasiliu.

Nicotina, un insecticid care te poate ucide

„E o mare greşeală pe care o facem cu metoda Allen Carr. Vrem să împrăştiem această bucurie, dar poate că oamenii nu au ajuns la un nivel decizional asemenea nouă. Cu ei nu poţi să faci nimic. Pe măsură ce urcăm nivelurile astea, atingem diverse paliere decizionale. Trabuc, ţigară de foi, ţigare electronică, toate înseamnă tutun, deci adicţie. Singurul lucru care dă dependenţă este nicotina. Mintea are asocieri cu ţigara normala“, completează ea.

„La noi, în şapte zile, fără efort fizic, orice om poate să se lase de fumat. De asocieri scapi mai greu. E nevoie de 21 de zile ca mintea să formeze noi rute. Asta explicăm în sesiune. Nicotina este un insecticid puternic, o otravă puternică. Cantitatea de nicotină dintr-o ţigară injectată direct în sânge ne-ar putea ucide pe loc. Poţi scăpa de fumat în mod elegant. Cineva, eu, a trecut prin ce treci tu. Nimeni nu te condamnă. Vreau ca oamenii să vină pentru a vedea că se poate scăpa de fumat lejer şi fără chin“, a conchis Diana Vasiliu, terapeut în metoda Allen Carr.

Sursa

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

STIRI DIN PRESA

ORDIN nr. 2.239 din 30 decembrie 2020- actualizari legislative (…. testele antigenice rapide..)

ORDIN nr. 2.239 din 30 decembrie 2020- actualizari legislative (…. testele antigenice rapide..)   0

ORDIN nr. 2.239 din 30 decembrie 2020privind modificarea anexei nr. 3 la Ordinul ministrului sănătății nr. 1.513/2020 pentru aprobarea planurilor privind modalitatea de aplicare de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului [...]

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

 

OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

Facebook

Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Agenţia Europeană pentru Medicamente îndeamnă producătorii de vaccinuri să nu se concentreze doar pe varianta Omicron

Agenţia Europeană pentru Medicamente îndeamnă producătorii de vaccinuri să nu se concentreze doar pe varianta Omicron   0

read more
Alege sănătatea cu abonamentele medicale SANADOR!

Alege sănătatea cu abonamentele medicale SANADOR!   0

read more
Spray-ul nazal Taffix™, testat de israelieni pentru varianta Omicron

Spray-ul nazal Taffix™, testat de israelieni pentru varianta Omicron   0

read more
Excelenţa în Chirurgia obezităţii de la Spitalul Medicover, certificată la nivel european

Excelenţa în Chirurgia obezităţii de la Spitalul Medicover, certificată la nivel european   0

read more
Au fost identificate genele care sunt asociate cu pierderea mirosului atunci când suntem infectaţi cu coronavirus

Au fost identificate genele care sunt asociate cu pierderea mirosului atunci când suntem infectaţi cu coronavirus   0

read more
Un studiu israelian arată că a patra doză de vaccin anti-COVID-19 creşte numărul de anticorpi, dar „insuficient” pentru a evita infectarea cu Omicron

Un studiu israelian arată că a patra doză de vaccin anti-COVID-19 creşte numărul de anticorpi, dar „insuficient” pentru a evita infectarea cu Omicron   0

read more
Pakistanul anunţă concluziile unui studiu despre eficienţa unor remedii tradiţionale chineze împotriva COVID-19

Pakistanul anunţă concluziile unui studiu despre eficienţa unor remedii tradiţionale chineze împotriva COVID-19   0

read more
Chirurgia cardiacă modernă este minim invazivă

Chirurgia cardiacă modernă este minim invazivă   0

read more
Dr. Liviu Ojoga, Şef Secţie Ortopedie-Traumatologie SANADOR:„Pentru a evita accidentările pe pârtie, organismul trebuie pregătit pentru efort“

Dr. Liviu Ojoga, Şef Secţie Ortopedie-Traumatologie SANADOR:„Pentru a evita accidentările pe pârtie, organismul trebuie pregătit pentru efort“   0

read more
Un nou studiu arată că scleroza multiplă este provocată de un virus

Un nou studiu arată că scleroza multiplă este provocată de un virus   0

read more
Ciucă: Se vor înființa peste 230 de centre de diagnostic și tratament Covid

Ciucă: Se vor înființa peste 230 de centre de diagnostic și tratament Covid   0

read more
Care este viitorul vaccinării anti-COVID? Valeriu Gheorghiță: Toată strategia de vaccinare, la nivel mondial, se va schimba

Care este viitorul vaccinării anti-COVID? Valeriu Gheorghiță: Toată strategia de vaccinare, la nivel mondial, se va schimba   0

read more
Vaccinarea la copiii de 5-11 ani: Doar 4 la un milion riscă să facă miocardită după vaccin, față de 1 la 1.600 dacă face COVID

Vaccinarea la copiii de 5-11 ani: Doar 4 la un milion riscă să facă miocardită după vaccin, față de 1 la 1.600 dacă face COVID   0

read more
Rafila: Numărul persoanelor internate zilnic din cauza Covid este de 200-250. Gradul de ocupare al paturilor Covid este de 16%

Rafila: Numărul persoanelor internate zilnic din cauza Covid este de 200-250. Gradul de ocupare al paturilor Covid este de 16%   0

read more
Ce fac dacă am simptome de COVID? Regulile pentru pacienți se schimbă, au fost înființate centrele de evaluare

Ce fac dacă am simptome de COVID? Regulile pentru pacienți se schimbă, au fost înființate centrele de evaluare   0

read more
Românii pot să-și facă doza booster la 4 luni după ce au terminat schema de vaccinare. Decizia intră în vigoare de luni

Românii pot să-și facă doza booster la 4 luni după ce au terminat schema de vaccinare. Decizia intră în vigoare de luni   0

read more
Ciucă: Se vor înființa peste 230 de centre de diagnostic și tratament pentru infarct miocardic și accidente vasculare

Ciucă: Se vor înființa peste 230 de centre de diagnostic și tratament pentru infarct miocardic și accidente vasculare   0

read more
Doi compuşi din cannabis ar putea preveni infecţia cu coronavirus, potrivit unui studiu

Doi compuşi din cannabis ar putea preveni infecţia cu coronavirus, potrivit unui studiu   0

read more
DOCUMENT. Restricții în Capitală, după intrarea în scenariul roșu. Masca redevine obligatorie pe stradă

DOCUMENT. Restricții în Capitală, după intrarea în scenariul roșu. Masca redevine obligatorie pe stradă   0

read more
OMS: Varianta Omicron este dominantă la nivel mondial, reprezentând aproape 60% din cazuri

OMS: Varianta Omicron este dominantă la nivel mondial, reprezentând aproape 60% din cazuri   0

read more
Se deschid primele centre de plasmafereză
din România. Substanţa colectată va fi oferită în schimbul medicamentelor cu plasmă

Se deschid primele centre de plasmafereză din România. Substanţa colectată va fi oferită în schimbul medicamentelor cu plasmă   0

read more
Imagistică funcțională avansată pentru diagnosticul oncologic

Imagistică funcțională avansată pentru diagnosticul oncologic   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.