Inca nu exista obligatia legala de a transmite aceste date in dosarul electronic de sanatatePrevious Article
„Ceea ce ne e frica sa spunem despre Ebola”Next Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

Doctorul Raed Arafat pune bazele unei fise a pacientului transmisa in UPU.

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Doctorul Raed Arafat pune bazele unei fise a pacientului transmisa in UPU.
Related Articles

Fişa bolnavului va fi transmisă electronic din ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), astfel încât atunci când salvarea ajunge la spital, medicii să fie pregătiţi să intervină rapid, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, dr. Alis Grasu.

“Va fi un sistem care va ajuta mult bolnavii în stare critică. Doctorul Raed Arafat pune bazele unei fişe a pacientului transmisă în UPU. Noi (SABI – n.r.) am realizat împreună cu STS, până la un anumit nivel, un sistem de primire a fişei în ambulanţă. Încercăm să scurtăm timpul de alertare a echipajului şi, mai ales, timpul de ajungere la caz, apoi la spital. În final, fişa este primită în fomat electronic în ambulanţă, pe o tabletă, prin intermediul unui router, se completează cu alte date, iar în final aceeaşi fişă completată ajunge în UPU. Este o etapă la care se lucrează. Sperăm să fie funcţională cât mai curând”, a explicat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), dr. Alis Grasu, la Conferinţa naţională de medicină de urgenţă, organizată la Poiana Braşov de Asociaţia Serviciilor de Ambulanţă din România, împreună cu Societatea de Salvare Bucureşti.

Potrivit managerului SABU, în prezent, în cazul unui pacient în stare critică, datele privind acesta sunt comunicate telefonic.

Dr. Alis Grasu a vorbit şi despre dispeceratul de paturi libere din Bucureşti, care, în opinia ei, “ar funcţiona şi mai bine” dacă datele ar fi completate continuu. “Avem dispeceratul de paturi libere, care poate merge chiar şi până la a şti situaţia locurilor libere din aşezămintele sociale. Dispeceratul funcţionează foarte bine, mai trebuie cineva care să încarce datele”, a spus ea.

La rândul său, preşedintele Societăţii de Salvare Bucureşti (SSB), dr. Cristian Grasu, a reluat discuţia despre Sistemul electronic de transmitere a datelor pacienţilor, subliniind că acesta ar fi de mare ajutor serviciilor de ambulanţă. “Un caz de cod roşu este anunţat echipajului prin dispecerat şi, totodată, este anunţată camera de gardă a spitalului unde va fi dus pacientul. Acum se lucrează la crearea unui sistem automatizat, pentru ca UPU să aibă aceleaşi date de la locul unde s-a produs accidentul. Şi, astfel, se câştigă timp pentru organizarea consultului în spital. Sperăm ca în 2015 sistemul să fie funcţional”, a spus dr. Cristian Grasu.

Preşedintele SSB a vorbit şi despre câteva iniţiative importante realizate cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, între care extinderea la nivel naţional a proiectului “Există un erou în fiecare dintre voi”, în care sunt deja 2000 de voluntari.

“Avem proiecte foarte importante susţinute de autorităţile centrale. Astfel, ‘Există un erou în fiecare dintre voi’ va fi extins cu sprijinul Ministerului Sănătăţii la nivel naţional. Ne dorim ca, de la anul, concursul echipajelor de ambulanţă să facă parte din programul de pregătire a personalului de la serviciile de ambulanţă. Vom continua pregătirea elevilor de gimnaziu în acordarea primului ajutor, având ca material de studiu manualul de prim ajutor scris de Mihaela Arion. De asemenea, împreună cu Institutul Naţional de Hematologie, Ministerul Sănătăţii şi SABI, vom susţine campaniile mobile de donare de sânge. Societatea de Salvare Bucureşti va achita costurile combustibilului, iar SABI va asigura şoferii pentru centrele mobile de donare de sânge”, a precizat preşedintele SSB.

Pe de altă parte, dr. Cristian Grasu a subliniat, la aceeaşi conferinţă, faptul că, “într-un final, atât în prespital, cât şi în UPU, medicii specialişti în medicina de urgenţă se întâlnesc cu patologia din toate domeniile”. “Deci este clar că tot timpul trebuie să înveţi, dar până unde sau cum abordezi acest învăţat? Medicina de urgenţă însumează cunoştinţele din toate capitolele, de aceea mereu mai ai ceva de învăţat, de căutat”, a spus el.

La conferinţă s-a discutat, printre altele, şi despre dosarul electronic al pacientului, evoluţia globală a medicinei de urgenţă, managementul fluxurilor de pacienţi în departamentul de urgenţă, dar şi despre cum ar trebui să arate o UPU a viitorului.

Printre medicii prezenţi la conferinţă s-au numărat Valentin Calu, Gheroghe Burnei, Cătălin Cârstoiu, Radu Zamfir, Monica Cârstoiu şi Doina Cimpoieşu, toţi considerând că medicina de urgenţă însemnă un sistem care începe cu operatorul de la 112 şi se încheie în spital.

La eveniment au participat şi invitaţi din străinătate, între care dr. Terrence Mulligan din SUA. Acesta a lăudat sistemul de urgenţă din România şi a subliniat că acesta, în general, trebuie să funcţioneze începând de la operatorul care răspunde la 112 şi până la UPU şi medici specialişti.

“Orice întârziere în acest sistem va aduce nişte oameni mai târziu la spital, aceştia vor sta mai mult acolo, vor încărca costurile, vor ieşi cu sechele. Transmiterea rapidă a datelor la spital este foarte importantă. Iar peste toate, comunicarea între toţi actorii din sistem şi pregătirea temeinică a tuturor este importantă”, a mai spus dr. Mulligan.

Sursa

 

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Banner
Banner

Facebook

Banner

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Persoanele cu venituri din drepturi de autor sunt neasigurate la Sănătate, deşi legea spune că sunt asigurate până pe 15 iulie. CNAS ne confirmă

Persoanele cu venituri din drepturi de autor sunt neasigurate la Sănătate, deşi legea spune că sunt asigurate până pe 15 iulie. CNAS ne confirmă   0

read more
Anunţ de ultimă oră! Cardul de sănătate se schimbă

Anunţ de ultimă oră! Cardul de sănătate se schimbă   0

read more
Medicul cardiolog Dan Fărcaș începe luni greva foamei din cauza bătăii de joc la care este supus de peste 15 ani

Medicul cardiolog Dan Fărcaș începe luni greva foamei din cauza bătăii de joc la care este supus de peste 15 ani   0

read more
Răul de la rădăcină.

Răul de la rădăcină.   1

read more
CONTRACT CADRU 2018 -2019. Anexe

CONTRACT CADRU 2018 -2019. Anexe   0

read more
RECOMANDARI la DOMICILIU  CJAS Mures

RECOMANDARI la DOMICILIU CJAS Mures   1

read more
Doi medici condamnați la închisoare cu executare; se va mobiliza Borcean vizat și el de un astfel de proces?

Doi medici condamnați la închisoare cu executare; se va mobiliza Borcean vizat și el de un astfel de proces?   0

read more
ALERTA – DOCUMENTE ACTUALIZATE pentru Contractare MEDICINA de FAMILIE 2018

ALERTA – DOCUMENTE ACTUALIZATE pentru Contractare MEDICINA de FAMILIE 2018   1

read more
ASISTENTA

ASISTENTA   1

read more
Glume

Glume   0

read more

Scrisoarea adresată de ANMCS Colegiului Medicilor din România, ca reacție la recomandarea adresată de CMR colegiilor teritoriale de a nu colabora cu ANMCS la organizarea unor evenimente educaționale   0

read more
Conducerea Societății Naționale de Medicina Familiei pe o nouă traiectorie

Conducerea Societății Naționale de Medicina Familiei pe o nouă traiectorie   0

read more
”Farmaciștii online”, eliberați din arest

”Farmaciștii online”, eliberați din arest   0

read more
Ce priorități IT are CNAS pentru acest an: Extinderea Dosarului Electronic de Sănătate și informatizarea certificatelor de concediu medical şi a biletelor de trimitere

Ce priorități IT are CNAS pentru acest an: Extinderea Dosarului Electronic de Sănătate și informatizarea certificatelor de concediu medical şi a biletelor de trimitere   0

read more
CONTRACT ADITIONAL .In atentia furnizorilor de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale

CONTRACT ADITIONAL .In atentia furnizorilor de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale   0

read more

Norme metodologice de aplicare în anul 2018 a Contractului Cadrul pentru 2018-2019   0

read more
Beneficiile extraordinare ale orgasmului

Beneficiile extraordinare ale orgasmului   0

read more
CONTRACT-CADRU 2018-2019, ce reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

CONTRACT-CADRU 2018-2019, ce reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.   0

read more
Casele de asigurari de sanatate, obligate sa incheie contract cu medicii specialisti, in baza caruia sa elibereze certificate de concediu medical, bilete de trimitere si retete gratuite si compensate

Casele de asigurari de sanatate, obligate sa incheie contract cu medicii specialisti, in baza caruia sa elibereze certificate de concediu medical, bilete de trimitere si retete gratuite si compensate   0

read more
Hotarare de guvern pentru aprobarea pachetelor de servicii 2018-2019 a fost publicata in MO

Hotarare de guvern pentru aprobarea pachetelor de servicii 2018-2019 a fost publicata in MO   0

read more
Statul s-a răzgândit în decurs de câteva zile și a decis să îi acorde pensie de invaliditate unei femei care nu își mai poate folosi mâna după un accident de muncă, ”urmare a prezentării cazului de către mass-media”

Statul s-a răzgândit în decurs de câteva zile și a decis să îi acorde pensie de invaliditate unei femei care nu își mai poate folosi mâna după un accident de muncă, ”urmare a prezentării cazului de către mass-media”   0

read more
Colegiului Medicilor din România atrage atentia asupra ANMCS

Colegiului Medicilor din România atrage atentia asupra ANMCS   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ADT Healthcare offers free help and assistance to people suffering from drug and alcohol addiction. Contact: 0800 088 66 86

adt-logo
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.
adidas Yeezy 350 Boostadidas yeezy boost 350 v2jordan scarpeadidas Yeezy 350 Boostnike huarache pas chercheap basketball shoesjordan release dates 2018