Norme Coca 2023 - 2024

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, a fost retinuta aseara de procurorii DNA.

Potrivit oamenilor legii, ea ar fi luat şpagă 2.000 de euro de la 20 de studenţi. Aceştia ar fi pus câte 100 de euro în carnetul de student, iar carnetele au fost înmânate lui Gheorghe Dorobăţ, soţul lui Carmen şi şef ATI la Spitalul de Neurochirurgie.

Banii erau pentru obţinerea notei 9 la un examen.

În urma acestui scandal ruşinos, Carmen Dorobăţ a fost reţinută noaptea trecută, iar soţul este cercetat în stare de libertate. Anterior, procurorii anticoruptie au perchezitionat si cabinetul doctorului Gheorghe Dorobat de la Spitalul de Neurochirurgie.

Redam mai jos comunicatul DNA emis astazi, 31 ianuarie:
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore (începând de la data de 30 ianuarie 2015, ora 22.57, până la data de 31 ianuarie 2015, ora 22.57), a inculpatei DOROBĂȚ CARMEN-MIHAELA, manager al Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Parascheva Iaşi, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de trafic de influență
Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
La data de 30.01.2015, inculpata DOROBĂȚ CARMEN-MIHAELA a primit direct, de la mai mulți studenți, un număr de 20 carnete de student, fiecare carnet având printre file câte 100 euro (în total suma de 2.000 euro), pentru a-l determina pe soţul ei, cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, să îi promoveze, cu nota 9, la examenul la disciplina Anestezie Generală, ce urma să aibă loc în cursul aceleiași zile, la ora 15.00.
În împrejurarea descrisă mai sus, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatei DOROBĂȚ CARMEN-MIHAELA i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 CPP, urmând ca la data de 31 ianuarie 2015 să fie prezentată Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au fost sprijiniţi de Direcția Generală Anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro