Spital in flacari . PANICA. Bolnavii si personalul medical evacuatiPrevious Article
„Primul praxis”. Lege propusa de un medic maramuresean care ar stopa emigratia cadrelor medicaleNext Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

Dr. Sorin Paveliu trage un MARE SEMNAL DE ALARMA: Se pregateste FRAUDAREA ALEGERILOR la Colegiul Medicilor? Parlamentarii au fost mintiti !

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Dr. Sorin Paveliu trage un MARE SEMNAL DE ALARMA: Se pregateste FRAUDAREA ALEGERILOR la Colegiul Medicilor? Parlamentarii au fost mintiti !
Related Articles

frauda

S-a pregătit în timp util, atent, modificarea unui articol important din Legea Sănătății astfel încât lucrurile, în opinia unora, să fie făcute așa cum trebuie, să nu aibă de suferit imaginea Colegiilor Medicilor, Farmaciștilor, activitatea medicală, până la urmă. Legea a fost trimisă, în forma agreată și cerută de anumiți medici, în mare viteză, spre promulgare, președintelui Klaus Iohannis. Totul depinde de el. Fie la șefia Colegiilor Medicilor din România vor fi veșnic aceleași persoane ani și ani, fie un președinte de colegiu trebuie să lase loc și altor colegi dacă a stat la conducere două mandate consecutiv (opt ani). Sunt deja semnale, de la unele colegii din țară, că, de fapt, se pregătește minuțios fraudarea alegerilor. Și Constanța se află pe lista colegiilor unde s-ar părea că zarurile sunt deja aruncate. Acest lucru poate fi contrazis cât se poate de concret: Comisia Electorală să nu împiedice prezența observatorilor mass-media și a celor de la organizațiile non-guvernamentale, care nu au niciun interes!

Colegiul Medicilor din România (CMR) se află în prag de alegeri (23 noiembrie), mandatele șefilor tututor colegiilor teritoriale ajungând la final. În țară, sunt președinți care s-au aflat la cârma organizațiilor profesionale 2, 3 sau chiar 4 mandate. Unii spun că deja 3 mandate este prea mult, alții însă se văd acolo mult și bine, chiar dacă nu au demonstrat mare lucru, evident fără să fie făcută vreo generalizare. De fapt, legea este cea care decide. Și cum Legea Sănătății (95), mai exact art. 449, strică planurile unora, menționându-se că un președinte de CMR poate sta în funcție doar 2 mandate succesive (8 ani), s-a propus schimbarea actului normativ. Motivul este… halucinant: nimeni nu vrea să fie în fruntea unui CMR, așa că ar putea fi pusă în pericol imaginea organizației sau chiar activitatea medicală, știut fiind faptul că în cadrul CMR sunt numeroase comisii de specialitate care analizează dosarele medicale etc. Așa că a fost propus un nou articol de lege care permite președintelui CMR să candideze indiferent de numărul de mandate.

REACȚII FIREȘTI

Cum era de așteptat, reacțiile au început să apară, mai ales că Parlamentul României a aprobat o nouă modificare a Legii 95 într-un timp-record, mai exact 6 săptămâni. Toate lucrurile au fost făcute astfel încât noua lege să intre în vigoare înainte de expirarea actualelor mandate de conducere a CMR, astfel încât șefii de CMR să rămână în funcție mult și bine. Modificarea legislativă mai are un singur pas pentru a intra în vigoare – promulgarea de către șeful statului, Klaus Iohannis. Medici din țară i-au adresat președintelui României o scrisoare deschisă, în care solicită retrimiterea actului în Parlament pentru o dezbatere serioasă. Semnatarul scrisorii, dr. Marian Sorin Paveliu, expert în probleme de politici de sănătate al Societăţii Academice din România, citat de www.romaniacurata.ro, nume vehiculat ca viitor ministru al Sănătății, îi explică șefului statului cum, în şedinţa din 28 octombrie 2015, a fost aprobat proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (nr. 656/2015). Parlamentarii au fost chemaţi să modifice forma actuală a Legii 95/2006 (aşa cum a fost ea modificată în 21 ianuarie 2007 prin Ordonanţa de Urgenţă 72/2006), care prevedea că atât pentru CMR, cât şi pentru Colegiul Farmaciştilor, “numărul de mandate în organele de conducere de la nivel teritorial şi naţional, cu excepţia mandatului de membru în Adunarea generală (…) şi Adunarea generală naţională, este de maximum două mandate succesive”.

Prin proiectul de lege menţionat, numărul maxim de mandate în organele de conducere de la nivel teritorial şi naţional urmează a se stabili chiar sub conducerile actuale, aflate în conflict moral de interese – permiţând acestora modificarea Regulamentului de funcţionare al colegiilor înainte de data oficială de declanşare a alegerilor (23 noiembrie 2015 – în cazul CMR).

CINE MINTE ȘI DE CE?

Argumentele dr. Paveliu sunt cât se poate de pertinente. El crede că votul parlamentarilor a fost viciat. ”Parlamentarii au fost înştiinţaţi prin nota de fundamentare că există un pericol iminent ca cele două colegii să intre în imposibilitate de funcţionare ca urmare a faptului că nu mai există doritori de a ocupa funcţii de conducere, iar în unele judeţe numărul membrilor este atât de mic încât interdicţia de a candida la conducerea colegiului mai mult de două mandate consecutiv va împiedica constituirea organelor de decizie!”, se arată în scrisoare. ”În mod evident, membrii Parlamentului au fost minţiţi. Dacă ar fi să ne referim numai la CMR, acesta numără în prezent aproape 47.000 de membri! A clama absurditatea conform căreia conducerea colegiilor nu mai poate fi asigurată decât de cei care au acumulat deja 2 mandate (8 ani) sfidează bunul simţ!”, potrivit scrisorii adresate șefului statului.

INTERESE PERSONALE…

Tot în scrisoare, expertul îi atrage atenția președintelui că, de fapt, ne aflăm în faţa unei legi care nu reglementează interese sociale largi, ci vizează interese personale, punctuale, de moment ale unor indivizi! Tot în document se menționează că șefii de colegii care au stat la cârma organizațiilor profesionale în ultimii 8 ani nu au rezultatele scontate. ”(…) efuziunea de personal, nemulţumirile legate de statutul medicului în societate, multitudinea de cazuri de malpraxis etc., faţă de care CMR nu a contribuit aproape deloc la schimbarea în bine a situaţiei, arată că închiderea ochilor faţă de demersul de faţă este de natură a aduce deservicii medicilor şi nu de a le face viaţa mai bună”, potrivit scrisorii.

Se fac jocurile…

Sunt deja semnale, de la unele colegii din țară, că se pregătește minuțios fraudarea alegerilor. Și Constanța se află pe lista colegiilor unde s-ar părea că zarurile sunt deja aruncate. Președintele CMR, filiala Constanța, dr. Gabriela Dascăl, care se află la șefia colegiului încă din 2004, nu a ieșit cu nimic public prin care să demonstreze că, într-adevăr, susține corpul medical, că-i pasă de situația de față. S-a aruncat cu noroi în mulți medici constănțeni, însă CMR, filiala Constanța, a fost ca și inexistent. În prag de alegeri, se zvonește că dr. Gabriela Dascăl vrea și cel de-al IV-lea mandat și că va reuși acest lucru prin apelarea la unele mijloace ”numai de ea știute”. Pe de altă parte, nu vrem să credem că organizarea alegerilor la CMR Constanța va avea iz penal. Și pentru a demonstra acest lucru, comisia electorală, care evident că nu va avea nimic de ascuns în, atenție (!), cele 3 zile de alegeri, nu va avea niciun motiv să nu accepte observatori din presă și din unele organizații non-guvernamentale!

De ce sunt necesare 3 zile de alegeri?

Pentru alegerea componenței conducerii CMR, sunt puse la dispoziția medicilor nici mai mult, nici mai puțin de… 3 zile, singurul loc fiind sediul CMR. De ce nu se organizează alegerile, similar celor ale șefului statului, într-o singură zi, fiind amenajate, de exemplu, urne în mai multe unități sanitare pentru ca medicii să aibă acces rapid la exercitarea votului? Este greu de crezut că județul nostru nu are medici competenți care doresc să fie implicați în desfășurarea activității CMR, care au idei și soluții salvatoare, care doresc bunul mers al Sănătății, în general.

Vom reveni în edițiile următoare cu o serie de informații despre organizarea alegerilor CMR!

 

Sursa

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

 

OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Banner

Adio durere

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Mihai Netea, medic infecţionist:

„Datorită ciumei din Evul Mediu, astăzi europenii sunt mai rezistenţi la SIDA“

Mihai Netea, medic infecţionist: „Datorită ciumei din Evul Mediu, astăzi europenii sunt mai rezistenţi la SIDA“   0

read more
Decese raportate fictiv de spitale ca fiind de COVID-19. Ministrul Nelu Tătaru infirmă această posibilitate

Decese raportate fictiv de spitale ca fiind de COVID-19. Ministrul Nelu Tătaru infirmă această posibilitate   0

read more
Ministrul sănătății: „Mergem spre a treia etapă de relaxare, pandemia e controlabilă”. Când am putea scăpa de masca de protecție

Ministrul sănătății: „Mergem spre a treia etapă de relaxare, pandemia e controlabilă”. Când am putea scăpa de masca de protecție   0

read more
Nelu Tătaru, despre primul vaccin românesc împotriva Covid-19: Rezultatele Oncogen, preluate pentru studii pe şoareci la Institutul Cantacuzino

Nelu Tătaru, despre primul vaccin românesc împotriva Covid-19: Rezultatele Oncogen, preluate pentru studii pe şoareci la Institutul Cantacuzino   0

read more
Ministrul Sănătăţii: Personalul medical care nu prezintă simptome va fi testat de coronavirus la 7-14 zile

Ministrul Sănătăţii: Personalul medical care nu prezintă simptome va fi testat de coronavirus la 7-14 zile   0

read more
Hidroxiclorochina: Studiul din revista The Lancet, criticat şi de cercetători

Hidroxiclorochina: Studiul din revista The Lancet, criticat şi de cercetători   0

read more
COMUNICAT – Hotărârea de Guvern prevede obligația furnizorilor de servicii medicale ca până la data de 15 iunie 2020 să facă dovada acreditării /înscrierii în procesul de acreditare.

COMUNICAT – Hotărârea de Guvern prevede obligația furnizorilor de servicii medicale ca până la data de 15 iunie 2020 să facă dovada acreditării /înscrierii în procesul de acreditare.   0

read more
Rafila face apel către medici pentru vaccinarea copiilor: A existat o reticenţă din partea multora dintre părinţi din cauza pandemiei

Rafila face apel către medici pentru vaccinarea copiilor: A existat o reticenţă din partea multora dintre părinţi din cauza pandemiei   0

read more
Ce se întâmplă în România cu medicamentul pe care Trump l-a luat preventiv, iar Franța l-a interzis

Ce se întâmplă în România cu medicamentul pe care Trump l-a luat preventiv, iar Franța l-a interzis   0

read more
Medici pneumologi: 30% din persoanele vindecate de coronavirus vor avea o perioadă însemnată probleme respiratorii cronice

Medici pneumologi: 30% din persoanele vindecate de coronavirus vor avea o perioadă însemnată probleme respiratorii cronice   0

read more
Când va fi gata vaccinul românesc împotriva COVID-19? Medic de la Cantacuzino: O cercetare știi că o începi

Când va fi gata vaccinul românesc împotriva COVID-19? Medic de la Cantacuzino: O cercetare știi că o începi   0

read more

Patru copii cu rujeolă din jud. Cluj au și COVID-19   0

read more
Concurs de soluții pentru arhitectură, la Cluj. Se caută un proiect pentru cel mai mare centru de transplant din România

Concurs de soluții pentru arhitectură, la Cluj. Se caută un proiect pentru cel mai mare centru de transplant din România   0

read more
Camera Deputaţilor a extins lista celor care vor primi stimulent de risc de infectare cu COVID, în valoare de 2.500 de lei

Camera Deputaţilor a extins lista celor care vor primi stimulent de risc de infectare cu COVID, în valoare de 2.500 de lei   0

read more
Dezvoltarea vaccinului românesc anti-COVID s-a mutat la Institutul Cantacuzino. Cercetătorii de la OncoGen au anunțat parteneriatul

Dezvoltarea vaccinului românesc anti-COVID s-a mutat la Institutul Cantacuzino. Cercetătorii de la OncoGen au anunțat parteneriatul   0

read more
Campania Digi #amgrijă continuă. Ecograf de ultimă generație, donat Spitalului Elias

Campania Digi #amgrijă continuă. Ecograf de ultimă generație, donat Spitalului Elias   0

read more

Comunicat indisponibilitate platforma PIAS   0

read more
Nelu Tătaru cere reevaluarea cazului asistentei din Botoșani care a murit după ce a fost declarată vindecată de COVID-19

Nelu Tătaru cere reevaluarea cazului asistentei din Botoșani care a murit după ce a fost declarată vindecată de COVID-19   0

read more
După scandalul termometrelor, Ministerul Sănătății anunță că măsurarea temperaturii este obligatorie

După scandalul termometrelor, Ministerul Sănătății anunță că măsurarea temperaturii este obligatorie   0

read more
Ajutor pentru medici în lupta cu COVID-19. Campania Digi #amgrijă a ajuns în vestul țării

Ajutor pentru medici în lupta cu COVID-19. Campania Digi #amgrijă a ajuns în vestul țării   0

read more
Se poate răspândi coronavirusul prin apa de la piscină?

Se poate răspândi coronavirusul prin apa de la piscină?   0

read more
INTERVIU. Medicii care au văzut moartea. Lecția iertării

INTERVIU. Medicii care au văzut moartea. Lecția iertării   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.