Politicienii nostri nu stiu ( ! ) care este cu adevarat INTERESUL PACIENTULUIPrevious Article
CLUJ: Sefii unor firme cu profil medical sunt fosti directori din sistemul medical de stat din Cluj.Next Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

DSP Iasi face o ancheta in cazul mortii profesorului universitar Tiberiu Brailean, care ar fi asteptat sase ore pentru a primi ingrijiri la Spitalul “Parhon”

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
DSP Iasi face o ancheta in cazul mortii profesorului universitar Tiberiu Brailean, care ar fi asteptat sase ore pentru a primi ingrijiri la Spitalul “Parhon”
Related Articles

Direcția de Sănătate Publică Iași face o anchetă în cazul morţii profesorului universitar Tiberiu Brăilean, care ar fi aşteptat șase ore pentru a primi îngrijiri la Spitalul “Parhon”. Potrivit corespondentului Mediafax, cadrul didactic a ajuns la unitatea medicală cu insuficiență respiratorie, fiind apoi transferat la “Sf. Spiridon”, unde a murit după patru zile

Reprezentanții DSP Iași au cerut conducerii Spitalului “Parhon” toate actele cu privire la internarea profesorului universitar Tiberiu Brăilean, în vârstă de 55 de ani, care a murit, duminică, în urma unui stop cardio-respirator, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

“Noi am cerut deja de săptămâna trecută, când încă profesorul era internat în ATI la Spitalul «SfântulâSpiridon», toate actele medicale de la «Parhon» referitoare la caz. Le vom completa şi cu cele de la «Sfântul Spiridon» şi-i voi invita pe colegi la o discuţie administrativă şi medicală, pentru că există nişte protocoale semnate de toate spitalele, care nu sunt respectate – de la prezenţa medicului rezident la consultaţia din triaj, la timpii mari de aşteptare din Urgenţă, la transferul interclinic. După această discuţie, vom face şi o monitorizare săptămânală, pentru că, deşi toată lumea cunoaşte protocoalele şi ce trebuie făcut, regulile jocului nu sunt respectate. Nu pot spune cine a greşit”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Eugen Popescu, directorul DSP Iași.

 

El a adăugat că din primele informații reiese că pacientul “a fost staționat” la Spitalul “Parhon” în condițiile în care s-ar fi impus transferul imediat al acestuia.

 

“Mie mi s-a părut că pacientul a fost staţionat la Spitalul «Parhon» şi nu am înţeles de ce nu a fost trimis către Spitalul «Sfântul Spiridon» de la început, în condiţiile în care acest ultim spital derulează un program naţional de tromboembolism, iar suspiciunea medicilor de la «Parhon» era şi de embolism pulmonar”, a spus directorul DSP Iaşi.

 

Traian Brăilean a fost dus, miercurea trecută, la ora 7.40, cu ambulanța la Spitalul “Dr. C.I. Parhon” din Iași, cu insuficiență respiratorie, soția acestuia spunând că el se sufoca.

 

El era cunoscut cu probleme respiratorii și a fost dus inițial la Spitalul “Parhon” pentru că unitatea medicală asigura garda în noaptea respectivă.

 

Profesorul a fost transferat ulterior către Spitalul “Sfântul Spiridon”, după ce ar fi stat șase ore în triaj la “Parhon”, soția acestuia, prof. dr. Simona Modreanu, fiind informată că s-a hotărât transferul fiindcă medicii nu au putut să identifice dacă este vorba despre un infarct sau un embolism pulmonar.

 

“M-am bucurat că garda este la «Parhon» pentru că mă gândeam că va fi văzut de un cardiolog, având în vedere că respira greu și se sufoca. Am așteptat șase ore până când am putut să îl văd, însă în timpul acesta am aflat de la asistente că abia după trei ore i s-au recoltat probe de sânge pentru analize și că după alte trei ore a venit cardiologul.

 

Când am reușit să-l văd, era conștient, avea pusă o perfuzie, dar fără mască de oxigen, deși avea probleme clare cu respirația”, a declarat Simona Modreanu, soția profesului.

 

La Spitalul “Spiridon” pacientul a fost dus în stare gravă și a făcut un stop cardio-respirator, fiind resuscitat și internat în secția de ATI, în Clinica de Cardiologie, unde a rămas patru zile, până când a murit, prognosticul medicilor fiind “extrem de rezervat” încă de la internare.

 

Simona Modreanu a declarat că se va gândi după înmormântare dacă să facă sau nu demersuri legale cu privire la acest caz, sperând să fie sprijinită de către managerul Spitalului “Sfântul Spiridon”, Ioan Bârliba.

 

“Până acum nu m-am gândit, am stat lângă soțul meu cât s-a putut, iar de duminică alerg după problemele administrative. Îndată ce se încheie această perioadă am să port mai întâi o discuție cu domnul manager Bârliba și am să mă sfătuiesc cu dumnealui pentru că, dacă pornesc eu o acțiune, ca persoană privată, așa cum au făcut și alți sute înainte, o să ajungă plângerea în primul sertar. Aș vrea măcar atât, să profităm post mortem de notorietatea domnului Brăilean, să se facă ceva pentru ca alți oameni să nu mai pățească același lucru. Să se pornească o anchetă cu specialiști”, a declarat Simona Modreanu.

 

Ea a precizat că în certificatul medico-legal cauza morții este trecută stop cardio-respirator, dar aceasta a fost “ultima manifestare” a problemelor medicale antecedente.

 

Managerul Spitalului “Sfântul Spiridon” din Iași, Ioan Bârliba, a precizat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că miercuri va avea loc o întâlnire a reprezentanților spitalelor în cadrul cărora funcționează și unități de primiri urgențe, în care se va discuta și cazul acesta.

 

Reprezentanţii Spitalului “Dr. C. I. Parhon” nu au putut fi contactaţi, până la ora transmiterii acestei ştiri, pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

 

Profesorul doctor Tiberiu Brăilean a fost cadru didactic al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar în trecut a fost atât consilier local, cât și consilier județean. În activitatea sa profesională, a redactat mai multe lucrări despre economie și implicațiile religiei în științele economice.

 

Sursa

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

PERICOL IMPOTRIVA SANATATII MEDICINEI

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+   0

În perioada 15-19 aprilie 2019, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş se va derula o campanie pentru screeningul adenocarcinomului de prostată. Această acţiune se va desfăşura în Cabinetul [...]

Banner

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Organismul luptă cu celulele canceroase din interiorul tumorilor, ceea ce explică de ce imunoterapia e eficientă la unii pacienţi

Organismul luptă cu celulele canceroase din interiorul tumorilor, ceea ce explică de ce imunoterapia e eficientă la unii pacienţi   0

read more
O tânără însărcinată în nouă luni a murit, după ce a plecat de la spital unde i s-a spus că are „o stare bună”

O tânără însărcinată în nouă luni a murit, după ce a plecat de la spital unde i s-a spus că are „o stare bună”   0

read more
Încă un medic fals în România, descoperit de o echipă Digi24. Bărbatul este de fapt un programator IT

Încă un medic fals în România, descoperit de o echipă Digi24. Bărbatul este de fapt un programator IT   0

read more
Ministerul Sănătăţii s-a sesizat după ancheta Digi24 şi a cerut controale privind medicul fals, care era, de fapt, programator IT

Ministerul Sănătăţii s-a sesizat după ancheta Digi24 şi a cerut controale privind medicul fals, care era, de fapt, programator IT   0

read more
Virusul misterios din China pune autoritățile din România în alertă. Cât de mare este pericolul?

Virusul misterios din China pune autoritățile din România în alertă. Cât de mare este pericolul?   0

read more
Gestul impresionant prin care o familie îndoliată a salvat viața a 5 oameni

Gestul impresionant prin care o familie îndoliată a salvat viața a 5 oameni   0

read more
Amenzi de 63.000 de lei după ce pereții de la Spitalul Bagdasar-Arseni au fost spălați cu un mop murdar

Amenzi de 63.000 de lei după ce pereții de la Spitalul Bagdasar-Arseni au fost spălați cu un mop murdar   0

read more
Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci ghimbir în fiecare zi?

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci ghimbir în fiecare zi?   0

read more
Atenţie la gripă! Ce putem face pentru a ne proteja?

Atenţie la gripă! Ce putem face pentru a ne proteja?   0

read more
Adevărul Live de la 14.00: De ce apare şi cum se tratează tiroidita
autoimună

Adevărul Live de la 14.00: De ce apare şi cum se tratează tiroidita autoimună   0

read more
Anchetă de amploare la Arad, unde zeci de copii s-au intoxicat după deratizarea din şcoală. Ministru: Nimeni nu şi-a făcut treaba

Anchetă de amploare la Arad, unde zeci de copii s-au intoxicat după deratizarea din şcoală. Ministru: Nimeni nu şi-a făcut treaba   0

read more
Menţine-ţi vitalitatea. Care sunt vitaminele de care ai nevoie pe măsură ce înaintezi în vârstă?

Menţine-ţi vitalitatea. Care sunt vitaminele de care ai nevoie pe măsură ce înaintezi în vârstă?   0

read more
Cristina Ţopescu, găsită moartă în casă. Suferea de ani buni de depresie. Totul despre această boală

Cristina Ţopescu, găsită moartă în casă. Suferea de ani buni de depresie. Totul despre această boală   0

read more
Ce teste medicale
sunt indicate în 2020, în funcţie de gen şi vârstă

Ce teste medicale sunt indicate în 2020, în funcţie de gen şi vârstă   0

read more
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni, despre pereţii spălaţi cu mopul: Scuze că e gri, am şi eu acasă, nu iese la spălat

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni, despre pereţii spălaţi cu mopul: Scuze că e gri, am şi eu acasă, nu iese la spălat   0

read more
Anomalia sistemul sanitar din România: Medicii care vânează pacienți și cei care nu au activitate, dar primesc același salariu

Anomalia sistemul sanitar din România: Medicii care vânează pacienți și cei care nu au activitate, dar primesc același salariu   0

read more
CTP: Beuran și-a pus rezidenții „să-și facă bisturiul”. Nu a venit să o salveze pe pacienta care a luat foc, ci să salveze situația

CTP: Beuran și-a pus rezidenții „să-și facă bisturiul”. Nu a venit să o salveze pe pacienta care a luat foc, ci să salveze situația   0

read more
Imagini înfiorătoare cu pacienţi din România. Bolnavi tratați cu resturi de mâncare

Imagini înfiorătoare cu pacienţi din România. Bolnavi tratați cu resturi de mâncare   0

read more
Boala Lyme –
cauze, simptome, tratament. Tot ce trebuie să ştii despre boala de care suferă
Justin Bieber

Boala Lyme – cauze, simptome, tratament. Tot ce trebuie să ştii despre boala de care suferă Justin Bieber   0

read more
„O scădere cu 5 % a greutăţii unui
bolnav de cancer poate prezice o durată de supravieţuire mai mică“. Importanţa
nutriţiei în oncologie

„O scădere cu 5 % a greutăţii unui bolnav de cancer poate prezice o durată de supravieţuire mai mică“. Importanţa nutriţiei în oncologie   0

read more
Primele imagini cu medicii și pacienta de la Floreasca, după ce femeia a fost arsă pe masa de operație

Primele imagini cu medicii și pacienta de la Floreasca, după ce femeia a fost arsă pe masa de operație   0

read more
Vasile Cepoi, reacție la regulamentul spitalelor din subordinea PMB: Nu poţi să interzici unei persoane să vorbească cu presa

Vasile Cepoi, reacție la regulamentul spitalelor din subordinea PMB: Nu poţi să interzici unei persoane să vorbească cu presa   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ADT Healthcare offers free help and assistance to people suffering from drug and alcohol addiction. Contact: 0800 088 66 86

adt-logo
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.