Politicienii nostri nu stiu ( ! ) care este cu adevarat INTERESUL PACIENTULUIPrevious Article
CLUJ: Sefii unor firme cu profil medical sunt fosti directori din sistemul medical de stat din Cluj.Next Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

DSP Iasi face o ancheta in cazul mortii profesorului universitar Tiberiu Brailean, care ar fi asteptat sase ore pentru a primi ingrijiri la Spitalul “Parhon”

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
DSP Iasi face o ancheta in cazul mortii profesorului universitar Tiberiu Brailean, care ar fi asteptat sase ore pentru a primi ingrijiri la Spitalul “Parhon”
Related Articles

Direcția de Sănătate Publică Iași face o anchetă în cazul morţii profesorului universitar Tiberiu Brăilean, care ar fi aşteptat șase ore pentru a primi îngrijiri la Spitalul “Parhon”. Potrivit corespondentului Mediafax, cadrul didactic a ajuns la unitatea medicală cu insuficiență respiratorie, fiind apoi transferat la “Sf. Spiridon”, unde a murit după patru zile

Reprezentanții DSP Iași au cerut conducerii Spitalului “Parhon” toate actele cu privire la internarea profesorului universitar Tiberiu Brăilean, în vârstă de 55 de ani, care a murit, duminică, în urma unui stop cardio-respirator, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

“Noi am cerut deja de săptămâna trecută, când încă profesorul era internat în ATI la Spitalul «SfântulâSpiridon», toate actele medicale de la «Parhon» referitoare la caz. Le vom completa şi cu cele de la «Sfântul Spiridon» şi-i voi invita pe colegi la o discuţie administrativă şi medicală, pentru că există nişte protocoale semnate de toate spitalele, care nu sunt respectate – de la prezenţa medicului rezident la consultaţia din triaj, la timpii mari de aşteptare din Urgenţă, la transferul interclinic. După această discuţie, vom face şi o monitorizare săptămânală, pentru că, deşi toată lumea cunoaşte protocoalele şi ce trebuie făcut, regulile jocului nu sunt respectate. Nu pot spune cine a greşit”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Eugen Popescu, directorul DSP Iași.

 

El a adăugat că din primele informații reiese că pacientul “a fost staționat” la Spitalul “Parhon” în condițiile în care s-ar fi impus transferul imediat al acestuia.

 

“Mie mi s-a părut că pacientul a fost staţionat la Spitalul «Parhon» şi nu am înţeles de ce nu a fost trimis către Spitalul «Sfântul Spiridon» de la început, în condiţiile în care acest ultim spital derulează un program naţional de tromboembolism, iar suspiciunea medicilor de la «Parhon» era şi de embolism pulmonar”, a spus directorul DSP Iaşi.

 

Traian Brăilean a fost dus, miercurea trecută, la ora 7.40, cu ambulanța la Spitalul “Dr. C.I. Parhon” din Iași, cu insuficiență respiratorie, soția acestuia spunând că el se sufoca.

 

El era cunoscut cu probleme respiratorii și a fost dus inițial la Spitalul “Parhon” pentru că unitatea medicală asigura garda în noaptea respectivă.

 

Profesorul a fost transferat ulterior către Spitalul “Sfântul Spiridon”, după ce ar fi stat șase ore în triaj la “Parhon”, soția acestuia, prof. dr. Simona Modreanu, fiind informată că s-a hotărât transferul fiindcă medicii nu au putut să identifice dacă este vorba despre un infarct sau un embolism pulmonar.

 

“M-am bucurat că garda este la «Parhon» pentru că mă gândeam că va fi văzut de un cardiolog, având în vedere că respira greu și se sufoca. Am așteptat șase ore până când am putut să îl văd, însă în timpul acesta am aflat de la asistente că abia după trei ore i s-au recoltat probe de sânge pentru analize și că după alte trei ore a venit cardiologul.

 

Când am reușit să-l văd, era conștient, avea pusă o perfuzie, dar fără mască de oxigen, deși avea probleme clare cu respirația”, a declarat Simona Modreanu, soția profesului.

 

La Spitalul “Spiridon” pacientul a fost dus în stare gravă și a făcut un stop cardio-respirator, fiind resuscitat și internat în secția de ATI, în Clinica de Cardiologie, unde a rămas patru zile, până când a murit, prognosticul medicilor fiind “extrem de rezervat” încă de la internare.

 

Simona Modreanu a declarat că se va gândi după înmormântare dacă să facă sau nu demersuri legale cu privire la acest caz, sperând să fie sprijinită de către managerul Spitalului “Sfântul Spiridon”, Ioan Bârliba.

 

“Până acum nu m-am gândit, am stat lângă soțul meu cât s-a putut, iar de duminică alerg după problemele administrative. Îndată ce se încheie această perioadă am să port mai întâi o discuție cu domnul manager Bârliba și am să mă sfătuiesc cu dumnealui pentru că, dacă pornesc eu o acțiune, ca persoană privată, așa cum au făcut și alți sute înainte, o să ajungă plângerea în primul sertar. Aș vrea măcar atât, să profităm post mortem de notorietatea domnului Brăilean, să se facă ceva pentru ca alți oameni să nu mai pățească același lucru. Să se pornească o anchetă cu specialiști”, a declarat Simona Modreanu.

 

Ea a precizat că în certificatul medico-legal cauza morții este trecută stop cardio-respirator, dar aceasta a fost “ultima manifestare” a problemelor medicale antecedente.

 

Managerul Spitalului “Sfântul Spiridon” din Iași, Ioan Bârliba, a precizat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că miercuri va avea loc o întâlnire a reprezentanților spitalelor în cadrul cărora funcționează și unități de primiri urgențe, în care se va discuta și cazul acesta.

 

Reprezentanţii Spitalului “Dr. C. I. Parhon” nu au putut fi contactaţi, până la ora transmiterii acestei ştiri, pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

 

Profesorul doctor Tiberiu Brăilean a fost cadru didactic al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar în trecut a fost atât consilier local, cât și consilier județean. În activitatea sa profesională, a redactat mai multe lucrări despre economie și implicațiile religiei în științele economice.

 

Sursa

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

PERICOL IMPOTRIVA SANATATII MEDICINEI

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+   0

În perioada 15-19 aprilie 2019, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş se va derula o campanie pentru screeningul adenocarcinomului de prostată. Această acţiune se va desfăşura în Cabinetul [...]

Banner

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
„Celebra şi de speriat puncţie sinusală nu prea se
mai foloseşte“. Cum se tratează corect sinuzita

„Celebra şi de speriat puncţie sinusală nu prea se mai foloseşte“. Cum se tratează corect sinuzita   0

read more
Traseul primului român infectat cu coronavirus trebuie refăcut. Ancheta epidemiologică în județul Gorj se reia de la zero

Traseul primului român infectat cu coronavirus trebuie refăcut. Ancheta epidemiologică în județul Gorj se reia de la zero   0

read more
Probe trimise pe pile și relații politice, pentru a fi testate pentru noul coronavirus, la „Matei Balș”

Probe trimise pe pile și relații politice, pentru a fi testate pentru noul coronavirus, la „Matei Balș”   0

read more
Medic: Donarea de sânge scade riscul de infarct şi accident vascular cerebral

Medic: Donarea de sânge scade riscul de infarct şi accident vascular cerebral   0

read more
Dosar penal pentru fosta şefă a DSP Gorj. Este acuzată că a transmis la minister date false despre coronavirus

Dosar penal pentru fosta şefă a DSP Gorj. Este acuzată că a transmis la minister date false despre coronavirus   0

read more
Reacția lui Arafat după ce un echipaj de ambulanță de la Gorj a refuzat să transporte epidemiologi la un suspect de coronavirus

Reacția lui Arafat după ce un echipaj de ambulanță de la Gorj a refuzat să transporte epidemiologi la un suspect de coronavirus   0

read more
EXPLICAŢII. Procedura pas cu pas pentru eliberarea concediului medical pentru salariaţii în carantină. Medic: E cât se poate de simplă

EXPLICAŢII. Procedura pas cu pas pentru eliberarea concediului medical pentru salariaţii în carantină. Medic: E cât se poate de simplă   0

read more
Prof.dr. Codruţ Sarafoleanu:„În ultimii cinci
ani, s-a dublat numărul cazurilor de cancer“

Prof.dr. Codruţ Sarafoleanu:„În ultimii cinci ani, s-a dublat numărul cazurilor de cancer“   0

read more
Victor Costache: Între 82 și 85 la sută dintre cazurile de infecții cu coronavirus au o formă ușoară spre moderată

Victor Costache: Între 82 și 85 la sută dintre cazurile de infecții cu coronavirus au o formă ușoară spre moderată   0

read more
Un nou caz suspect de coronavirus. O tânără din Timișoara, plasată în carantină

Un nou caz suspect de coronavirus. O tânără din Timișoara, plasată în carantină   0

read more
Vrei să înveţe mai bine la şcoală? Iată cum îl motivezi!

Vrei să înveţe mai bine la şcoală? Iată cum îl motivezi!   0

read more
Cum se acordă concediul medical şi indemnizaţia pentru carantină în caz de coronavirus?

Cum se acordă concediul medical şi indemnizaţia pentru carantină în caz de coronavirus?   0

read more
Conferința regională a Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ediția Târgu Mureș . 6 CREDITE EMC

Conferința regională a Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ediția Târgu Mureș . 6 CREDITE EMC   0

read more
Raed Arafat: Nu toate persoanele care au călătorit în străinătate și sunt puțin răcite au coronavirus

Raed Arafat: Nu toate persoanele care au călătorit în străinătate și sunt puțin răcite au coronavirus   0

read more

COMUNICAT – Reglementări privind acordarea concediului medical și a indemnizației pentru carantină   0

read more
47 de persoane au murit din cauza gripei, anunţă Institutul de Sănătate Publică

47 de persoane au murit din cauza gripei, anunţă Institutul de Sănătate Publică   0

read more
Consilier prezidenţial: Avem de-a face cu o viroză respiratorie. Nu trebuie să ne speriem de epidemie. Să evităm ştirile false!

Consilier prezidenţial: Avem de-a face cu o viroză respiratorie. Nu trebuie să ne speriem de epidemie. Să evităm ştirile false!   0

read more
CDC: Tipurile de barbă care fac inutilă purtarea măştii de protecţie împotriva coronavirusului

CDC: Tipurile de barbă care fac inutilă purtarea măştii de protecţie împotriva coronavirusului   0

read more
Producătorii de medicamente: Nu există goluri de aprovizionare pentru medicamentele fabricate în România, nici pericol de scumpire

Producătorii de medicamente: Nu există goluri de aprovizionare pentru medicamentele fabricate în România, nici pericol de scumpire   0

read more
Cum se transmite, de fapt, coronavirusul. Alexandru Rafila: Nu prin atingere, ci prin intermediul secrețiilor respiratorii

Cum se transmite, de fapt, coronavirusul. Alexandru Rafila: Nu prin atingere, ci prin intermediul secrețiilor respiratorii   0

read more
Arafat: Problema stocurilor echipamentelor de protecţie e mondială. Majoritatea se fabricau în China

Arafat: Problema stocurilor echipamentelor de protecţie e mondială. Majoritatea se fabricau în China   0

read more
Moldovan (MS): Nu suntem lipsiţi de materiale, nu avem nevoie de mai multe. Săptămâna viitoare vor fi în România 5 milioane de măşti

Moldovan (MS): Nu suntem lipsiţi de materiale, nu avem nevoie de mai multe. Săptămâna viitoare vor fi în România 5 milioane de măşti   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ADT Healthcare offers free help and assistance to people suffering from drug and alcohol addiction. Contact: 0800 088 66 86

adt-logo
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.