CAMERA ASCUNSA. Doza fatala, fara reteta. Pastilele cu efect halucinogen se vand fara probleme in farmaciiPrevious Article
Nicolaescu: In 2014, putinii bani pe investitii ii vom dirija pe echipamente de inalta performanta  Next Article

Eugen Nicolaescu: Am decis controale in toate spitalele, in 10-15 decembrie. Editie Speciala

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Eugen Nicolaescu: Am decis controale in toate spitalele, in 10-15 decembrie. Editie Speciala

Ministrul Sănătăţii a anunţat luni declanşarea unor controale în toată ţara, ale căror rezultate vor sta la baza unui plan de acţiune ce va fi prezentat pe 19 decembrie. În aceeaşi conferinţă, secretarul de stat Raed Arafat a prezentat concluziile verificărilor făcute la Spitalul Judeţean din Ploieşti. TVR News a transmis LIVE  declaraţiile, într-o Ediţie Specială de la ora 13.00.

ACTUALIZARE 13.26: Dr. Raed Arafat spune că nu crede că situaţia de la Ploieşti este un caz izolat, dar că acolo este un caz grav de management defectuos.

-Pe unele secţii le-a găsit cu personal peste normă, iar altele, cu personal sub normă. Trebuie rearanjat personalul la nivelul spitalului.

-s-au găsit contracte pe PFA cu anumiţi medici, pentru gărzi.

-rolul unui manager nu este să facă achiziţii, ci să managerieze spitalul. Trebuie să fie un dialog continuu între managerul spitalului şi conducerile secţiilor.

-cel mai probabil, managerul o să fie solicitat să plătească anumite despăgubiri. Chiar dacă a plecat. 80.000 de lei este numai amenda dată de ANRMAP.


-aici sunt vinovate şi serviciile administrative ale spitalului, inclusiv partea medicală care nu respectă anumite criterii de internare care preferă să nu intre la ambulatoriu, ci preferă să interneze bolnavii pe secţii.

-avem şi durata de internare mare, ceea ce înseamnă cheltuieli mai mari.

-un management defectuos şi iresponsabil – este o descriere scurtă.

ACTUALIZARE 13.05: Raed Arafat prezintă concluziile generale ale controlului de la Spitalul din Ploieşti:

-finanţarea în anul 2013 faţă de 2012 este de 111,1%. Bugetul la medicamente a crescut cu 20%. Problema este că aceste fonduri nu au fost întotdeauna utilizate. Nu putem pune pe seama finanţării nişte lipsuri din spital.

-în comisie am avut şi un reprezentant al spitalului. Există o problemă majoră de organizare în interiorul spitalului. Există secţii care au păstrat mai multe paturi decât este în plan. Exemplu – secţia de cardiologie, care are 130 de paturi, deşi în structură are 90. Acest lucru creşte costurile spitalului.

-în secţiile chirurgicale există rata de operabilitate mai mică decât cea a internărilor. Rata generală este de 62%, dar au şi secţii cu 47%. Secţiile chirurgicale sunt răspândite în tot spitalul şi nu sunt operabile. Nu au anestezist peste tot. Blocul operator se închide la ora 13.00, când în unele spitale se închide la 15.00. Atunci, chiar dacă ai contract cu casa, dacă nu ai servicii, nu poţi să încasezi bani.

-Din 80 de medici, numai 9 medici lucrează şi în ambulatoriu. Acestea sunt surse de finanţare care nu sunt recuperate de la Casă.

-starea clădirilor din punct de vedere igienic este precară. Una din recomandările noastre este închiderea uneia din clădiri – cea din Bunavestire.

-o cheltuială care nu se justifică este cea a copertinei

-atunci normal că ai o lipsă care duce ca bolnavii să-şi ia medicamente de la farmacie.

-urmărim achiziţa de pijamale şi de materiale sanitare de către bolnavi de la ghereta de la poarta spitalului. Urmărim dacă ghereta avea autorizaţie de comercializare. Şi dacă există o relaţie între consumabilele din spital şi cele care se vindeau la ghereta respectivă.

-şi la dezinfectanţi şi de materiale de igienă sunt sub necesar – ceea ce explică lipsa de curăţenie.

-toate acestea duc la o funcţionare deficitară a spitalului.

-se constată şi o comunicare defectuoasă cu conducerea spitalului.

-recomandările noastre sunt de reorganizare, inclusiv înlocuirea Consiliului de Administraţie (CA), reducerea numărului de paturi. Spitalul are nevoie de un CA foarte dur şi care să-şi facă rolul.

 

Declaraţiile ministrului Eugen Nicolăescu

Ministrul Eugen Nicolăescu a anunţat că a luat decizia de a controla toate cele peste 400 de spitale din ţară, în perioada 10-15 decembrie. Controalele vor fi făcute de Direcţiile de Sănătate Publică, iar pe baza rezultatelor vor fi făcute planuri de măsuri, care vor fi prezentate pe 19 decembrie, în videoconferinţă.

Controalele vor fi pe următoarea temă:

-asigurarea cu medicamente şi materiale sanitare

-existenţa planificării liniei de gardă

-modul de organizare şi desfacere a medicamentelor pe timp de iarnă

-revenirea situaţiei care ar trebui să se regăsească pe timp de iarnă

-asigurarea asistenţei medicale în mediul rural, prin funcţionarea cabinetelor medicilor de familie

-verificarea funcţionării echipamentelor pe timp de iarnă

Pe baza acestor rezultate se va întocmi planul de măsuri pentru asigurarea de medicamente şi materiale necesare pentru perioada 24 decembrie – 6 ianuarie.

-Începând de luni are loc reuniunea miniştrilor Sănătăţii la Bruxelles, la care va participa şi ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu. România are 3 proiecte: reglementarea produselor de tutun, sustenabilitatea serviciilor medicale şi funcţionarea serviciilor medicale.

Ministerul Sănătăţii a declanşat un control la Spitalul Judeţean din Ploieşti, după ce lipsurile şi sărăcia din instituţia sanitară au fost făcute publice de către chirurgul ploieştean Dan Oprea. Concluziile acestui control sunt prezentate luni, de ministrul Eugen Nicolăescu şi de secretarul de stat Raed Arafat, iar declaraţiile sunt transmise LIVE de TVR News.

În spital, circulă demult zvonuri că materialele sanitare cumpărate de spital, de care pacienţii ar trebui să beneficieze gratis, s-ar vinde la poartă, spune medicul care a determinat Ministerul Sănătăţii să dispună controlul de la Ploieşti.

Dan Oprea, chirurg la Spitalul din Ploieşti: “S-ar putea ca materialele astea achiziţionate să fie revândute prin chioşcul din faţa spitalului. Dar e o treabă veche, de ani de zile o ştiu. Eu am mai atras atenţia conducătorilor spitalului despre traficul acesta, pentru că am auzit de la pacienţi. Nu-mi închipuiam că de unde cumperi ziare şi batiste poţi să cumperi branule şi mai ştiu eu ce.”

Rezultatele preliminare ale anchetei au arătat că, deşi spitalul a primit constant bani pentru investiţii, acestea nu se regăsesc în dotările unităţii.

Managerul Spitalului Judeţean din Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a demisionat din funcţie pe 6 decembrie, după ce secretarul de stat din MS, Raed Arafat, a cerut să fie suspendat pe perioada controlului.

Sursa

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

Slide

ORDIN nr. 2.239 din 30 decembrie 2020- actualizari legislative (…. testele antigenice rapide..)

ORDIN nr. 2.239 din 30 decembrie 2020- actualizari legislative (…. testele antigenice rapide..)   0

ORDIN nr. 2.239 din 30 decembrie 2020privind modificarea anexei nr. 3 la Ordinul ministrului sănătății nr. 1.513/2020 pentru aprobarea planurilor privind modalitatea de aplicare de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului [...]

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

 

OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Înlocuirea valvei aortice stenozate printr-o procedură de cardiologie intervențională

Înlocuirea valvei aortice stenozate printr-o procedură de cardiologie intervențională   0

read more
Anchetele epidemiologice, ineficiente din cauza declarațiilor mincinoase ale pacienților: „N-am intrat în contact cu nimeni!”

Anchetele epidemiologice, ineficiente din cauza declarațiilor mincinoase ale pacienților: „N-am intrat în contact cu nimeni!”   0

read more
Subvarianta AY4.2 a Delta, identificată în patru ţări: A provocat 8% din totalul infectărilor din Marea Britanie

Subvarianta AY4.2 a Delta, identificată în patru ţări: A provocat 8% din totalul infectărilor din Marea Britanie   0

read more
Cea de a treia doză de vaccin anticovid Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 95,6%

Cea de a treia doză de vaccin anticovid Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 95,6%   0

read more
Medicamente pentru bolnavii COVID-19, oferite României de Austria

Medicamente pentru bolnavii COVID-19, oferite României de Austria   0

read more
Studiu: Persoanele nevaccinate riscă să se reinfecteze cu COVID-19, în medie, o dată la 16 luni

Studiu: Persoanele nevaccinate riscă să se reinfecteze cu COVID-19, în medie, o dată la 16 luni   0

read more
Premieră istorică. Medicii americani au reuşit să realizeze un transplant de la animal la om

Premieră istorică. Medicii americani au reuşit să realizeze un transplant de la animal la om   0

read more
Mesajul profesorului Vlad Ciurea: Dragi români, oameni buni vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă! Doar așa supraviețuim ca nație

Mesajul profesorului Vlad Ciurea: Dragi români, oameni buni vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă! Doar așa supraviețuim ca nație   0

read more
Mesajul profesorului Vlad Ciurea: Dragi români, oameni buni vacinați-vă, vacinați-vă, vacinați-vă! Doar așa supraviețuim ca nație

Mesajul profesorului Vlad Ciurea: Dragi români, oameni buni vacinați-vă, vacinați-vă, vacinați-vă! Doar așa supraviețuim ca nație   0

read more
La Iași, bolnavii COVID sunt ventilați manual pentru că nu mai sunt ventilatoare disponibile: „Suntem disperați, e o luptă continuă”

La Iași, bolnavii COVID sunt ventilați manual pentru că nu mai sunt ventilatoare disponibile: „Suntem disperați, e o luptă continuă”   0

read more
Studiu: Tuberculoza se poate transmite printr-o simplă respiraţie, ceea ce schimbă total modul de abordare al transmiterii

Studiu: Tuberculoza se poate transmite printr-o simplă respiraţie, ceea ce schimbă total modul de abordare al transmiterii   0

read more
Crește numărul persoanelor vaccinate cu prima doză

Crește numărul persoanelor vaccinate cu prima doză   0

read more
5 vieți au fost salvate după o prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală

5 vieți au fost salvate după o prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală   0

read more
Studiu: Imunitatea dobandită prin boală este la fel de eficientă în prevenirea virusului ca şi vaccinarea anti-COVID

Studiu: Imunitatea dobandită prin boală este la fel de eficientă în prevenirea virusului ca şi vaccinarea anti-COVID   0

read more
De ce trebuie diagnosticată precoce osteoporoza?

De ce trebuie diagnosticată precoce osteoporoza?   0

read more
Adevărul LIVE, ora 14.00: Gestionarea pandemiei în secţiile private de primiri urgenţe

Adevărul LIVE, ora 14.00: Gestionarea pandemiei în secţiile private de primiri urgenţe   0

read more
Protejarea articulaţiilor în sezonul rece. Cosmin Baciu, medic ortoped: „Suplimentele alimentare ajută, dar nu pot face minuni“

Protejarea articulaţiilor în sezonul rece. Cosmin Baciu, medic ortoped: „Suplimentele alimentare ajută, dar nu pot face minuni“   0

read more
Dramele pacienților COVID, mărturii din spital: „Îi spunea soției să aibă grijă de băiat, că el va rămâne dragostea ei cea mai mare”

Dramele pacienților COVID, mărturii din spital: „Îi spunea soției să aibă grijă de băiat, că el va rămâne dragostea ei cea mai mare”   0

read more
VIDEO. Imagini dramatice cu morții COVID la morga spitalului Universitar din București: Cadavrele sunt depozitate pe hol

VIDEO. Imagini dramatice cu morții COVID la morga spitalului Universitar din București: Cadavrele sunt depozitate pe hol   0

read more
Derapaj al Episcopului Giurgiului: „Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Vaccinurile sunt expirate. Incendiile din spitale, o făcătură”

Derapaj al Episcopului Giurgiului: „Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Vaccinurile sunt expirate. Incendiile din spitale, o făcătură”   0

read more
România a depășit pragul de 6.000.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Peste 62.000, imunizate în ultimele 24 de ore

România a depășit pragul de 6.000.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Peste 62.000, imunizate în ultimele 24 de ore   0

read more
Situație dramatică la Craiova: Doi pacienți COVID au murit în ambulanță în timp ce așteptau un loc pentru internare

Situație dramatică la Craiova: Doi pacienți COVID au murit în ambulanță în timp ce așteptau un loc pentru internare   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.