CASMB a deschis o platforma informatica prin intermediul careia fiecare asigurat poate sa verifice daca are tiparit cardul de sanatate si daca acesta se afla la CASMBPrevious Article
Nefrologia si Medicina de FamilieNext Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

IASI Medici acuzati de malpraxis in cazul unei tinere care a murit dupa ce a nascut prin cezariană

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
IASI Medici acuzati de malpraxis in cazul unei tinere care a murit dupa ce a nascut prin cezariană
Related Articles

Familia unei tinere care a fost plimbată între patru spitale din Iaşi şi care a murit la câteva zile după ce a născut prin cezariană îi acuză pe medici de malpraxis, depunând o plângere la Poliţie, în timp ce medicii susţin că femeia avea mai multe afecţiuni, între care o infecţie gravă la plămâni.

Tânăra, Oana Acsinte, în vârstă de 20 de ani, însărcinată în 34 de săptămâni, a fost internată în 18 ianuarie la spitalul din Huşi, cu iminenţă de naştere prematură, iar întrucât starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, medicii vasluieni au decis să o transfere la Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iaşi.

Femeia a născut prin cezariană la maternitatea din Iaşi, un copil perfect sănătos. Medicii susţin însă că în timpul intervenţiei chirurgicale s-a descoperit că tânăra avea lichid în abdomen, precum şi o trompă uterină inflamată.

După cezariană, starea tinerei s-a înrăutăţit, aceasta fiind transferată ulterior la Spitalul de Pneumoftiziologie, apoi la Spitalul de Boli Infecţioase, unde a murit la sfârşitul lunii trecute.

Soţul tinerei susţine că la spitalul din Huşi aceasta ar fi fost tratată doar cu paracetamol, deşi soţia sa acuza dureri şi sângera. Bărbatul îi acuză pe medicii spitalului vasluian că nu au decis transferul rapid al femeii într-o unitate medicală din Iaşi.

Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Huşi spune însă că tânăra a primit tratamentul adecvat simptomatologiei în perioada în care a fost internată în unitatea medicală, timp de o săptămână, în prima jumătate a lunii ianuarie.

”Gravida a fost internată la Spitalul Municipal Huşi în 9 ianuarie, cu diagnosticul de sarcină 34 de săptămâni, iminenţă de naştere prematură şi observaţie de traheobronşită acută, anemie şi vaginită. Pacienta a primit tratamentul simptomatic cu antibiotice şi antispastice, fiindu-i administrate, totodată, expectorante şi tratament local vaginal. Pe 16 ianuarie, ginecologul, în consult cu medicul infecţionist, a suspectat un sepsis şi, în consecinţă, au transferat-o pe gravidă la Clinica de Boli Infecţioase din Iaşi”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.

Potrivit acesteia, medicul ginecolog care a internat-o pe gravidă este acelaşi care a supravegheat-o pe tânără pe toate perioada evoluţiei sarcinii.

Familia tinerei îi acuză, totodată, şi pe medicii de la maternitatea din Iaşi, susţinând că în timpul operaţiei i-ar fi atins apendicele şi că din această cauză s-ar fi produs o infecţie majoră.

Conducerea Maternităţii ”Cuza Vodă” din Iaşi susţine însă că naşterea s-a desfăşurat fără probleme, însă complicaţiile ar fi apărut ulterior. Medicii afirmă că femeia avea deja o infecţie în momentul în care a ajuns la maternitatea din Iaşi.

”În cursul intervenţiei de cezariană, medicul obstetrician a constatat în cavitatea abdominală lichid de ascită, ceea ce a impus şi un control chirurgical. Un medic chirurg s-a deplasat la maternitate şi a observat că una din trompele uterine este inflamată şi a eliminat-o. După operaţie, evoluţia pacientei a fost foarte bună, ea fiind supusă şi unui tratament cu antibiotice. Ulterior, pacienta a avut febră şi a mers la Pneumologie, unde a fost depistată cu pleurezie dreaptă. I-a fost extras lichidul, dar febra nu a cedat, chiar dacă pacienta era permanent sub tratament. A fost supusă şi unui examen computer tomograf şi s-a infirmat că ar avea vreo problemă abdominală, ginecologică. S-a decis apoi transferul pacientei la Spitalul de Boli Infecţioase. Persistenţa febrei a fost de etiologie necunoscută. Medicii legişti vor putea lămuri toate problemele”, a declarat, sâmbătă, medicul Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt al Maternităţii Cuza Vodă din Iaşi.

La rândul său, directorul medical al spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Carmen Manciuc susţine că femeia a ajuns la această unitate cu o infecţie gravă şi că medicii de aici au depus toate eforturile pentru a-i salva viaţa.

”Era o infecţie foarte gravă. Am tratat-o cu medicamente de ultimă generaţie, i-am asociat şi tuberculostatice, am făcut tot posibilul. Numai că nu s-a mai putut. S-au făcut toate eforturile în Terapie Intensivă, însă i-au cedat toate funcţiile”, a afirmat medicul Carmen Manciuc.

Soţul tinerei a depus o plângere la Poliţie împotriva medicilor, fiind începute cercetări în acest caz.

”Avem o sesizare, iar cercetările sunt în curs. S-a dispus efectuarea unei necropsii, pentru a stabili cauzele decesului femeii”, a declarat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi.

Sursa

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

 

OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Banner

Adio durere

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Anchetă epidemiologică la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Două cadre medicale, testate pozitiv

Anchetă epidemiologică la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Două cadre medicale, testate pozitiv   0

read more
Psihologul Lorena Diaconescu: Este o necesitate să-i învățăm pe copii despre igienă, despre tot ce înseamnă sexualitatea, dar adecvat fiecărui copil

Psihologul Lorena Diaconescu: Este o necesitate să-i învățăm pe copii despre igienă, despre tot ce înseamnă sexualitatea, dar adecvat fiecărui copil   0

read more

COMUNICAT – CNAS accesează fonduri europene pentru implementarea de noi soluții informatice și redimensionarea SIUI   0

read more
Vaccinul dezvoltat la Oxford intră în producție. Bill Gates asigură fabricarea a 300 de milioane de doze

Vaccinul dezvoltat la Oxford intră în producție. Bill Gates asigură fabricarea a 300 de milioane de doze   0

read more
Un bărbat care nu a ieșit din casă de un an jumătate, prima infecție cu COVID la Șimleu Silvaniei

Un bărbat care nu a ieșit din casă de un an jumătate, prima infecție cu COVID la Șimleu Silvaniei   0

read more
Orice femeie trebuie să îşi palpeze lunar sânii. Iată ce modificări nu sunt normale!

Orice femeie trebuie să îşi palpeze lunar sânii. Iată ce modificări nu sunt normale!   0

read more
Alianţa pentru vaccinuri GAVI a atras 8,8 miliarde de dolari de la donatori pentru programe de imunizare în ţări sărace

Alianţa pentru vaccinuri GAVI a atras 8,8 miliarde de dolari de la donatori pentru programe de imunizare în ţări sărace   0

read more
Al treilea val de relaxare vine în 15 iunie. Raed Arafat spune la ce măsuri să NU ne așteptăm

Al treilea val de relaxare vine în 15 iunie. Raed Arafat spune la ce măsuri să NU ne așteptăm   0

read more
Raed Arafat, despre creștere abruptă a cazurilor de COVID-19: Nu e semn bun. S-ar reveni obligatoriu la unele măsuri

Raed Arafat, despre creștere abruptă a cazurilor de COVID-19: Nu e semn bun. S-ar reveni obligatoriu la unele măsuri   0

read more
Scintigrafia miocardică, o investigație de înaltă performanță, disponibilă la Sanador

Scintigrafia miocardică, o investigație de înaltă performanță, disponibilă la Sanador   0

read more
Care sunt simptomele cancerului ovarian, ucigaşul tăcut

Care sunt simptomele cancerului ovarian, ucigaşul tăcut   0

read more
Statul la stat. Director de restaurant, numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

Statul la stat. Director de restaurant, numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”   0

read more
Rafila: Avem două categorii de persoane asimptomatice. În viitorul apropiat unele vor fi externate chiar dacă rămân „pozitive”

Rafila: Avem două categorii de persoane asimptomatice. În viitorul apropiat unele vor fi externate chiar dacă rămân „pozitive”   0

read more
Medicul Mihai Craiu: Persoanele care au contraindicații la vaccinare nu vor fi vaccinate, dar vor fi protejate

Medicul Mihai Craiu: Persoanele care au contraindicații la vaccinare nu vor fi vaccinate, dar vor fi protejate   0

read more
Nelu Tătaru crede că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie. Care sunt motivele

Nelu Tătaru crede că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie. Care sunt motivele   0

read more
Proiect special al UMF ”Carol Davila” pentru copiii cu probleme dentare complexe

Proiect special al UMF ”Carol Davila” pentru copiii cu probleme dentare complexe   0

read more
Ordonanța pe sănătate, neconstituțională. OUG prevedea ca programele naționale de sănătate, finanțate de stat, să fie decontate și de spitale şi de clinici private

Ordonanța pe sănătate, neconstituțională. OUG prevedea ca programele naționale de sănătate, finanțate de stat, să fie decontate și de spitale şi de clinici private   0

read more
Ibuprofenul, testat ca tratament pentru coronavirus. Efectul pe care l-ar avea asupra pacienților cu simptome severe

Ibuprofenul, testat ca tratament pentru coronavirus. Efectul pe care l-ar avea asupra pacienților cu simptome severe   0

read more
Revascularizarea în boala arterială periferică, o metodă de evitare a amputației

Revascularizarea în boala arterială periferică, o metodă de evitare a amputației   0

read more
Când vom reveni la viața de dinaintea pandemiei? Răspunsul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Când vom reveni la viața de dinaintea pandemiei? Răspunsul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru   0

read more
Cercetătorii dezvoltă versiuni uşor de administrat ale medicamentului Remdesivir, destinat tratării COVID-19

Cercetătorii dezvoltă versiuni uşor de administrat ale medicamentului Remdesivir, destinat tratării COVID-19   0

read more
Nelu Tătaru: 2,3 milioane de persoane vor primi gratuit măști de protecție de la Ministerul Sănătăţii

Nelu Tătaru: 2,3 milioane de persoane vor primi gratuit măști de protecție de la Ministerul Sănătăţii   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.