Norme Coca 2023 - 2024

Gigantul informatic IBM este implicat în mod activ, prin intermediul unor parteneriate academice, în dezvoltarea unei molecule capabile să eradicheze mai multe virusuri, informează publicaţia electronică pourquoidocteur.fr.
De la gripă la virusul Ebola trecând prin virusul HIV, molecula pe care o dezvoltă IBM împreună cu Institutul de Bioinginerie şi Nanotehnologie din Singapore ar trebui să fie în măsură să bareze toate virusurile. Eficacitatea universală se explică prin principiul acţiunii moleculei. În loc să stabilească patrimoniul genetic al virusului, cercetătorii sunt interesaţi de data aceasta de învelişul acestuia. Toate virusurile sunt dotate cu molecule specifice - glicoproteine - pe suprafaţa lor, care le permit să se fixeze pe celulele ţintă.

Molecula dezvoltată şi descrisă în revista 'Macromolecules' se interpune între aceste glicoproteine şi celulele pe care le protejează. Dar macromoleculele mai au un un as în mânecă. Acestea vor acţiona, de asemenea, în mod direct asupra virusului pentru a-i bloca replicarea. Pentru a lupta împotriva unui virus este într-adevăr necesară limitarea reproducerii sale în organism. Pentru a finaliza strategia, molecula este de asemenea capabilă să îmbunătăţească răspunsul imunitar "direcţionând" celulele imune spre virus.

Cercetătorii explică în lucrarea lor că au obţinut rezultate foarte bune pe diferite tipuri de virusuri, dovedind că eficacitatea acestei macromolecule are o acţiune triplă. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă rămân mai prudenţi decât ar putea sugera titlurile multor articole dedicate descoperirii lor. Deocamdată, molecula şi-a demonstrat eficacitatea 'in vitro', urmând să fie evaluat comportamentul său pe organismele animale, în special pentru a avea asigurarea că nu este toxic. În cazul în care eficacitatea sa va fi confirmată, poate fi luată în considerare testarea pe oameni.

Cu toate acestea, este posibil ca molecula să poată fi utilizată înainte de finalizarea tuturor acestor teste. IBM speră că va fi posibil să se producă spray-uri sau şerveţele dezinfectante dotate cu această moleculă. "Dacă aveţi un număr de pacienţi cu Ebola într-un spital şi doriţi să controlaţi infecţia, aţi putea pulveriza camera cu macromoleculele în suspensie de apă. Acestea ar trebui să blocheze virusul, prevenind noi infecţii", a explicat James Hedrick, unul dintre cercetătorii IBM care au lucrat la proiect. AGERPRES

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro