Acestea sunt doar 2 cazuri in care medicul de familie nu a mai reusit sa se stapaneasca si a efectuat un print screen din softul medical de prescriere a retetei electronice.
In traducere : Nu a fost verificata regula de verificare ,....si putem continua prescrierea pe propria raspundere .
RASPUNS Medicul nu are contract valid cu casa . INCORECT medicul are contract valid cu casa si are si contract de prelungire semnat .
IN CONCLUZIE ce sa mai intelegem ? ca am ajuns sa eliberam retete pe raspunderea noastra a medicilor de familie pentru ca sistemul informatic integrat a CNAS functioneaza defectuos sau nu functioneaza de loc ?
CITESTE SI
Doina Mihăilă: Noi nu spunem că nu a funcționat deloc în această perioadă. Ci că a avut atâtea sincope, încât este ca și cum nu ar fi funcționat. Aleatoriu, câteodată funcționa, câteodată nu funcționa. Așa s-a întâmplat și joi și vineri.Dacă CNAS-ului i se pare, la câți bani a costat acest sistem informatic, că mentenanța lui în acest moment este bună, înseamnă că atât noi, cât și pacienții noștri suntem niște nebuni.
O nouă avarie la SIUI!
Comunicat de presă
București, 11.04.2016.
Începând cu joi, 7.04.2016, ora 16, şi până vineri la ora 12, Sistemul Informatic Unic Integrat nu a funcţionat practic deloc, obligând medicii de familie şi pacienţii să aştepte ore în şir validarea serviciilor.
În ciuda numeroaselor noastre avertismente, CNAS nu este capabilă să ofere un sistem informatic funcţional şi nici să recunoască atunci când sistemul nu funcţionează, pentru ca pacienţii noştri să primească la timp serviciile medicale de care au nevoie, precum si respectul pe care îl merită. Ca de fiecare dată cand am arătat proasta funcționare a SIUI, ne așteptăm din partea CNAS să susţină că se putea lucra offline, dar amintim că nefuncţionarea joi şi vineri va duce automat la invalidarea serviciilor, deoarece este depăşit termenul de 72 de ore impus.
De asemenea, funcţionarea offline îi expune pe medici, deoarece nu poate fi constatată calitatea de asigurat, nu se poate verifica depăşirea numărului de medicamente primite de pacient, precum şi alte astfel de informații care există în contracte ca obligații ale furnizorilor de servicii medicale, dar pe care CNAS alege să nu le pomenească în comunicatele publice în care dezinformează că totul merge bine.
Ne cerem scuze faţă de pacienţii noştri obligaţi să suporte lipsa de preocupare a CNAS faţă de ei şi de furnizorii cu care au contracte şi îi asigurăm că nu vom mai lăsa lucrurile să mai degenereze.
Notificăm pe această cale CNAS că viitoarele întreruperi ale SIUI care vor depăşi 4 ore vor fi tratate ca o încălcare a contractului cadru şi vom notifica autorităţile competente să rezolve această problemă.
Invităm pacienții să semneze petiția pe care am lansat-o cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, prin care cerem inclusiv auditarea platformei informatice pentru rezolvarea acestor probleme.
Autor
admin