În circa două ore, opt din 12 părinţi care iniţial nu doreau să îşi vaccineze copiii au acceptat, în final, ca micuţii lor să fie imunizaţi antirujeolic. Medicii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor au dus cu ei nu muncă de lămurire, ci de informare, din surse oficiale, despre avantajele şi dezavantajele vaccinării împotriva rujeolei, vaccinare ce e înscrisă în calendarul Ministerului Sănătăţii, conform standardelor impuse de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Sursa jurnalbihorean.ro

O epidemie similară de rujeolă a fost în România acum 10 ani, când peste 15.000 de copii s-au îmbolnăvit. Dar situaţia e acum mult mai gravă, fiindcă sunt şase decese care au survenit din cauza nevaccinării, în timp ce acum zece ani au fost doar două. Specialiştii în sănătate publică îi îndeamnă pe părinţi „să-şi respecte copiii şi să-i protejeze prin cea mai eficientă profilaxie, care este vaccinarea”. Medicii DSP nu neagă faptul că „imunitatea se poate câştiga şi prin trecerea prin boală, adică îmbolnăvirea”, dar îi întreabă pe părinţi: „De ce să supunem copilul la suferinţă şi la posibile complicaţii ale bolii cu repercusiuni severe?”

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro