Publicatie de examen pentru obtinerea atestatelor de studii complementare pentru medici, medici dentisti si farmacisti - sesiunea 24 septembrie 2014Previous Article
Un cercetator si o studenta din Salaj au descoperit ca extractul dintr-o planta inhiba diviziunea celulelor canceroase.Next Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

Inca un medicament lupta cu durerea: Dexketoprofen trometamol

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Inca un medicament lupta cu durerea: Dexketoprofen trometamol
Related Articles

Sandoz lanseaza un nou medicament – Dexketoprofen trometamol – recomandat in tratamentul durerilor dentare, musculo-scheletice si al dismenoreei

Durerile musculo-scheletice (generale, lombare, ale gatului) si cele cauzate de lovituri si diverse traumatisme sunt printre cele mai importante 5 cauze care scad calitatea vietii la romani, se arata in Studiul “Consecintele afectiunilor la nivel global”, studiu realizat in peste 50 de tari*. Alte afectiuni cu impact in cazul Romaniei sunt migrenele, hipertensiunea arteriala, infectiile tractului respirator inferior si bolile cardiace ischemice.

In Romania cele mai frecvente dureri sunt cele de cap (79%), de spate (62%) si dentare (38%), urmate de cele reumatice si articulare, menstruale, musculare si cele cauzate de lovituri. Aceste dureri sunt resimtite in general cu intensitate medie.**

Pentru tratarea acestora, Sandoz lanseaza un nou medicament – Dexketoprofen trometamol – recomandat in tratamentul durerilor dentare, musculo-scheletice si al dismenoreei, unele dintre cauzele principale de disconfort ale pacientilor din Romania.  Dexketoprofen trometamol Sandoz este disponibil in cutie cu 20 comprimate filmate, cu o concentratie de 25 mg. Acest medicament se elibereaza pe baza de prescriptie medicala. Produsul este listat pe lista de compensare B si are pret de referinta (2). Se pot administra pana la 3 comprimate pe zi (1 la 8 ore).

Portofoliul AINS Sandoz vine in sprijinul pacientilor cu o mare varietate de forme farmaceutice de la solutie injectabila, gel, la comprimate filmate, comprimate retard si capsula DUO (forma farmaceutica moderna, de ultima generatie, cu eliberare repetata: 60% imediata si 40% prelungita).

Dexketoprofen trometamol Sandoz 25 mg face parte din portofoliul AINS Sandoz, care cuprinde printre alte produse si brand-ul lider în piaţa de AINS (1) din România, confirmand experienta indelungata a companiei in realizarea unor produse cu eficacitate dovedita.

1.        Conform IMS, lider in unitati 2013, M01 AntiRheumatic System, Rx oral solid forms

2.         Lista denumirilor comune internaţionale (DCI) ale medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, in tratamentul ambulatoriu cu contributie personala din HG Nr. 720/2008 cu modificarile si completarile ulterior valabile incepand cu 1 iulie 2014.

*http://www.healthdata.org/sites/default/files/files/country_profiles/GBD/ihme_gbd_country_report_romania.pdf  

** Studiul GfK: „Cartografia durerii la romani”, octombrie 2011

Sandoz, divizia de produse farmaceutice generice a Novartis, este un lider global in sectorul farmaceutic generic. Sandoz are peste 26.500 de angajati si produsele sale sunt disponibile in mai mult de 160 de tari, oferind o gama larga de produse, de inalta calitate si la preturi accesibile. Cu vanzari de 9,2 miliarde de dolari in 2013, Sandoz are un portofoliu de aproximativ 1.100 de molecule, si detine pozitia numarul 1 la nivel global in biosimilare, precum si in injectabile generice, produse oftalmice, dermatologice și antibiotice, completate de locuri de top in zonele terapeutice cardiovasculare, metabolice, ale sistemului nervos central, durere, gastro-intestinale, respiratorii, precum si arii terapeutice hormonale. Sandoz dezvolta, produce si comercializeaza aceste medicamente, precum si substanțe farmaceutice si biotehnologice active. Aproape jumatate din portofoliul Sandoz este alcatuit din produse diferentiate, care sunt definite ca produse care sunt mai dificil de dezvoltat si fabricat stiintific decat medicamentele generice standard.

In plus, fata de cresterea organica puternica inceputa prin consolidarea afacerilor sale generice sub numele de brand Sandoz in 2003, Sandoz a beneficiat de o crestere puternica prin achizitiile sale, care includ Lek (Slovenia), SABEX (Canada), Hexal (Germania), Eon Labs (SUA), EBEWE Pharma (Austria), Oriel Therapeutics (SUA) si Fougera farmaceutice (SUA).

Sandoz Romania activeaza pe piata din 2006. In Romania sunt comercializate peste 90 de branduri care trateaza afectiuni din 10 arii terapeutice. Tot in Romania, Sandoz detine propria unitate de productie localizata la Targu-Mures, unde au fost investiti peste 40 de milioane de euro pana acum.

 

DENUMIREA COMERCIALĂ A MEDICAMENTULUI Dexketoprofen trometamol Sandoz 25 mg comprimate filmate.

DATE CLINICE Indicaţii terapeutice Tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate uşoară până la moderată, cum sunt dureri musculo-scheletice, dismenoree, durerile dentare.

Doze şi mod de administrare 

Adulţi În funcţie de natura şi severitatea durerii, doza recomandată este, în general, de 12,5 mg la fiecare  4-6 ore sau 25 mg la fiecare 8 ore. Doza zilnică nu trebuie să depăşească 75 mg dexketoprofen.

Vârstnici La pacienţii vârstnici se recomandă începerea tratamentului cu doza cea mai mică (50 mg doza zilnică). Doza poate fi crescută la cea recomandată la pacienţii obişnuiţi numai dacă există o toleranţă generală bună.

Insuficienţă hepatică La pacienţii cu insuficienţă hepatică uşoară până la moderată, tratamentul trebuie început cu doze mici (50 mg doză maximă zilnică), asociat cu o monitorizare atentă. Dexketoprofen trometamol Sandoz comprimate filmate  nu trebuie utilizat la pacienţii cu insuficienţă hepatică severă.

Insuficienţă renală La pacienţii cu insuficienţă renală uşoară doza iniţială trebuie redusă până la 50 mg dexketoprofen (clearance-ul creatininei 50 – 80 ml/min). Dexketoprofen trometamol Sandoz  comprimate filmate nu trebuie utilizat la pacienţii cu insuficienţă renală moderată până la severă (clearance-ul creatininei <50 ml/min). Copii şi adolescenţi Dexketoprofen trometamol Sandoz comprimate filmate  nu a fost studiat la copii şi adolescenţi. Prin urmare, nu au fost stabilite siguranţa şi eficacitatea medicamentului şi Dexketoprofen trometamol Sandoz nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi.

Contraindicaţii: pacienţi cu hipersensibilitate la dexketoprofen, orice alt antiinflamator nesteroidian (AINS) sau la oricare dintre excipienţi; pacienţi la care substanţe cu acţiune similară (de exemplu acid acetilsalicilic sau alte AINS) precipită crizele de astm bronşic, bronhospasmul, rinita acută sau determină formarea de polipi nazali, urticarie sau angioedem; pacienţi cu ulcer peptic hemoragic activ sau suspectat sau cu antecedente de episoade recurente de ulcer peptic hemoragic (două sau mai multe episoade de ulcer diagnosticat sau hemoragie) sau dispepsie cronică; pacienţi cu antecedente de ulcer gastro-intestinal hemoragic sau perforat, cauzat de o terapie anterioară cu AINS; pacienţi care au hemoragii gastro-intestinale sau alte hemoragii active sau afecțiuni hemoragice; pacienţi cu boală Crohn sau colită ulcerativă; pacienţi cu antecedente de astm bronşic; pacienţi cu insuficienţă cardiacă severă; pacienţi cu insuficienţă renală moderată până la severă (clearance-ul creatininei <50 ml/min); pacienţi cu insuficienţă hepatică severă (scorul Child-Pugh 10-15); pacienţi cu diateză hemoragică sau alte tulburări de coagulare; în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină şi al alăptării.

Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizare Utilizarea în siguranţă la copii şi adolescenţi nu a fost stabilită. Se va administra cu prudenţă la pacienţii cu afecţiuni alergice în antecedente. Trebuie evitată utilizarea Dexketoprofen trometamol Sandoz în asociere cu alte AINS, inclusiv inhibitorii selectivi de ciclo-oxigenază 2. Nu este recomandată utilizarea de dexketoprofen trometamol la pacienţii care urmează un tratament care intervine în procesul de hemostază, cum sunt warfarina sau alte cumarinice sau heparinele. Similar altor AINS, acest medicament poate determina creşteri ale concentraţiei plasmatice a ureei şi creatininei. Similar altor inhibitori ai sintezei de prostaglandină, poate fi asociat cu reacţii adverse la nivel renal care poate determina glomerulonefrită, nefrită interstiţială, necroză papilară renală, sindrom nefrotic şi insuficienţă renală acută. Similar altor AINS, poate produce creşteri mici tranzitorii ale unor parametrii hepatici şi, de asemenea, creşteri semnificative ale valorilor serice ale transaminazelor TGO și TGP. În cazul unei creşteri importante a valorilor acestor enzime, tratamentul trebuie întrerupt. Dexketoprofen trometamol Sandoz trebuie administrat cu precauție la pacienţii cu afecţiuni ale măduvei hematopoetice, lupus eritematos sistemic sau boală mixtă de ţesut conjunctiv. Pacienţii cu hipertensiune arterială necontrolată, insuficienţă cardiacă congestivă, boală cardiacă ischemică diagnosticată, arteriopatie periferică şi/sau boală cerebrovasculară trebuie trataţi cu dexketoprofen trometamol numai după evaluare atentă.

Interacţiuni cu alte medicamente şi alte forme de interacţiune Asocieri nerecomandate: Alte AINS, inclusiv doze mari de salicilaţi (≥ 3 g pe zi), Anticoagulante, Heparină, Corticosteroizi, Litiu, Metotrexat, Hidantoine şi sulfonamide. Asocieri care necesită precauţii Diuretice, inhibitori ai enzimei de conversie, aminoglicozide antibacteriene şi antagonişti de receptori ai angiotensinei II, Metotrexat, utilizat în doze reduse, mai mici de 15 mg pe săptămână, Pentoxifilină, Zidovudină, Sulfonilureice, Mifepristona, Antibiotice chinolone, Fertilitatea, sarcina şi alăptarea Dexketoprofen este contraindicat în timpul sarcinii și alăptării

Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje Dexketoprofen trometamol Sandoz comprimate filmate poate avea influenţă mică sau moderată asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje deoarece poate determina apariţia unor reacţii adverse ca ameţeli sau somnolenţă.

Reacţii adverse Frecvente(1-10%): Greaţă şi/sau vărsături, durere abdominală, diaree, dispepsie,  Mai puţin frecvente (0.1-1%): insomnie, anxietate, cefalee,ameţeli, somnolenţă, vertij, palpitaţii, hiperemie facială tranzitorie, gastrită, constipatie, xerostomie, flatulenţă, erupţie cutanată tranzitorie, fatigabilitate, durere, astenie, frisoane, stare generală de rău.DEŢINĂTORUL

AUTORIZAŢIEI DE PUNERE PE PIAŢĂ S.C. Sandoz S.R.L., Str. Livezeni, Nr. 7A,  540472 Târgu. Mureş, România  NUMĂRUL(ELE) AUTORIZAŢIEI DE PUNERE PE PIAŢĂ 6047/2013/01, 6047/2013/02, 6047/2013/03, 6047/2013/04, 6047/2013/05, 6047/2013/06 DATA PRIMEI AUTORIZĂRI SAU A REÎNNOIRII AUTORIZAŢIEI Autorizație Noiembrie 2013,DATA REVIZUIRII TEXTULUI Octombrie 2013

Acest material este dedicat profesionistilor in domeniul sanatatii. Acest medicament se elibereaza pe baza de prescriptie medicala P6L. Pentru informatii detaliate de prescriere va rugam sa consultati RCP-ul produsului, disponibil la cerere.Sandoz Pharma Services S.R.L., Calea Floreasca nr.169A, Cladrea A, etaj1, sector 1, Bucuresti, Tel: +40214075160, Fax: +40214075161, www.sandoz.com, pv.ro@sandoz.com

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

 

OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Alimente şi băuturi cu un impact major asupra sănătăţii dinţilor

Alimente şi băuturi cu un impact major asupra sănătăţii dinţilor   0

read more
Klaus Iohannis vizitează centrul de vaccinare anti-Covid pregătit la Romexpo. CSAT aprobă astăzi strategia națională de vaccinare

Klaus Iohannis vizitează centrul de vaccinare anti-Covid pregătit la Romexpo. CSAT aprobă astăzi strategia națională de vaccinare   0

read more
Pacienții cu arsuri grave vor putea fi transferați mai repede în străinătate

Pacienții cu arsuri grave vor putea fi transferați mai repede în străinătate   0

read more
Cele mai răspândite mituri despre pericolul vaccinului anti-COVID, demontate de oamenii de știință. De la ADN modificat, la Bill Gates

Cele mai răspândite mituri despre pericolul vaccinului anti-COVID, demontate de oamenii de știință. De la ADN modificat, la Bill Gates   0

read more
Primele sancțiuni după imaginile groazei de la spitalul din Reșița. Amenzi de 18.400 lei pentru manager și asistente

Primele sancțiuni după imaginile groazei de la spitalul din Reșița. Amenzi de 18.400 lei pentru manager și asistente   0

read more
Secretar de stat Ministerul Sănătății: Când începe vaccinarea întregii populaţii împotriva virusului SARS-CoV-2

Secretar de stat Ministerul Sănătății: Când începe vaccinarea întregii populaţii împotriva virusului SARS-CoV-2   0

read more
CE: Ridicarea restricțiilor de sărbători va duce la o nouă creștere a spitalizărilor COVID. Cât durează până se simt efectele măsurilor

CE: Ridicarea restricțiilor de sărbători va duce la o nouă creștere a spitalizărilor COVID. Cât durează până se simt efectele măsurilor   0

read more
Medicul Virgil Musta: “La primul simptom care sugerează răceală, izolați-vă. Nu staţi acasă până nu mai puteţi respira”

Medicul Virgil Musta: “La primul simptom care sugerează răceală, izolați-vă. Nu staţi acasă până nu mai puteţi respira”   0

read more
După coada de la magazin, Institutul Cantacuzino anunță că va dubla capacitatea de producție pentru suplimentul Orostim-HV

După coada de la magazin, Institutul Cantacuzino anunță că va dubla capacitatea de producție pentru suplimentul Orostim-HV   0

read more
Cine sunt studenții care s-au oferit voluntari în spitalele COVID și ce îi motivează: E o lecție de viață, ca viitor medic

Cine sunt studenții care s-au oferit voluntari în spitalele COVID și ce îi motivează: E o lecție de viață, ca viitor medic   0

read more
Trei localități din județul Constanța, plasate în carantină de miercuri dimineața

Trei localități din județul Constanța, plasate în carantină de miercuri dimineața   0

read more
Avertismentul unui medic ATI: Se apropie momentul când va trebui să aleagă pe cine salvează. „S-ar putea să fie mult o săptămână, două”

Avertismentul unui medic ATI: Se apropie momentul când va trebui să aleagă pe cine salvează. „S-ar putea să fie mult o săptămână, două”   0

read more
Cum se pregătește o intervenție de bypass arterial periferic

Cum se pregătește o intervenție de bypass arterial periferic   0

read more
Record de decese la Brăila: 16 persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore

Record de decese la Brăila: 16 persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore   0

read more
Institutul Cantacuzino a lansat un nou produs, care se administrează în perioadele cu infecții respiratorii. Unde poate fi găsit

Institutul Cantacuzino a lansat un nou produs, care se administrează în perioadele cu infecții respiratorii. Unde poate fi găsit   0

read more
Dr. Adriana Hristea: Severitatea simptomelor, vârsta şi prezenţa comorbidităţilor nu influenţează producţia de anticorpi IgG SARS-CoV-2

Dr. Adriana Hristea: Severitatea simptomelor, vârsta şi prezenţa comorbidităţilor nu influenţează producţia de anticorpi IgG SARS-CoV-2   0

read more
De ce este important să citim întotdeauna prospectul înainte de a folosi un medicament fără reţetă?

De ce este important să citim întotdeauna prospectul înainte de a folosi un medicament fără reţetă?   0

read more
Cum vedem la magazin care sunt măștile neconforme. Președintele ANPC: „E destul de greu pentru clientul obișnuit să-și dea seama”

Cum vedem la magazin care sunt măștile neconforme. Președintele ANPC: „E destul de greu pentru clientul obișnuit să-și dea seama”   0

read more
O femeie care a avut COVID-19 a născut un bebeluș cu anticorpi la boală

O femeie care a avut COVID-19 a născut un bebeluș cu anticorpi la boală   0

read more

Ministrul Sănătăţii: Vaccinul împotriva noului coronavirus se va face sezonier   0

read more
INTERVIU Dr. Ionuţ Munteanu, chirurg cardiovascular: „Un picior diabetic,
din păcate, poate arăta ca un picior normal“

INTERVIU Dr. Ionuţ Munteanu, chirurg cardiovascular: „Un picior diabetic, din păcate, poate arăta ca un picior normal“   0

read more
Colchicina, medicament folosit pentru tratarea gutei, dă speranţe medicilor în lupta împotriva COVID-19

Colchicina, medicament folosit pentru tratarea gutei, dă speranţe medicilor în lupta împotriva COVID-19   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.