CNAS a reuşit să atragă ofertanţi pentru întreţinerea sistemului informatic al cardului de sănătate abia după ce ce a triplat valoarea contractului. Au fost depuse trei oferte pentru contractul de 19 milioane de euro, pe trei ani.

La licitaţia pentru mentenanţa cardului, demarată în vara anului trecut, Casa de Sănătate era dispusă să le ofere câştigătorilor 7,7 milioane de lei pe 4 ani. Însă nu s-a prezentat nimeni atunci.

Anul acesta CNAS a lansat o nouă licitaţie. Valoarea contractului: aprope 19 milioane de lei, pe o perioadă mai scurtă, de trei ani. Cum contractul este mult mai mare decât cel iniţial au fost depuse trei oferte. Una dintre ele chiar din partea companiei care a construit sistemul cardului de sănătate, HP România, care pentru acest contract vrea să lucreze din nou cu SIVECO. O altă ofertă a venit din partea Teamnet, firmă în acţionariatul căreia s-a aflat până în 2012 deputatul Sebastian Ghiţă. Cea de-a treia ofertă a venit din partea unei asocieri conduse de firma IT Capital Management.

CNAS va deschide cele trei oferte şi cea care are preţul cel mai mic va fi declarată câştigătoare. Sistemul informatic al cardului de sănătate a costat 87,6 de milioane de lei fără TVA, și a fost realizat de asocierea dintre HP Romania și Novensys Corporation pe baza unui contract acordat în 2012. SIVECO Romania a fost subcontractant. De-a lungul timpului sistemul a avut înteruperi repetate în timpul cărora medicii au ezitat să le mai elibereze pacienţilor reţete electronice.

Sursa

 

 

 

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro