Vasile Cepoi: DNA a dat NUP in cazul meu, iar procurorii de la Curtea de Apel Iasi mi-au clasat dosarulPrevious Article
Pensionarii si mamele, amnistiati fiscal. Cum ramane cu medicii de familie?Next Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

„Jack Vindecatorul”, medicul de la tara care strange bani pentru medicamentele pacientilor

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
„Jack Vindecatorul”, medicul de la tara care strange bani pentru medicamentele pacientilor

Doctorul Florin Haidamac din Șerbăuți refuză să se lase înghițit de sistemul absurd și impotent: el reușește să mobilizeze energii uriașe pentru a aduna sumele necesare pentru salvarea bolnavilor.

E medic la țară. De 14 ani, în comuna suceveană Şerbăuți. „La Şerbăuți este o altă lume. Acolo oamenii au pensii de 300-350 de lei şi dilema lor este dacă luna asta iau mâncare sau medicamente”, îşi începe povestea doctorul. Numele lui este Florin Haidamac şi o spune franc: „Reformă! Asta- i reformă? Îmi bag … în reforma lor”.

Este un rebel printre medicii din județ, amendat constant de Casa de Asigurări de Sănătate pentru că nu respectă întocmai regulamentele stabilite. Pacienții, însă, îl iubesc, iar pentru el asta e cel mai important: „Mă duc la pacient acasă şi-l văd paralizat, în pat. Îl cunosc, de 14 ani sunt medic la Şerbăuți, ştiu că a avut un atac vascular cerebral. După capul lor (cei de la CAS -n.r.), trebuie să-l trimit la neurolog şi ăla să-i recomande medicamentul, ca să-i pot da rețetă compensată. Dacă nu, trebuie să plătească medicamentul. Două milioane jumătate costă. El are pensie 3 milioane. Normal că îi dau compensat și normal că ăștia îmi impută rețeta! Boule, dar eu nu-l văd că-i paralizat?! Unde să-l trimit pe nenorocit la Suceava?”, se aprinde doctorul.

E un medic atipic. Tânăr, dezinvolt şi ataşat de meseria şi de pacienții săi, sătenii din Şerbăuți. Pe care îi mai apostrofează din când în când: „Mai rag la câte o tută de mamă când vine cu copilul plin de râie sau când îi dă la copil de 6 luni mici și sarmale. Proasto, vrei să-l omori?, rag la ea. Îi era poftă, îmi spune. Ce să-i fac? Auzi, la 6 luni copilului îi era poftă de sarmale. La 20 de km de oraș e altă lume. E Evul Mediu. E apostolat, dar îmi place. Şi îmi permit să fixez regulile jocului pentru că sunt bun. Ştiu ce fac, îmi iubesc meseria”. Zâmbește când vine vorba de șpăgi: o cola, cornuri sau câte o plăcintă coaptă în casă.

„Carte pentru medicamente”

Recent, Florin Haidamac a demarat un proiect prin care încearcă să strângă bani pentru a le cumpăra pacienților lui nevoiaşi medicamente.

“M-am săturat să văd copii bolnavi pentru că părinții nu-şi permit medicamente eficiente şi, normal, scumpe. M-am săturat să fac compromisuri. Prin specificul meseriei mele sunt foarte aproape de bolnavi. Ştiu cum trăiesc, ştiu dacă au sau nu ce mânca, le ştiu istoricul, le ştiu toate problemele. Și de asta, de fiecare dată când dau un tratament am în vedere și costul acestuia. Degeaba scriu o rețetă de 50 de euro dacă pacientul nu o poate cumpăra. Şi atunci încerc să combin cumva eficiența cu costul scăzut. Şi nu-mi iese de fiecare dată”, scrie doctorul Haidamac pe „Blogul Vindecătorului” (http://haidamacflorin. files.wordpress.com), care a adunat deja aproximativ 30.000 de cititori lunar.

Florin Haidamac e și scriitor. Are mai multe cărți tipărite și lucrări, în mare parte SF, apărute în publicații de specialitate.

Proiectului său i-a spus „Carte pentru medicamente” şi, tocmai pentru că e scriitor, s-a gândit la acest troc: carte în schimbul donațiilor pentru medicamentele pacienților săi. Cei care vor dona 100 de lei (30 de euro pentru diasporă, pentru că taxele poștale sunt mai mari) vor primi una dintre cărțile lui, cu dedicație, iar pentru donații speciale „veți avea dreptul să îmi cereți să scriu doar pentru voi o povestire sau un articol pe orice temă doriți, iar pentru donații excepționale sunt dispus să scriu o carte doar pentru cel care o face”.

Încearcă să o salveze pe Rebeca, o fetiță care are nevoie de operație pe cord

De câteva zile, doctorul Florin Haidamac a demarat o nouă campanie, încercând să o ajute pe Rebeca, o fetiță de doi ani, din Şerbăuți, care are neaparat nevoie de o intervenție chirurgicală la inimă, costurile operației fiind de 10.000 de euro. Iar operația a fost programată deja pentru luna viitoare, pe data de 15 septembrie, la clinica ARES-Centru de excelență în Cardiologie, din Bucureşti

„Ce dracului de stat e ăsta, dai ajutoare sociale și tot felul de drepturi la niște trântori și nu-ți permiți să-ți operezi copiii? Mi-am propus să strâng măcar 5.000 de euro ca să salvăm fetița asta şi o să reuşesc. În două zile am strâns 1.000 de euro”, spune doctorul, apelând la cititorii săi de pe blog.

Părinții Rebecăi au plecat în Germania, să muncească pentru a aduna şi ei cât pot, în încercarea disperată de a-i salva viața micuței.

„Această fetiță trebuie operată pentru a trăi. A mai avut un frățior. Acesta a murit la scurt timp de la naștere, tot din cauza unei malformații cardiace. Ea este mai norocoasă. A supraviețuit doi ani. De noi depinde dacă aceştia vor fi singurii ei doi ani pe lumea asta. Personal, nu vreau să asist impasibil la agonia ei”, completează medicul.

„Statului român nu-i pasă de copiii lui”

Astăzi, va lansa în municipiul Suceava o nouă carte semnată Florin Haidamac: „Jack Vindecătorul”, iar banii pe care îi va strânge din vânzări îi va dona pentru operația Rebecăi.

„Statului român nu-i pasă de copiii lui. Mie îmi pasă. Nu sunt mândru că fac parte dintr- un asemenea sistem bolnav, sărac şi indiferent în fața suferinței copiilor. Dar sunt al naibii de mândru pentru că am reușit să strâng alături de mine, în această campanie, câțiva oameni care s-au hotărât să spună NU morții acestui copil”, mai spune doctorul, sperând că va reuşi să strângă fondurile necesare pentru operația Rebecăi.

Cei care vor să se alăture demersului doctorului Haidamac vor găsi pe blogul acestuia toate detaliile acțiunilor umanitare sau pot să-l contacteze la adresa de e-mail: cilsuceava@gmail. com.

Sursa

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

MEDIC IN FRANTA

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+   0

În perioada 15-19 aprilie 2019, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş se va derula o campanie pentru screeningul adenocarcinomului de prostată. Această acţiune se va desfăşura în Cabinetul [...]

Banner

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more

COMUNICAT – CNAS a accesat fonduri europene în valoare de 20 milioane euro pentru dezvoltarea și implementarea unui sistem integrat de management   0

read more
Descoperire epocală. Oamenii de știință au găsit metoda prin care pot fi distruse celulele canceroase, în toate tipurile de cancer

Descoperire epocală. Oamenii de știință au găsit metoda prin care pot fi distruse celulele canceroase, în toate tipurile de cancer   0

read more
Alertă medicală în Buzău: 22 copii diagnosticați cu gripă

Alertă medicală în Buzău: 22 copii diagnosticați cu gripă   0

read more
O parte nou descoperită a sistemului imunitar ar putea trata toate cancerele

O parte nou descoperită a sistemului imunitar ar putea trata toate cancerele   0

read more
Există teste care pot depista cancerul înainte de apariţia simptomelor? Cum răspund specialiştii

Există teste care pot depista cancerul înainte de apariţia simptomelor? Cum răspund specialiştii   0

read more

Țara care impune restricții pentru paracetamol și aspirină, din cauza unor cazuri grave. Au fost pacienți în pericol și în România   0

read more
Molecule
magnetizate pentru depistarea cancerului mamar. Studiu

Molecule magnetizate pentru depistarea cancerului mamar. Studiu   0

read more
Cauzele chisturilor
hepatice. Când este indicat tratamentul şi în ce constă

Cauzele chisturilor hepatice. Când este indicat tratamentul şi în ce constă   0

read more
Cinci vieți salvate de moartea unui copil de 10 ani. Mama unui copil salvat: „A fost un chin timp de şase ani”

Cinci vieți salvate de moartea unui copil de 10 ani. Mama unui copil salvat: „A fost un chin timp de şase ani”   0

read more
Spitalul Universitar din Capitală, amendat cu 20.000 de lei pentru pacienţii morţi abandonaţi pe holuri

Spitalul Universitar din Capitală, amendat cu 20.000 de lei pentru pacienţii morţi abandonaţi pe holuri   0

read more
Tehnica de editare genetică Crispr, testată în premieră in vivo, pe oameni, similar unui medicament

Tehnica de editare genetică Crispr, testată în premieră in vivo, pe oameni, similar unui medicament   0

read more
Conf.dr. Roxana Nemeş:
„Astmul bronşic nu se rezolvă cu salina“

Conf.dr. Roxana Nemeş: „Astmul bronşic nu se rezolvă cu salina“   0

read more
Ghidurile medicale din România sunt expirate. Asistent: Dacă ar fi un incendiu în sala de operații, nu știu pe unde pot să ies

Ghidurile medicale din România sunt expirate. Asistent: Dacă ar fi un incendiu în sala de operații, nu știu pe unde pot să ies   0

read more
Evali, noua afecţiune indusă de ţigara electronică. Care sunt simptomele

Evali, noua afecţiune indusă de ţigara electronică. Care sunt simptomele   0

read more
”La ce mă expun dacă îmi montez sterilet?” Dr Ciprian Pop Began răspunde

”La ce mă expun dacă îmi montez sterilet?” Dr Ciprian Pop Began răspunde   0

read more
Alimentele light, mai sănătoase sau nu? Sfatul specialistului

Alimentele light, mai sănătoase sau nu? Sfatul specialistului   0

read more
Boala necunoscută în România care este indusă de ţigara electronică. Prof.dr. Florin
Mihălţan: „Este o nouă consecinţă a fumatului“

Boala necunoscută în România care este indusă de ţigara electronică. Prof.dr. Florin Mihălţan: „Este o nouă consecinţă a fumatului“   0

read more
Spital județean în criză de mâncare pentru pacienți. Manager: Sunt alimente pentru săptămâna viitoare

Spital județean în criză de mâncare pentru pacienți. Manager: Sunt alimente pentru săptămâna viitoare   0

read more
Organismul luptă cu celulele canceroase din interiorul tumorilor, ceea ce explică de ce imunoterapia e eficientă la unii pacienţi

Organismul luptă cu celulele canceroase din interiorul tumorilor, ceea ce explică de ce imunoterapia e eficientă la unii pacienţi   0

read more
O tânără însărcinată în nouă luni a murit, după ce a plecat de la spital unde i s-a spus că are „o stare bună”

O tânără însărcinată în nouă luni a murit, după ce a plecat de la spital unde i s-a spus că are „o stare bună”   0

read more
Încă un medic fals în România, descoperit de o echipă Digi24. Bărbatul este de fapt un programator IT

Încă un medic fals în România, descoperit de o echipă Digi24. Bărbatul este de fapt un programator IT   0

read more
Ministerul Sănătăţii s-a sesizat după ancheta Digi24 şi a cerut controale privind medicul fals, care era, de fapt, programator IT

Ministerul Sănătăţii s-a sesizat după ancheta Digi24 şi a cerut controale privind medicul fals, care era, de fapt, programator IT   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ADT Healthcare offers free help and assistance to people suffering from drug and alcohol addiction. Contact: 0800 088 66 86

adt-logo
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.