Vasile Cepoi: DNA a dat NUP in cazul meu, iar procurorii de la Curtea de Apel Iasi mi-au clasat dosarulPrevious Article
Pensionarii si mamele, amnistiati fiscal. Cum ramane cu medicii de familie?Next Article

„Jack Vindecatorul”, medicul de la tara care strange bani pentru medicamentele pacientilor

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
„Jack Vindecatorul”, medicul de la tara care strange bani pentru medicamentele pacientilor

Doctorul Florin Haidamac din Șerbăuți refuză să se lase înghițit de sistemul absurd și impotent: el reușește să mobilizeze energii uriașe pentru a aduna sumele necesare pentru salvarea bolnavilor.

E medic la țară. De 14 ani, în comuna suceveană Şerbăuți. „La Şerbăuți este o altă lume. Acolo oamenii au pensii de 300-350 de lei şi dilema lor este dacă luna asta iau mâncare sau medicamente”, îşi începe povestea doctorul. Numele lui este Florin Haidamac şi o spune franc: „Reformă! Asta- i reformă? Îmi bag … în reforma lor”.

Este un rebel printre medicii din județ, amendat constant de Casa de Asigurări de Sănătate pentru că nu respectă întocmai regulamentele stabilite. Pacienții, însă, îl iubesc, iar pentru el asta e cel mai important: „Mă duc la pacient acasă şi-l văd paralizat, în pat. Îl cunosc, de 14 ani sunt medic la Şerbăuți, ştiu că a avut un atac vascular cerebral. După capul lor (cei de la CAS -n.r.), trebuie să-l trimit la neurolog şi ăla să-i recomande medicamentul, ca să-i pot da rețetă compensată. Dacă nu, trebuie să plătească medicamentul. Două milioane jumătate costă. El are pensie 3 milioane. Normal că îi dau compensat și normal că ăștia îmi impută rețeta! Boule, dar eu nu-l văd că-i paralizat?! Unde să-l trimit pe nenorocit la Suceava?”, se aprinde doctorul.

E un medic atipic. Tânăr, dezinvolt şi ataşat de meseria şi de pacienții săi, sătenii din Şerbăuți. Pe care îi mai apostrofează din când în când: „Mai rag la câte o tută de mamă când vine cu copilul plin de râie sau când îi dă la copil de 6 luni mici și sarmale. Proasto, vrei să-l omori?, rag la ea. Îi era poftă, îmi spune. Ce să-i fac? Auzi, la 6 luni copilului îi era poftă de sarmale. La 20 de km de oraș e altă lume. E Evul Mediu. E apostolat, dar îmi place. Şi îmi permit să fixez regulile jocului pentru că sunt bun. Ştiu ce fac, îmi iubesc meseria”. Zâmbește când vine vorba de șpăgi: o cola, cornuri sau câte o plăcintă coaptă în casă.

„Carte pentru medicamente”

Recent, Florin Haidamac a demarat un proiect prin care încearcă să strângă bani pentru a le cumpăra pacienților lui nevoiaşi medicamente.

“M-am săturat să văd copii bolnavi pentru că părinții nu-şi permit medicamente eficiente şi, normal, scumpe. M-am săturat să fac compromisuri. Prin specificul meseriei mele sunt foarte aproape de bolnavi. Ştiu cum trăiesc, ştiu dacă au sau nu ce mânca, le ştiu istoricul, le ştiu toate problemele. Și de asta, de fiecare dată când dau un tratament am în vedere și costul acestuia. Degeaba scriu o rețetă de 50 de euro dacă pacientul nu o poate cumpăra. Şi atunci încerc să combin cumva eficiența cu costul scăzut. Şi nu-mi iese de fiecare dată”, scrie doctorul Haidamac pe „Blogul Vindecătorului” (http://haidamacflorin. files.wordpress.com), care a adunat deja aproximativ 30.000 de cititori lunar.

Florin Haidamac e și scriitor. Are mai multe cărți tipărite și lucrări, în mare parte SF, apărute în publicații de specialitate.

Proiectului său i-a spus „Carte pentru medicamente” şi, tocmai pentru că e scriitor, s-a gândit la acest troc: carte în schimbul donațiilor pentru medicamentele pacienților săi. Cei care vor dona 100 de lei (30 de euro pentru diasporă, pentru că taxele poștale sunt mai mari) vor primi una dintre cărțile lui, cu dedicație, iar pentru donații speciale „veți avea dreptul să îmi cereți să scriu doar pentru voi o povestire sau un articol pe orice temă doriți, iar pentru donații excepționale sunt dispus să scriu o carte doar pentru cel care o face”.

Încearcă să o salveze pe Rebeca, o fetiță care are nevoie de operație pe cord

De câteva zile, doctorul Florin Haidamac a demarat o nouă campanie, încercând să o ajute pe Rebeca, o fetiță de doi ani, din Şerbăuți, care are neaparat nevoie de o intervenție chirurgicală la inimă, costurile operației fiind de 10.000 de euro. Iar operația a fost programată deja pentru luna viitoare, pe data de 15 septembrie, la clinica ARES-Centru de excelență în Cardiologie, din Bucureşti

„Ce dracului de stat e ăsta, dai ajutoare sociale și tot felul de drepturi la niște trântori și nu-ți permiți să-ți operezi copiii? Mi-am propus să strâng măcar 5.000 de euro ca să salvăm fetița asta şi o să reuşesc. În două zile am strâns 1.000 de euro”, spune doctorul, apelând la cititorii săi de pe blog.

Părinții Rebecăi au plecat în Germania, să muncească pentru a aduna şi ei cât pot, în încercarea disperată de a-i salva viața micuței.

„Această fetiță trebuie operată pentru a trăi. A mai avut un frățior. Acesta a murit la scurt timp de la naștere, tot din cauza unei malformații cardiace. Ea este mai norocoasă. A supraviețuit doi ani. De noi depinde dacă aceştia vor fi singurii ei doi ani pe lumea asta. Personal, nu vreau să asist impasibil la agonia ei”, completează medicul.

„Statului român nu-i pasă de copiii lui”

Astăzi, va lansa în municipiul Suceava o nouă carte semnată Florin Haidamac: „Jack Vindecătorul”, iar banii pe care îi va strânge din vânzări îi va dona pentru operația Rebecăi.

„Statului român nu-i pasă de copiii lui. Mie îmi pasă. Nu sunt mândru că fac parte dintr- un asemenea sistem bolnav, sărac şi indiferent în fața suferinței copiilor. Dar sunt al naibii de mândru pentru că am reușit să strâng alături de mine, în această campanie, câțiva oameni care s-au hotărât să spună NU morții acestui copil”, mai spune doctorul, sperând că va reuşi să strângă fondurile necesare pentru operația Rebecăi.

Cei care vor să se alăture demersului doctorului Haidamac vor găsi pe blogul acestuia toate detaliile acțiunilor umanitare sau pot să-l contacteze la adresa de e-mail: cilsuceava@gmail. com.

Sursa

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

MEDIC IN FRANTA

ORDIN nr. 2.239 din 30 decembrie 2020- actualizari legislative (…. testele antigenice rapide..)

ORDIN nr. 2.239 din 30 decembrie 2020- actualizari legislative (…. testele antigenice rapide..)   0

ORDIN nr. 2.239 din 30 decembrie 2020privind modificarea anexei nr. 3 la Ordinul ministrului sănătății nr. 1.513/2020 pentru aprobarea planurilor privind modalitatea de aplicare de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului [...]

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

 

OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Cum funcţionează cocktailul de anticorpi de la Regeneron şi cum ajută la prevenirea Covid-19

Cum funcţionează cocktailul de anticorpi de la Regeneron şi cum ajută la prevenirea Covid-19   0

read more
Oricine dorește se poate vaccina cu serul AstraZeneca, chiar dacă nu are programare. Precizări CNCAV

Oricine dorește se poate vaccina cu serul AstraZeneca, chiar dacă nu are programare. Precizări CNCAV   0

read more
Nefrectomii de înaltă complexitate realizate minim invaziv la Spitalul Clinic SANADOR

Nefrectomii de înaltă complexitate realizate minim invaziv la Spitalul Clinic SANADOR   0

read more
Adevărul Live de la 14.00: Sarcina în pandemie şi vaccinarea anti COVID-19

Adevărul Live de la 14.00: Sarcina în pandemie şi vaccinarea anti COVID-19   0

read more
Studiu: Tulpina britanică nu provoacă o formă de COVID-19 atât de gravă cum se credea

Studiu: Tulpina britanică nu provoacă o formă de COVID-19 atât de gravă cum se credea   0

read more
Anchetă la Spitalul din Târgu Neamț: un angajat s-a uitat la filme pentru adulți și a virusat calculatoarele

Anchetă la Spitalul din Târgu Neamț: un angajat s-a uitat la filme pentru adulți și a virusat calculatoarele   0

read more
Regeneron a solicitat aprobarea în SUA a tratamentului său cu anticorpi monoclonali pentru COVID-19, cu scop preventiv

Regeneron a solicitat aprobarea în SUA a tratamentului său cu anticorpi monoclonali pentru COVID-19, cu scop preventiv   0

read more
Raed Arafat: În România avem aproape 4.000 de paturi ATI, din care 1.532 pentru COVID. Azi am pierdut opt paturi

Raed Arafat: În România avem aproape 4.000 de paturi ATI, din care 1.532 pentru COVID. Azi am pierdut opt paturi   0

read more
DSU: Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor a refuzat intrarea în unitate

DSU: Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor a refuzat intrarea în unitate   0

read more
Trei pacienți au murit în unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeș din cauza unei defecțiuni la instalația de oxigen

Trei pacienți au murit în unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeș din cauza unei defecțiuni la instalația de oxigen   0

read more
Peste 62.800 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore. S-au raportat 93 reacții adverse

Peste 62.800 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore. S-au raportat 93 reacții adverse   0

read more
Tratamentul AstraZeneca împotriva diabetului nu este eficient pentru tratarea bolnavilor cu forme grave de COVID

Tratamentul AstraZeneca împotriva diabetului nu este eficient pentru tratarea bolnavilor cu forme grave de COVID   0

read more
Italia măreşte perioada dintre doze la vaccinurile Pfizer şi Moderna, de la 21 la 42 de zile

Italia măreşte perioada dintre doze la vaccinurile Pfizer şi Moderna, de la 21 la 42 de zile   0

read more
Tratamentul AstraZeneca împotriva diabetului nu este eficient pentru a trata pacienţii cu forme grave de COVID

Tratamentul AstraZeneca împotriva diabetului nu este eficient pentru a trata pacienţii cu forme grave de COVID   0

read more
Rată de infectare de 18% în ultimele 24 de ore. La terapie intensivă sunt 1.529 de pacienți

Rată de infectare de 18% în ultimele 24 de ore. La terapie intensivă sunt 1.529 de pacienți   0

read more
REPORTAJ. Două zile alături de un medic de terapie intensivă. Experiențele dramatice trăite într-o tură de 30 de ore de muncă

REPORTAJ. Două zile alături de un medic de terapie intensivă. Experiențele dramatice trăite într-o tură de 30 de ore de muncă   0

read more
Conform unui studiu, Marea Britanie atinge imunitatea de grup. Mircea Iliescu, genetician: „Nu înseamnă că ajungem la zero cazuri”

Conform unui studiu, Marea Britanie atinge imunitatea de grup. Mircea Iliescu, genetician: „Nu înseamnă că ajungem la zero cazuri”   0

read more
Marea Britanie ar atinge imunitatea de grup, conform unui studiu. Genetician: „Nu înseamnă că ajungem la zero cazuri”

Marea Britanie ar atinge imunitatea de grup, conform unui studiu. Genetician: „Nu înseamnă că ajungem la zero cazuri”   0

read more
Combinaţia de anticorpi a Regeneron reduce riscul îmbolnăvirii cu COVID-19 cu 81%

Combinaţia de anticorpi a Regeneron reduce riscul îmbolnăvirii cu COVID-19 cu 81%   0

read more
La cât timp se face rapelul dacă ne-am infectat între doze? Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea previne formele severe

La cât timp se face rapelul dacă ne-am infectat între doze? Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea previne formele severe   0

read more
Valeriu Gheorghiţă: „Din toamnă ar putea începe vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12 şi 15 ani”

Valeriu Gheorghiţă: „Din toamnă ar putea începe vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12 şi 15 ani”   0

read more
Valeriu Gheorgiţă spune că de săptămâna viitoare România va ajunge la 80.000 de vaccinări pe zi

Valeriu Gheorgiţă spune că de săptămâna viitoare România va ajunge la 80.000 de vaccinări pe zi   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.