Norme Coca 2023 - 2024

Update 09.00 - Procurorii DIICOT au descins la un spital privat din oraş şi l-au săltat pe patronul acestuia, un cetăţean grec.

De asemenea, au mai fost ridicate două cadre mecicale, respectiv un doctor biolog din Grecia şi o doctoriţă româncă, asistenta personala a patronului grec.
Ovulele recoltate la acest spital privat ajungeau la mame-purtătoare, iar copiii nou-născuţi ajungeau la familii care aveau bani, dar nu aveau posibilitatea să aibă copii.

__________________________________________________

Ştirea iniţială 08.37

Procurori DIICOT şi poliţiştii fac percheziţii, joi dimineaţă, la un spital privat din Timişoara, unde managerul unităţii, şefa de laborator - ambii cetăţeni greci - şi un medic român specialist în fertilizare in vitro sunt suspectaţi de trafic de ovule.

Patronul spitalului ar fi organizat o reţea care se ocupa cu comerţul de ovule umane. Celulele erau recoltate de la studente, care primeau în jur de 300 de euro pentru fiecare donare.

Ovulele ajungea la cupluri din străinătate care nu puteau avea copii. Aceste cupluri, la rândul lor, plăteau pentru fertilizarea in vitro câte 4.000 de euro.

În acest dosar, procurorii DIICOT (Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism) fac verificări şi în cazul a 12 mame purtătoare, care au acceptat să fie inseminate cu ovulele fecundate.

 

În octombrie 2013, Spitalul Athena a fost implicat într-un alt scandal. Procurorii Parchetului Judecătoriei Timişoara şi poliţiştii au făcut atunci percheziţii, existând suspiciuni că spitalul ar fi făcut internări fictive şi ar fi trecut în evidenţe tratamente medicale care nu au fost făcute, încasând apoi bani de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Spitalul Athena a fost inaugurat în anul 2010, în urma unor investiţii de peste 12 milioane de euro şi este unul dintre cele mai mari centre medicale private din ţară. În cadrul spitalului funcţionează şi o clinică de obstetrică şi ginecologie.
Potrivit site-ului unităţii medicale, spitalul are o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi şi poate asigura anual 4.000 de intervenţii chirurgicale şi 5.000 de naşteri. Capacitatea de spitalizare este de 128 de paturi.
  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro