Medic psihiatru, condamnat la doi ani inchisoare cu suspendare Previous Article
Si uite asa a inceput cearta...Next Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

Marturisirile INCREDIBILE ale unui medic-psiholog despre VIATA DE DUPA MOARTE

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Marturisirile INCREDIBILE ale unui medic-psiholog despre VIATA DE DUPA MOARTE
Related Articles

De-a lungul timpului, nenumărate persoane au povestit despre experinţele de viaţă de după moarte. Psihologul Mary Joe Rapini a lucrat cu foarte mulți pacienți aflați în stadii terminale de cancer, care i-au povestit mai multe astfel de episoade. Mărturisirile lui Mary Joe apar în cartea medicului Jeffrey Long, “Evidence of the Afterlife: The Science of Near-Death Experiences”, apărută în 2010.

Rapini a pus de multe ori povestirile pacienților săi pe seama tratamentelor medicale puternice, dar în aprilie 2003 a experimentat ea însăși un astfel de episod, în urma unui anevrism.

“Îi vedeam pe medici agitându-se în jurul meu, înfigând tot felul de lucruri în mine, apoi l-au sunat pe soțul meu. Când m-am uitat în sus, am văzut o lumină puternică… Nu era ca orice lumina obisnuita. Era cu totul diferita… Era luminiscenta… Si crestea din ce in ce mai mare. Ma tot uitam mirata la ea intrebandu-ma ce e asta?. Apoi a crescut atat de mare, incat m-a inghitit si m-am trezit in acest tunel, care m-a dus in aceasta frumoasa incapere. Dumnezeu ma tinea in brate, si mi-a spus: Mary Jo, tu nu poti ramane aici! Dar eu voiam sa raman, asa ca am protestat. Nu pot ramane?! De ce?.  Si am inceput sa enumar toate motivele pentru care ar fi trebuit sa raman. Si atunci mi-a spus: Ai iubit vreodata in viata ta pe cineva, asa cum te-ai simtit tu iubita aici?. Si am raspuns: Bineinteles ca nu. Este imposibil. Eu sunt om!. Si atunci mi-a spus: Poti mai mult decat atat! Apoi m-am întors…”, a povestit Rapini.

Mary Joe Rapini spune că, după această experiență uluitoare, au existat nopți în care îi apărea în vis acea lumină neobișnuită.

Medicul Jeffrey Long a expus în cartea sa dovezi ale ale existenţei lumii veşnice:

1. Din punct de vedere medical, este imposibil să se trăiască o experienţă lucidă în starea de inconştienţă sau moarte clinică.   Persoanele care se află în apropierea morţii sunt de regulă inconştiente şi de multe ori pot fi declarate moarte clinic, în sensul că numai respiră, iar inima lor nu mai bate. În momentul când inima încetează să mai bată, creierul nu mai primeşte nici un pic de sânge. La aproximativ 10-15 secunde după oprirea fluxului sanguin către creier, activitatea cerebrală încetează. Atunci când activitatea cerebrala se opreşte, sinusoida de pe ecranul electroencefalografului devine orizontală. Oamenii care se află în această stare sunt, în general, inconştienţi, iar inconştienţa este definită, prin excelenţă, ca incapacitatea de a mai avea vreo experienţă conştientă organizată. Cu toate acestea, persoane aflate în această stare descriu, atunci când revin la realitate, experienţe perfect organizate trăite într-o stare de luciditate extremă. Medical, acest lucru este inexplicabil.

2. Persoanele care trăiesc o experienţă în apropierea morţii aud şi văd într-o stare decorporalizată (experienţă extracorporală), iar lucrurile percepute de ele se dovedesc de cele mai multe ori corecte. Starea extracorporală reprezintă primul element care apare în majoritatea experienţelor din apropierea morţii. Persoanele care trăiesc astfel de experienţe descriu evenimente pe care nu ar mai fi trebuit să le poată vedea pentru că sunt inconştiente, iar acest fel de evenimente se petrec undeva departe de corpul lor fizic. Acestea îşi văd propriul corp, în starea de inconştienţă sau văd eforturile medicilor de resuscitare a lor, fapte ce au fost certificate ulterior.

3. Experienţele din apropierea morţii se petrec, de regulă, atunci când pacientul se află sub anestezie, situaţie în care conştiinţa nu ar mai trebui să fie activă.  În timpul anesteziei generale niciun om nu ar trebui să aibă vreo experienţă lucidă, ca să nu mai vorbim de o stare de conştiinţă superioară stării de veghe.

4. Există persoane oarbe care trăiesc experienţe în apropierea morţii. Ele nu au aceleaşi percepţii vizuale ca şi văzătorii.  Nevăzătorii născuţi orbi nu au nicio reprezentare vizuală a lumii în care trăim. Aceşti oamenii înţeleg lumea doar prin percepţiile lor auditive, sau prin cele oferite de simţul atingerii, mirosului şi gustului. Visele lor nu includ niciodată imagini, ci doar celelalte tipuri de percepţii. Totuşi, atunci când o astfel de persoană trăieşte o experienţă în apropierea morţii, s-a constatat că are aceleaşi percepţii puternic vizuale ca şi ceilalţi oameni.

5. Retrospectiva vieţii, din timpul unei experienţe din apropierea morţii, reflectă cu acurateţe evenimentele reale petrecute în viaţa pe care o trăieşte persoana  însă, include şi evenimente de mult uitate.  Unele persoane revăd doar crâmpeie din viaţa lor, în timp ce altele trăiesc o retrospectivă panoramică a întregii lor vieţi.

6. Practic toate fiinţele întâlnite în timpul unei experienţe din apropierea morţii sunt decedate în momentul producerii acesteia, iar marea majoritate sunt rude, prieteni sau alte cunoştinţe. Când o persoană, care trăieşte o experienţă din apropierea morţii, întâlneşte alţi oameni pe care i-a cunoscut în timpul vieţii sale, aceştia sunt inevitabil decedaţi în momentul producerii experienţei. În halucinaţii sau vise pot fi întâlnite şi persoane care sunt în viaţă, în preajma morţii nu se întâmplă acest lucru. Foarte multe persoane care trăiesc experienţe din apropierea morţii întâlnesc fiinţe care le par familiare, dar pe care nu le recunosc. Ele descoperă mai tarziu identitatea acestora, de pildă prin examinarea unor vechi fotografii de familie. Dar, la o dată ulterioară producerii experienţei din apropierea morţii.

7. Similitudinea izbitoare care există între experienţele din apropierea morţii pe care le trăiesc copiii cu vârste foarte mici şi adulţii, sugerează că aceste experienţe nu au nimic de-a face cu convingerile preexistente ale celor implicaţi.  Copiii cu vârste mai mici de şase ani, trăiesc astfel de experienţe care includ aceleaşi elemente regăsite şi la adulţi. Copiii nu au auzit vorbindu-se despre aceste experimente, ei neştiind nimic despre retrospectiva vieţii, despre existenţa tunelului către lumină, despre experienţele extracorporale, etc. Prima dată, în viaţa lor, când iau contact cu aceste elemente este momentul în care se petrece experienţa.

8. Uimitoarele similitudini care există între experienţele din apropierea morţii, ale persoanelor din întreaga lume, reprezintă o altă dovadă fermă că aceste evenimente sunt cât se poate de reale.  Există o analogie simplă care ilustrează acest lucru: dacă o persoană din Statele Unite, una din Spania şi una din Mexic merg la Paris, toate văd Turnul Eiffel. Singurele diferenţe între relatările lor ţin de detalii, nu de esenţă. Acelaşi lucru este valabil şi pentru oamenii din culturi diferite care trăiesc astfel de experienţe. Există însă, diferenţe între maniera de a descrie aceleaşi evenimente de către anumite populaţii sau altele, dar între ele există asemănări uluitoare.

9. Persoanele care trăiesc experienţe din apropierea morţii sunt transformate, în modul lor de a fi, de experienţa trăită, adeseori pentru totdeauna. După aceste experienţe apar efecte pe termen lung atât naturale, cât şi supranaturale. Între cele naturale se numară diminuarea fricii de moarte şi amplificarea credinţei în lumea de dincolo. Multe dintre aceste persoane devin mai pline de iubire atunci când interacţionează cu semenii lor, ele schimbându-şi profund elemente din personalitate,  în primul rând, în sensul ca devin mai bune. Printre efectele supranaturale se numără primirea de diferite, aşa-zise, daruri paranormale. Studiul celor doi autori evidenţiază că 43% dintre cei intervievaţi au rămas cu astfel de puteri neobişnuite în urma experienţei lor, puteri pe care nu le aveau înaintea acesteia. Cele mai uimitoare transformări sunt de obicei cele fizice, îndeosebi vindecările neaşteptate ale unor oameni bolnavi fizic sau psihic.

Concluzionând, fiecare categorie de dovezi, din cele enumerate mai sus, confirmă cu putere existenţa unei vieţi de apoi, dar împreună cele nouă categorii reprezintă o dovadă absolută a existenţei lumii de dincolo, afirmă autorii. La fel de important este şi aspectul spiritual al experienţelor din apropierea morţii, care răspunde la întrebările puse de omenire legate de existenţa ei pe acest pământ, precum şi de existenţa vieţii de apoi.

Sursa

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

STIRILE ZILEI

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+   0

În perioada 15-19 aprilie 2019, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş se va derula o campanie pentru screeningul adenocarcinomului de prostată. Această acţiune se va desfăşura în Cabinetul [...]

Banner

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Conferința regională a Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ediția Târgu Mureș . 6 CREDITE EMC

Conferința regională a Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ediția Târgu Mureș . 6 CREDITE EMC   0

read more
Raed Arafat: Nu toate persoanele care au călătorit în străinătate și sunt puțin răcite au coronavirus

Raed Arafat: Nu toate persoanele care au călătorit în străinătate și sunt puțin răcite au coronavirus   0

read more

COMUNICAT – Reglementări privind acordarea concediului medical și a indemnizației pentru carantină   0

read more
47 de persoane au murit din cauza gripei, anunţă Institutul de Sănătate Publică

47 de persoane au murit din cauza gripei, anunţă Institutul de Sănătate Publică   0

read more
Consilier prezidenţial: Avem de-a face cu o viroză respiratorie. Nu trebuie să ne speriem de epidemie. Să evităm ştirile false!

Consilier prezidenţial: Avem de-a face cu o viroză respiratorie. Nu trebuie să ne speriem de epidemie. Să evităm ştirile false!   0

read more
CDC: Tipurile de barbă care fac inutilă purtarea măştii de protecţie împotriva coronavirusului

CDC: Tipurile de barbă care fac inutilă purtarea măştii de protecţie împotriva coronavirusului   0

read more
Producătorii de medicamente: Nu există goluri de aprovizionare pentru medicamentele fabricate în România, nici pericol de scumpire

Producătorii de medicamente: Nu există goluri de aprovizionare pentru medicamentele fabricate în România, nici pericol de scumpire   0

read more
Cum se transmite, de fapt, coronavirusul. Alexandru Rafila: Nu prin atingere, ci prin intermediul secrețiilor respiratorii

Cum se transmite, de fapt, coronavirusul. Alexandru Rafila: Nu prin atingere, ci prin intermediul secrețiilor respiratorii   0

read more
Arafat: Problema stocurilor echipamentelor de protecţie e mondială. Majoritatea se fabricau în China

Arafat: Problema stocurilor echipamentelor de protecţie e mondială. Majoritatea se fabricau în China   0

read more
Moldovan (MS): Nu suntem lipsiţi de materiale, nu avem nevoie de mai multe. Săptămâna viitoare vor fi în România 5 milioane de măşti

Moldovan (MS): Nu suntem lipsiţi de materiale, nu avem nevoie de mai multe. Săptămâna viitoare vor fi în România 5 milioane de măşti   0

read more
Ce se întâmplă cu salariații obligați să stea în carantină. Precizările CNAS despre cum se obține concediul medical

Ce se întâmplă cu salariații obligați să stea în carantină. Precizările CNAS despre cum se obține concediul medical   0

read more
Linia Telverde la care puteți afla informații despre coronavirus a fost deschisă. Pentru urgențe, sunați la 112

Linia Telverde la care puteți afla informații despre coronavirus a fost deschisă. Pentru urgențe, sunați la 112   0

read more
Prefectul de Gorj: Activitățile cultural-educative și sportive vor fi suspendate în comuna unde locuiește românul cu COVID-19

Prefectul de Gorj: Activitățile cultural-educative și sportive vor fi suspendate în comuna unde locuiește românul cu COVID-19   0

read more
Pacientul confirmat era de trei zile în carantină. Nelu Tătaru: El a intrat în contact cu italianul din seara venirii acestuia

Pacientul confirmat era de trei zile în carantină. Nelu Tătaru: El a intrat în contact cu italianul din seara venirii acestuia   0

read more
Primul pacient confirmat cu coronavirus, adus la “Matei Balş”. Camere cu duşuri chimice, pregătite pentru primii bolnavi

Primul pacient confirmat cu coronavirus, adus la “Matei Balş”. Camere cu duşuri chimice, pregătite pentru primii bolnavi   0

read more
Bolnavii cronici înscriși în programele naționale de sănătate nu vor mai putea alege unde se tratează, la stat sau la privat

Bolnavii cronici înscriși în programele naționale de sănătate nu vor mai putea alege unde se tratează, la stat sau la privat   0

read more
Cocaina imunizează? Țânțarii transmit coronavirusul? Mituri despre Covid-19 dezminţite de OMS

Cocaina imunizează? Țânțarii transmit coronavirusul? Mituri despre Covid-19 dezminţite de OMS   0

read more
CORONAVIRUS, răspunsuri pregătite de Organizația Mondiala a Sănătății.

CORONAVIRUS, răspunsuri pregătite de Organizația Mondiala a Sănătății.   0

read more
Informaţii oficiale despre coronavirus. Niciun caz confirmat, 26 de persoane sunt în carantină, 2077 sunt monitorizate la domiciliu

Informaţii oficiale despre coronavirus. Niciun caz confirmat, 26 de persoane sunt în carantină, 2077 sunt monitorizate la domiciliu   0

read more
Prima declaraţie dată de italianul revenit din România şi confirmat cu coronavirus

Prima declaraţie dată de italianul revenit din România şi confirmat cu coronavirus   0

read more
Studenta din Târgu Jiu care s-a întors din Italia nu are coronavirus

Studenta din Târgu Jiu care s-a întors din Italia nu are coronavirus   0

read more
Cât de pregăţiţi suntem să dăm piept cu noul coronavirus?

Cât de pregăţiţi suntem să dăm piept cu noul coronavirus?   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ADT Healthcare offers free help and assistance to people suffering from drug and alcohol addiction. Contact: 0800 088 66 86

adt-logo
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.