Medic: „Campania anti-vaccinare, mult mai eficientă decât cea pro-vaccinare“Previous Article
VIDEO: Consiliul Județean Alba prezintă strategia de sănătate. Planuri pentru servicii de calitate şi rezolvarea problemelor din sistemNext Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

Medicul Carmen Braia, condamnată în cazul Tulic! Judecătorii îi interzic să profeseze trei ani, iar despăgubirile sunt de 400.000 de euro Medicul Carmen Braia, condamnată în cazul Tulic! Judecătorii îi interzic să profeseze trei ani, iar despăgubirile sunt de 400.000 de euro

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Medicul Carmen Braia, condamnată în cazul Tulic! Judecătorii îi interzic să profeseze trei ani, iar despăgubirile sunt de 400.000 de euro Medicul Carmen Braia, condamnată în cazul Tulic! Judecătorii îi interzic să profeseze trei ani, iar despăgubirile sunt de 400.000 de euro
Related Articles

Medicul Carmen Braia, de la Secția ORL a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost condamnată de către Judecătoria Târgu Jiu, la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă.

Autor  Alin Petre   Sursa  igj.ro

În urmă cu șase ani, pacienta Raluca Tulic, în vârstă de 17 ani, a murit după ce i s-au administrat antibiotice fără să i se facă un test alergenic. Adolescenta fusese internată cu diagnosticul amigdalită, însă a suferit un șoc anafilactic. „Condamnă pe inculpata Braia Carmen la pedeapsa de 3 ani închisoare. 

 Carmen Braia:

“Vă mulțumește pentru susținere ȚAPUL ISPĂȘITOR!

De ce credeți că a durat atâția ani această anchetă?

Deoarece pentru șocul anafilactic nu putea fi incriminat nimeni, cu atât mai mult cu cât acesta s a produs la a patra administrare intravenoasa, fără absolut nicio manifestare alergica la vreuna din administrări.Dupa cinci ani de anchetă, asistenta care i a administrat prima injecție și care a declarat câ a făcut testare inainte de admistrare atât în fața Corpului de Control al Ministerului Sănătății cât și în fața organelor de anchetă- își schimbă declarația susținând că, de fapt nu a făcut nicio testare.I au luat 5 ani de zile să realizeze acest lucru, dar nimeni nu o incriminează pentru aceasta. De Ce? Pentru că nu s a dorit adevărul, ci doar un ȚAP ISPĂȘITOR!

Dată fiind agresivitatea șocului anafilactic, probabil pacienta a dat semne că nu se simte bine încă din timpul injectării cu atât mai mult cu cât injecția a fost intravenoasa. Și cu toate acestea asistenta care i a administrat injecția nu a sesizat acest lucru , iar când a fost atenționata de către celelalte paciente din salon , asistenta a ales să monitorizeze pacienta, fără a începe imediat manevrele de resuscitare și fără a alerta medicul de gardă. Dar nimeni nu a tras o la răspundere , cu toate că au existat suspiciuni și asupra tehnicii de execuție dar și asupra substanțelor injectate, cu atât mai mult cu cât respectiva asistentă nu este la primul incident de acest fel.

De Ce? Pentru că s a dorit un ȚAP ISPĂȘITOR! A sosit echipa ATI, complet neechipată motivînd că nu i s a semnalat care a fost urgența ( cea care a anunțat o a fost asistenta care a făcut ultima injecție) și astfel s a pierdut timp prețios.
Până la sosirea echipei ATI am reanimat pacienta cu mijloacele disponibile- respirație gură la gură, masaj cardiac și corticoterapie, pentru că secția nu dispunea la acel moment de aparat de urgență ( în concluzie – nu dispuneam de adrenalina) , nu aveam balon Ruben sau sursă de oxigen.Va întreb, câți dintre dumneavoastră i ați fi făcut respirație gură la gură, în condițiile în care pacienta începuse să sangereze pe gură….

Și cu toate acestea eu sunt ȚAPUL ISPĂȘITOR! Înțeleg durerea părinților și mă doare durerea lor, dar m aș fi așteptat să își dorească să afle adevărații vinovați, nu un ȚAP ISPĂȘITOR. 
Frustrant este că cei care au avut contact direct cu pacienta și mă refer aici la asistenta Dijmarescu Gheorghița, cea care a inițiat tratamentul și care s a răzgândit după 5ani asupra testării, precum și la asistenta Gavril Camelia, cea care i a administrat ultima injecție- celor două nu l i s a găsit nicio culpă. Vinovată rămâne dr.Braia Carmen care i a prescris un antibiotic , pe care pacienta l a mai luat, așa cum reiese din fișa personală ; precum și asistenta Ionicioiu Luminița- a cărei singură vină a fost că s a increzut în colega de serviciu Dijmarescu și a completat în locul acesteia în foaia de observație. 

Trist este că nu poți să le explici copiilor tai această nedreptate- cum motivezi această sentință fetei tale , studentă la drept fiind sau cum să îți incurajezi băiatul să urmeze o carieră în medicină, după tot ceea ce s-a întâmplat?”

 

10 Comments

 1. Alexandra 22:17, Oct 02, 2017

  Este inadmisibil asa ceva , foarte cruda această decizie a Judecătoriei Tg-jiu, nu merita asa ceva Dr. Braia Carmen.
  Jos cu mismasunile făcute de judecători.

  Reply to this comment
 2. Anonim 23:11, Oct 02, 2017

  Este o decizie bizară aceasta sentinta data de doamna judecator. Doamna judecător inainte de a da aceasta sentinta ar fi trebuit să studieze la câte spitale din Gorj si Dolj exista un protocol de testare la antibiotice . Va asigur ca nu există un asemenea protocol in nici un Spital. Intr-o singura carte pentru asistente (TITIRCA )este specificat ca cel care inițiază tratamentul, adică cel care face administrarea antibioticului în speță asistenta este cea care are obligatia de a face testarea la antibiotic. Medicul are obligatia de a indica doar tratamentul cu antibiotic , doza, ritmul de administrare si calea de administrare. Nu medicul are obligatia de a face testarea. Dacă la prima injecție nu a avut alergie, la a doua nu , la a treia face soc anafilactic, cum ar fi putut să prevadă dr Braia Carmen acest soc anafilactic. De obicei daca persoana este alergica la un antibiotic face alergie la prima administrare . Tu ca medic nu ai cum să prevezi si sa previ socul la a doua, treia, patra administrare. Doamna doctor primeste multe pedepse: 3ani de închisoare cu suspendare, 6 ani de supraveghere , 3 ani nu va putea să exercite profesia de medic, plus uriasa suma de 400 000 de euro, in conditiile in care nu s-a atins de aceasta pacientă. Curios este faptul ca asistenta care i-a administrat antibioticul si anticoagulantul intra venos in dimineata decesului , fiind si injecție in urma căreia a survenit socul anafilactic si care a avut ultimul contact cu bolnavă nu a primit nicio pedeapsa- STRANIU!!! Sa ii ridici dreptul de a mai profesa 3 ani este deja aberant.

  Reply to this comment
  • Zzzyyy 23:30, Oct 03, 2017

   Sa va vad cum ati vorbi dupa ce v-ar omori copilul o incompetenta ca asta! Nu va este rusine sa comentati in asa fel dupa ce a murit un copil?! Merita sa stea dupa gratii.

   Reply to this comment
 3. Samson 11:29, Oct 03, 2017

  Doamna Dr.Braia Carmen nu merita așa ceva dar normal ca aceasta este Romania ,acesta este Tg-Jiul ,păcat mare păcat ,.Dar nici nu trebuie sa avem mari așteptări despre sentințele date de Tribunalul din Tg-Jiu !Rusine !

  Reply to this comment
 4. Satul de doctori aroganti si spagari 18:11, Oct 03, 2017

  ANONIM tu ai citit ce ai scris ? Medici din ziua de azi merita tratati la fel cum trateaza pacientii si anume FARA PIC DE RESPECT, stau ca nesimtiti in cabinete si daca nu le bagi in buzunar nu te baga in seama( MAJORITATEA ).Medicii ar trebui sa se intereseze , sa consulte si sa puna un diagnostic nu sa dea un pronistic(bazati pe experientea si multa sictireala). Daca vor fi taxati poate vor incepe sa-si faca meseria pentru care au optat. Si ca sa dau un exemplu sotia mea a avut o problema la sold si in consecinta si-a facut o radiografie. Cand a fost in spital sa i-o citeasca medicul a chemat-o in 2 saptamani ca nu are plafon. Ea rugand doctorului doar sa-i spuna ce are si sa-i dea tratament pe care sa-l platim noi din buzunar. Si ce crezi doctorul a refuzat. Urmand sa ne deplasam la Craiova la o clinica privata pt diagnostic si tratament.
  ASADAR DOMNULE ANONIM NU-I MAI PLACE PE INCAPABILI.
  iMI PARE RAU CA NU LE DAU CU EXECUTARE SI SA NU MAI PROFESEZE DELOC.

  Reply to this comment
  • F.M.M, Internist in Germania. 18:13, Oct 11, 2017

   Multumim, platitorule de spaga! Datorita tie, sa nu murim de foame si sa nu ne umilim, am emigrat la propriu o treim dintre medicii romani. Cand ruda dumitale sau chiar dumneata vei cauta ajutor medical, iti doresc sa vii in Germania sau in orice alta tara evoluata medical. Nu vei plati spaga…vei plati serviciile de cel putin 100 de ori mai mari decat spaga de care vorbesti. In Germania nu iti fac niciun test la antibiotic, nu ma obliga legea…si daca mori ..ups, tot nu patesc nimic. Se intampla. Te crezi mare si tare?.. trateaza-te acasa cu ceai de musetel, nu eu am veni la tine…tu la mine. Dna Dr. nu a avut NICI O VINA in decesul fetei. Eu as merge msi depsrte cu cu procesul si Dna. Judecator-Incompetent. PS: F BUN ARTICOLUL CU TAPUL ISPASITOR. SPER CA DNA. DR. sa treaca peste, sa praseasca cacatul ala de oras cat mai repede si sa sa pfofeseze intr-un mediu adecvat.

   Reply to this comment
  • Tot eu, Internistul din Germanis 18:31, Oct 11, 2017

   La cum merg lucrurile in tara, veti fi tratati de B.O.R in curand. Cred ca nu realizati consecintele. Medicii plecati din tara la un salariu de aproape 5 mii Euro net (si vorbesc de rezident in an mare) daca se intorc pe 2500 Lei, garantat nici cu curul nu veti fi priviti. Maxim 10 ani …si medicii ori primesc salarii mari, ori sistemul va fi privatizat, ori veti plati din buzunar cam ca acum, doar ca la un nivel mult mai mare. Romania e la pamant. Cine credeti ca o vor finanta?? Astia intre 25 si 40 ani plecati in Europa care cotizeaza la sistemul tarii in care lucreaza si au parte de sercicii de calitate ??…mda. Dar stati linistiti, unii la cat de destepti sunt chiar vor prefera “tratamentul ortodox”, de …dai un BAN, da’ stai in fata la Sf. Petru.

   Reply to this comment
 5. Braia Carmen 12:04, Oct 04, 2017

  Vă mulțumește pentru susținere ȚAPUL ISPĂȘITOR!De ce credeți că a durat atâția ani această anchetă? Deoarece pentru șocul anafilactic nu putea fi incriminat nimeni, cu atât mai mult cu cât acesta s a produs la a patra administrare intravenoasa, fără absolut nicio manifestare alergica la vreuna din administrări.Dupa cinci ani de anchetă, asistenta care i a administrat prima injecție și care a declarat câ a făcut testare inainte de admistrare atât în fața Corpului de Control al Ministerului Sănătății cât și în fața organelor de anchetă- își schimbă declarația susținând că, de fapt nu a făcut nicio testare.I au luat 5 ani de zile să realizeze acest lucru, dar nimeni nu o incriminează pentru aceasta.De Ce? Pentru că nu s a dorit adevărul, ci doar un ȚAP ISPĂȘITOR! Dată fiind agresivitatea șocului anafilactic, probabil pacienta a dat semne că nu se simte bine încă din timpul injectării cu atât mai mult cu cât injecția a fost intravenoasa. Și cu toate acestea asistenta care i a administrat injecția nu a sesizat acest lucru , iar când a fost atenționata de către celelalte paciente din salon , asistenta a ales să monitorizeze pacienta, fără a începe imediat manevrele de resuscitare și fără a alerta medicul de gardă. Dar nimeni nu a tras o la răspundere , cu toate că au existat suspiciuni și asupra tehnicii de execuție dar și asupra substanțelor injectate, cu atât mai mult cu cât respectiva asistentă nu este la primul incident de acest fel.De Ce? Pentru că s a dorit un ȚAP ISPĂȘITOR! A sosit echipa ATI, complet neechipată motivînd că nu i s a semnalat care a fost urgența ( cea care a anunțat o a fost asistenta care a făcut ultima injecție) și astfel s a pierdut timp prețios.

  Reply to this comment

Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Banner
Banner

Facebook

Banner

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Persoanele cu venituri din drepturi de autor sunt neasigurate la Sănătate, deşi legea spune că sunt asigurate până pe 15 iulie. CNAS ne confirmă

Persoanele cu venituri din drepturi de autor sunt neasigurate la Sănătate, deşi legea spune că sunt asigurate până pe 15 iulie. CNAS ne confirmă   0

read more
Anunţ de ultimă oră! Cardul de sănătate se schimbă

Anunţ de ultimă oră! Cardul de sănătate se schimbă   0

read more
Medicul cardiolog Dan Fărcaș începe luni greva foamei din cauza bătăii de joc la care este supus de peste 15 ani

Medicul cardiolog Dan Fărcaș începe luni greva foamei din cauza bătăii de joc la care este supus de peste 15 ani   0

read more
Răul de la rădăcină.

Răul de la rădăcină.   1

read more
CONTRACT CADRU 2018 -2019. Anexe

CONTRACT CADRU 2018 -2019. Anexe   0

read more
RECOMANDARI la DOMICILIU CJAS Mures

RECOMANDARI la DOMICILIU CJAS Mures   1

read more
Doi medici condamnați la închisoare cu executare; se va mobiliza Borcean vizat și el de un astfel de proces?

Doi medici condamnați la închisoare cu executare; se va mobiliza Borcean vizat și el de un astfel de proces?   0

read more
ALERTA – DOCUMENTE ACTUALIZATE pentru Contractare MEDICINA de FAMILIE 2018

ALERTA – DOCUMENTE ACTUALIZATE pentru Contractare MEDICINA de FAMILIE 2018   1

read more
ASISTENTA

ASISTENTA   1

read more

Scrisoarea adresată de ANMCS Colegiului Medicilor din România, ca reacție la recomandarea adresată de CMR colegiilor teritoriale de a nu colabora cu ANMCS la organizarea unor evenimente educaționale   0

read more
Conducerea Societății Naționale de Medicina Familiei pe o nouă traiectorie

Conducerea Societății Naționale de Medicina Familiei pe o nouă traiectorie   0

read more
”Farmaciștii online”, eliberați din arest

”Farmaciștii online”, eliberați din arest   0

read more
Ce priorități IT are CNAS pentru acest an: Extinderea Dosarului Electronic de Sănătate și informatizarea certificatelor de concediu medical şi a biletelor de trimitere

Ce priorități IT are CNAS pentru acest an: Extinderea Dosarului Electronic de Sănătate și informatizarea certificatelor de concediu medical şi a biletelor de trimitere   0

read more
CONTRACT ADITIONAL .In atentia furnizorilor de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale

CONTRACT ADITIONAL .In atentia furnizorilor de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale   0

read more

Norme metodologice de aplicare în anul 2018 a Contractului Cadrul pentru 2018-2019   0

read more
Beneficiile extraordinare ale orgasmului

Beneficiile extraordinare ale orgasmului   0

read more
CONTRACT-CADRU 2018-2019, ce reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

CONTRACT-CADRU 2018-2019, ce reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.   0

read more
Casele de asigurari de sanatate, obligate sa incheie contract cu medicii specialisti, in baza caruia sa elibereze certificate de concediu medical, bilete de trimitere si retete gratuite si compensate

Casele de asigurari de sanatate, obligate sa incheie contract cu medicii specialisti, in baza caruia sa elibereze certificate de concediu medical, bilete de trimitere si retete gratuite si compensate   0

read more
Hotarare de guvern pentru aprobarea pachetelor de servicii 2018-2019 a fost publicata in MO

Hotarare de guvern pentru aprobarea pachetelor de servicii 2018-2019 a fost publicata in MO   0

read more
Statul s-a răzgândit în decurs de câteva zile și a decis să îi acorde pensie de invaliditate unei femei care nu își mai poate folosi mâna după un accident de muncă, ”urmare a prezentării cazului de către mass-media”

Statul s-a răzgândit în decurs de câteva zile și a decis să îi acorde pensie de invaliditate unei femei care nu își mai poate folosi mâna după un accident de muncă, ”urmare a prezentării cazului de către mass-media”   0

read more
Colegiului Medicilor din România atrage atentia asupra ANMCS

Colegiului Medicilor din România atrage atentia asupra ANMCS   0

read more
Scrisoarea către MS, cu punctul de vedere al CMR față de proiectul de ordin privind înființarea, organizarea și funcționarea cabinetelor și unităților medicale mobile

Scrisoarea către MS, cu punctul de vedere al CMR față de proiectul de ordin privind înființarea, organizarea și funcționarea cabinetelor și unităților medicale mobile   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ADT Healthcare offers free help and assistance to people suffering from drug and alcohol addiction. Contact: 0800 088 66 86

adt-logo
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.