Medic: „Campania anti-vaccinare, mult mai eficientă decât cea pro-vaccinare“Previous Article
VIDEO: Consiliul Județean Alba prezintă strategia de sănătate. Planuri pentru servicii de calitate şi rezolvarea problemelor din sistemNext Article

Medicul Carmen Braia, condamnată în cazul Tulic! Judecătorii îi interzic să profeseze trei ani, iar despăgubirile sunt de 400.000 de euro Medicul Carmen Braia, condamnată în cazul Tulic! Judecătorii îi interzic să profeseze trei ani, iar despăgubirile sunt de 400.000 de euro

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Medicul Carmen Braia, condamnată în cazul Tulic! Judecătorii îi interzic să profeseze trei ani, iar despăgubirile sunt de 400.000 de euro Medicul Carmen Braia, condamnată în cazul Tulic! Judecătorii îi interzic să profeseze trei ani, iar despăgubirile sunt de 400.000 de euro
Related Articles

Medicul Carmen Braia, de la Secția ORL a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost condamnată de către Judecătoria Târgu Jiu, la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă.

Autor  Alin Petre   Sursa  igj.ro

În urmă cu șase ani, pacienta Raluca Tulic, în vârstă de 17 ani, a murit după ce i s-au administrat antibiotice fără să i se facă un test alergenic. Adolescenta fusese internată cu diagnosticul amigdalită, însă a suferit un șoc anafilactic. „Condamnă pe inculpata Braia Carmen la pedeapsa de 3 ani închisoare. 

 Carmen Braia:

“Vă mulțumește pentru susținere ȚAPUL ISPĂȘITOR!

De ce credeți că a durat atâția ani această anchetă?

Deoarece pentru șocul anafilactic nu putea fi incriminat nimeni, cu atât mai mult cu cât acesta s a produs la a patra administrare intravenoasa, fără absolut nicio manifestare alergica la vreuna din administrări.Dupa cinci ani de anchetă, asistenta care i a administrat prima injecție și care a declarat câ a făcut testare inainte de admistrare atât în fața Corpului de Control al Ministerului Sănătății cât și în fața organelor de anchetă- își schimbă declarația susținând că, de fapt nu a făcut nicio testare.I au luat 5 ani de zile să realizeze acest lucru, dar nimeni nu o incriminează pentru aceasta. De Ce? Pentru că nu s a dorit adevărul, ci doar un ȚAP ISPĂȘITOR!

Dată fiind agresivitatea șocului anafilactic, probabil pacienta a dat semne că nu se simte bine încă din timpul injectării cu atât mai mult cu cât injecția a fost intravenoasa. Și cu toate acestea asistenta care i a administrat injecția nu a sesizat acest lucru , iar când a fost atenționata de către celelalte paciente din salon , asistenta a ales să monitorizeze pacienta, fără a începe imediat manevrele de resuscitare și fără a alerta medicul de gardă. Dar nimeni nu a tras o la răspundere , cu toate că au existat suspiciuni și asupra tehnicii de execuție dar și asupra substanțelor injectate, cu atât mai mult cu cât respectiva asistentă nu este la primul incident de acest fel.

De Ce? Pentru că s a dorit un ȚAP ISPĂȘITOR! A sosit echipa ATI, complet neechipată motivînd că nu i s a semnalat care a fost urgența ( cea care a anunțat o a fost asistenta care a făcut ultima injecție) și astfel s a pierdut timp prețios.
Până la sosirea echipei ATI am reanimat pacienta cu mijloacele disponibile- respirație gură la gură, masaj cardiac și corticoterapie, pentru că secția nu dispunea la acel moment de aparat de urgență ( în concluzie – nu dispuneam de adrenalina) , nu aveam balon Ruben sau sursă de oxigen.Va întreb, câți dintre dumneavoastră i ați fi făcut respirație gură la gură, în condițiile în care pacienta începuse să sangereze pe gură….

Și cu toate acestea eu sunt ȚAPUL ISPĂȘITOR! Înțeleg durerea părinților și mă doare durerea lor, dar m aș fi așteptat să își dorească să afle adevărații vinovați, nu un ȚAP ISPĂȘITOR. 
Frustrant este că cei care au avut contact direct cu pacienta și mă refer aici la asistenta Dijmarescu Gheorghița, cea care a inițiat tratamentul și care s a răzgândit după 5ani asupra testării, precum și la asistenta Gavril Camelia, cea care i a administrat ultima injecție- celor două nu l i s a găsit nicio culpă. Vinovată rămâne dr.Braia Carmen care i a prescris un antibiotic , pe care pacienta l a mai luat, așa cum reiese din fișa personală ; precum și asistenta Ionicioiu Luminița- a cărei singură vină a fost că s a increzut în colega de serviciu Dijmarescu și a completat în locul acesteia în foaia de observație. 

Trist este că nu poți să le explici copiilor tai această nedreptate- cum motivezi această sentință fetei tale , studentă la drept fiind sau cum să îți incurajezi băiatul să urmeze o carieră în medicină, după tot ceea ce s-a întâmplat?”

 

10 Comments

 1. Alexandra 22:17, Oct 02, 2017

  Este inadmisibil asa ceva , foarte cruda această decizie a Judecătoriei Tg-jiu, nu merita asa ceva Dr. Braia Carmen.
  Jos cu mismasunile făcute de judecători.

  Reply to this comment
 2. Anonim 23:11, Oct 02, 2017

  Este o decizie bizară aceasta sentinta data de doamna judecator. Doamna judecător inainte de a da aceasta sentinta ar fi trebuit să studieze la câte spitale din Gorj si Dolj exista un protocol de testare la antibiotice . Va asigur ca nu există un asemenea protocol in nici un Spital. Intr-o singura carte pentru asistente (TITIRCA )este specificat ca cel care inițiază tratamentul, adică cel care face administrarea antibioticului în speță asistenta este cea care are obligatia de a face testarea la antibiotic. Medicul are obligatia de a indica doar tratamentul cu antibiotic , doza, ritmul de administrare si calea de administrare. Nu medicul are obligatia de a face testarea. Dacă la prima injecție nu a avut alergie, la a doua nu , la a treia face soc anafilactic, cum ar fi putut să prevadă dr Braia Carmen acest soc anafilactic. De obicei daca persoana este alergica la un antibiotic face alergie la prima administrare . Tu ca medic nu ai cum să prevezi si sa previ socul la a doua, treia, patra administrare. Doamna doctor primeste multe pedepse: 3ani de închisoare cu suspendare, 6 ani de supraveghere , 3 ani nu va putea să exercite profesia de medic, plus uriasa suma de 400 000 de euro, in conditiile in care nu s-a atins de aceasta pacientă. Curios este faptul ca asistenta care i-a administrat antibioticul si anticoagulantul intra venos in dimineata decesului , fiind si injecție in urma căreia a survenit socul anafilactic si care a avut ultimul contact cu bolnavă nu a primit nicio pedeapsa- STRANIU!!! Sa ii ridici dreptul de a mai profesa 3 ani este deja aberant.

  Reply to this comment
  • Zzzyyy 23:30, Oct 03, 2017

   Sa va vad cum ati vorbi dupa ce v-ar omori copilul o incompetenta ca asta! Nu va este rusine sa comentati in asa fel dupa ce a murit un copil?! Merita sa stea dupa gratii.

   Reply to this comment
 3. Samson 11:29, Oct 03, 2017

  Doamna Dr.Braia Carmen nu merita așa ceva dar normal ca aceasta este Romania ,acesta este Tg-Jiul ,păcat mare păcat ,.Dar nici nu trebuie sa avem mari așteptări despre sentințele date de Tribunalul din Tg-Jiu !Rusine !

  Reply to this comment
 4. Satul de doctori aroganti si spagari 18:11, Oct 03, 2017

  ANONIM tu ai citit ce ai scris ? Medici din ziua de azi merita tratati la fel cum trateaza pacientii si anume FARA PIC DE RESPECT, stau ca nesimtiti in cabinete si daca nu le bagi in buzunar nu te baga in seama( MAJORITATEA ).Medicii ar trebui sa se intereseze , sa consulte si sa puna un diagnostic nu sa dea un pronistic(bazati pe experientea si multa sictireala). Daca vor fi taxati poate vor incepe sa-si faca meseria pentru care au optat. Si ca sa dau un exemplu sotia mea a avut o problema la sold si in consecinta si-a facut o radiografie. Cand a fost in spital sa i-o citeasca medicul a chemat-o in 2 saptamani ca nu are plafon. Ea rugand doctorului doar sa-i spuna ce are si sa-i dea tratament pe care sa-l platim noi din buzunar. Si ce crezi doctorul a refuzat. Urmand sa ne deplasam la Craiova la o clinica privata pt diagnostic si tratament.
  ASADAR DOMNULE ANONIM NU-I MAI PLACE PE INCAPABILI.
  iMI PARE RAU CA NU LE DAU CU EXECUTARE SI SA NU MAI PROFESEZE DELOC.

  Reply to this comment
  • F.M.M, Internist in Germania. 18:13, Oct 11, 2017

   Multumim, platitorule de spaga! Datorita tie, sa nu murim de foame si sa nu ne umilim, am emigrat la propriu o treim dintre medicii romani. Cand ruda dumitale sau chiar dumneata vei cauta ajutor medical, iti doresc sa vii in Germania sau in orice alta tara evoluata medical. Nu vei plati spaga…vei plati serviciile de cel putin 100 de ori mai mari decat spaga de care vorbesti. In Germania nu iti fac niciun test la antibiotic, nu ma obliga legea…si daca mori ..ups, tot nu patesc nimic. Se intampla. Te crezi mare si tare?.. trateaza-te acasa cu ceai de musetel, nu eu am veni la tine…tu la mine. Dna Dr. nu a avut NICI O VINA in decesul fetei. Eu as merge msi depsrte cu cu procesul si Dna. Judecator-Incompetent. PS: F BUN ARTICOLUL CU TAPUL ISPASITOR. SPER CA DNA. DR. sa treaca peste, sa praseasca cacatul ala de oras cat mai repede si sa sa pfofeseze intr-un mediu adecvat.

   Reply to this comment
  • Tot eu, Internistul din Germanis 18:31, Oct 11, 2017

   La cum merg lucrurile in tara, veti fi tratati de B.O.R in curand. Cred ca nu realizati consecintele. Medicii plecati din tara la un salariu de aproape 5 mii Euro net (si vorbesc de rezident in an mare) daca se intorc pe 2500 Lei, garantat nici cu curul nu veti fi priviti. Maxim 10 ani …si medicii ori primesc salarii mari, ori sistemul va fi privatizat, ori veti plati din buzunar cam ca acum, doar ca la un nivel mult mai mare. Romania e la pamant. Cine credeti ca o vor finanta?? Astia intre 25 si 40 ani plecati in Europa care cotizeaza la sistemul tarii in care lucreaza si au parte de sercicii de calitate ??…mda. Dar stati linistiti, unii la cat de destepti sunt chiar vor prefera “tratamentul ortodox”, de …dai un BAN, da’ stai in fata la Sf. Petru.

   Reply to this comment
 5. Braia Carmen 12:04, Oct 04, 2017

  Vă mulțumește pentru susținere ȚAPUL ISPĂȘITOR!De ce credeți că a durat atâția ani această anchetă? Deoarece pentru șocul anafilactic nu putea fi incriminat nimeni, cu atât mai mult cu cât acesta s a produs la a patra administrare intravenoasa, fără absolut nicio manifestare alergica la vreuna din administrări.Dupa cinci ani de anchetă, asistenta care i a administrat prima injecție și care a declarat câ a făcut testare inainte de admistrare atât în fața Corpului de Control al Ministerului Sănătății cât și în fața organelor de anchetă- își schimbă declarația susținând că, de fapt nu a făcut nicio testare.I au luat 5 ani de zile să realizeze acest lucru, dar nimeni nu o incriminează pentru aceasta.De Ce? Pentru că nu s a dorit adevărul, ci doar un ȚAP ISPĂȘITOR! Dată fiind agresivitatea șocului anafilactic, probabil pacienta a dat semne că nu se simte bine încă din timpul injectării cu atât mai mult cu cât injecția a fost intravenoasa. Și cu toate acestea asistenta care i a administrat injecția nu a sesizat acest lucru , iar când a fost atenționata de către celelalte paciente din salon , asistenta a ales să monitorizeze pacienta, fără a începe imediat manevrele de resuscitare și fără a alerta medicul de gardă. Dar nimeni nu a tras o la răspundere , cu toate că au existat suspiciuni și asupra tehnicii de execuție dar și asupra substanțelor injectate, cu atât mai mult cu cât respectiva asistentă nu este la primul incident de acest fel.De Ce? Pentru că s a dorit un ȚAP ISPĂȘITOR! A sosit echipa ATI, complet neechipată motivînd că nu i s a semnalat care a fost urgența ( cea care a anunțat o a fost asistenta care a făcut ultima injecție) și astfel s a pierdut timp prețios.

  Reply to this comment

Leave Your Comment

<

*

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

 

OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Subvarianta AY4.2 a Delta, identificată în patru ţări: A provocat 8% din totalul infectărilor din Marea Britanie

Subvarianta AY4.2 a Delta, identificată în patru ţări: A provocat 8% din totalul infectărilor din Marea Britanie   0

read more
Cea de a treia doză de vaccin anticovid Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 95,6%

Cea de a treia doză de vaccin anticovid Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 95,6%   0

read more
Medicamente pentru bolnavii COVID-19, oferite României de Austria

Medicamente pentru bolnavii COVID-19, oferite României de Austria   0

read more
Studiu: Persoanele nevaccinate riscă să se reinfecteze cu COVID-19, în medie, o dată la 16 luni

Studiu: Persoanele nevaccinate riscă să se reinfecteze cu COVID-19, în medie, o dată la 16 luni   0

read more
Premieră istorică. Medicii americani au reuşit să realizeze un transplant de la animal la om

Premieră istorică. Medicii americani au reuşit să realizeze un transplant de la animal la om   0

read more
Mesajul profesorului Vlad Ciurea: Dragi români, oameni buni vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă! Doar așa supraviețuim ca nație

Mesajul profesorului Vlad Ciurea: Dragi români, oameni buni vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă! Doar așa supraviețuim ca nație   0

read more
Mesajul profesorului Vlad Ciurea: Dragi români, oameni buni vacinați-vă, vacinați-vă, vacinați-vă! Doar așa supraviețuim ca nație

Mesajul profesorului Vlad Ciurea: Dragi români, oameni buni vacinați-vă, vacinați-vă, vacinați-vă! Doar așa supraviețuim ca nație   0

read more
La Iași, bolnavii COVID sunt ventilați manual pentru că nu mai sunt ventilatoare disponibile: „Suntem disperați, e o luptă continuă”

La Iași, bolnavii COVID sunt ventilați manual pentru că nu mai sunt ventilatoare disponibile: „Suntem disperați, e o luptă continuă”   0

read more
Studiu: Tuberculoza se poate transmite printr-o simplă respiraţie, ceea ce schimbă total modul de abordare al transmiterii

Studiu: Tuberculoza se poate transmite printr-o simplă respiraţie, ceea ce schimbă total modul de abordare al transmiterii   0

read more
Crește numărul persoanelor vaccinate cu prima doză

Crește numărul persoanelor vaccinate cu prima doză   0

read more
5 vieți au fost salvate după o prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală

5 vieți au fost salvate după o prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală   0

read more
Studiu: Imunitatea dobandită prin boală este la fel de eficientă în prevenirea virusului ca şi vaccinarea anti-COVID

Studiu: Imunitatea dobandită prin boală este la fel de eficientă în prevenirea virusului ca şi vaccinarea anti-COVID   0

read more
De ce trebuie diagnosticată precoce osteoporoza?

De ce trebuie diagnosticată precoce osteoporoza?   0

read more
Adevărul LIVE, ora 14.00: Gestionarea pandemiei în secţiile private de primiri urgenţe

Adevărul LIVE, ora 14.00: Gestionarea pandemiei în secţiile private de primiri urgenţe   0

read more
Protejarea articulaţiilor în sezonul rece. Cosmin Baciu, medic ortoped: „Suplimentele alimentare ajută, dar nu pot face minuni“

Protejarea articulaţiilor în sezonul rece. Cosmin Baciu, medic ortoped: „Suplimentele alimentare ajută, dar nu pot face minuni“   0

read more
Dramele pacienților COVID, mărturii din spital: „Îi spunea soției să aibă grijă de băiat, că el va rămâne dragostea ei cea mai mare”

Dramele pacienților COVID, mărturii din spital: „Îi spunea soției să aibă grijă de băiat, că el va rămâne dragostea ei cea mai mare”   0

read more
VIDEO. Imagini dramatice cu morții COVID la morga spitalului Universitar din București: Cadavrele sunt depozitate pe hol

VIDEO. Imagini dramatice cu morții COVID la morga spitalului Universitar din București: Cadavrele sunt depozitate pe hol   0

read more
Derapaj al Episcopului Giurgiului: „Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Vaccinurile sunt expirate. Incendiile din spitale, o făcătură”

Derapaj al Episcopului Giurgiului: „Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Vaccinurile sunt expirate. Incendiile din spitale, o făcătură”   0

read more
România a depășit pragul de 6.000.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Peste 62.000, imunizate în ultimele 24 de ore

România a depășit pragul de 6.000.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Peste 62.000, imunizate în ultimele 24 de ore   0

read more
Situație dramatică la Craiova: Doi pacienți COVID au murit în ambulanță în timp ce așteptau un loc pentru internare

Situație dramatică la Craiova: Doi pacienți COVID au murit în ambulanță în timp ce așteptau un loc pentru internare   0

read more
OMS: În ritmul actual, României i-ar trebui doi ani și jumătate pentru a ajunge la 70 la sută populație vaccinată anti-Covid

OMS: În ritmul actual, României i-ar trebui doi ani și jumătate pentru a ajunge la 70 la sută populație vaccinată anti-Covid   0

read more
Legătura neştiută dintre răceli şi durerile de dinţi. De unde apare confuzia?

Legătura neştiută dintre răceli şi durerile de dinţi. De unde apare confuzia?   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.