Norme Coca 2023 - 2024

Bolnavii de cancer nu vor mai fi nevoiţi să facă un drum până la cabinetul medicului oncolog care le-a prescris un anume tratament. Atunci când rămân fără medicamente, ei pot merge la medicul de familie, împreună cu o scrisoare medicală din partea medicului oncolog, să îşi ridice o nouă reţetă.

“Pentru tratamentul bolnavilor cu afecţiuni oncologice, iniţierea se face de către medicul oncolog sau hematolog, după caz. Continuarea tratamentului se face de către medicul oncolog ori hematolog sau pe baza scrisorii medicale, de către medicii desemnaţi. Medicii desemnaţi sunt medicii de familie, nominalizaţi de CAS, în situaţia în care există un deficit de medici oncologi sau hematologi la nivel judeţean”, a declarat juristul Radu Firăstrău, preşedintele-director al CAS Neamţ.

Pentru continuarea tratamentului bolnavilor cu afecţiuni oncologice, CAS Neamţ desemnează toţi medicii de familie cu care se află în relaţie contractuală pentru a prescrie tratamente oncologice, pe baza scrisorii medicale emise de medicul oncolog.

Această decizie este binevenită mai ales pentru bolnavii din zona Roman, de care se ocupă un singur medic, doctoriţa Dorina Luchian, care lucrează la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.

Numai anul trecut, 1.760 de persoane din judeţul Neamţ au fost diagnosticate cu diferite forme de cancer, iar 494 dintre acestea erau din zona Roman.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro