Norme Coca 2023 - 2024

O americancă inginer la baza militară Deveselu, judeţul Olt, a ajuns să fie tratată de pneumonie acasă la o familie de medici din Craiova, după ce două spitale au refuzat internarea, din cauza supraaglomerării. Aventura femeii cu sistemul de sănătate din România a devenit subiect de discuţie pe contul de Facebook al Ambasadei SUA în România.

Peripeţiile lui Sandy Higgins, inginer Naval Support Facility Deveselu, cu sistemul de sănătate din România au început în luna martie când femeia a început să se simtă rău şi s-a dus la medicul bazei militare, potrivit Digi24.  După o săptămână, ea a fost trimisă la spitalul din Caracal, unde a fost diagnosticată cu pneumonie, o afecţiune care necesită spitalizare. Nefamiliarizată cu practicile autohtone, americanca a refuzat internarea pe motiv că trebuia să împartă patul cu o altă pacientă şi şi-a încercat norocul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. Doar că şi aici a găsit aceeaşi situaţie, iar medicii au trimis-o mai departe, la Spitalul de Boli Infecţioase.

Culmea este că şi la cel de-al treilea spital a întâmpinat aceeaşi problemă: lipsa paturilor disponibile. Totuşi, după ce medicul de aici a consultat-o şi i-a reconfirmat diagnosticul, a hotărât ca biroul său să fie transformat provizoriu într-un salon pentru a găzdui pacienta de origine americană. Starea de sănătate a femeii s-a ameliorat, iar pe perioada weekendului, medicul a luat-o la ea acasă pentru a fi tratată. „Cu o formă severă de pneumonie şi probleme respiratorii, inginerul Naval Support Facility Deveselu Sandy Higgins nu a reuşit să fie internată de urgenţă din cauza lipsei locurilor din primele două spitale româneşti la care a ajuns. Sandy a avut însă norocul să întâlnească doi medici deosebiţi, Diana şi Robert Medregoniu.

Vorbitori fluenţi de engleză şi convinşi că sprijinul emoţional acordat pacientei trebuie să primeze, familia Medregoniu a ajutat-o pe Sandy să îşi revină, chiar dacă a fost nevoie să o găzduiască în casa lor. Cine ar fi crezut că o traumă avea să ducă la o profundă legătură personală medic-pacient?”, este comentariul publicat de Ambasada SUA în România, pe contul de Facebook.

Sursa

 

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro