Norme Coca 2023 - 2024

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a respins, miercuri, acuzaţiilor criticilor vaccinurilor, care apreciază că imunizarea nu serveşte la nimic, că este riscantă şi că de fapt corpul se apără mai bine atunci când nu este vaccinat, relatează AFP.

"Impactul vaccinurilor asupra vieţii oamenilor este cu siguranţă unul dintre cele mai bune lucruri care s-au văzut", a declarat Jean-Marie Okwo-Bele, responsabil al diviziunii de vaccinuri la această agenţie a ONU.

Opoziţia faţă de campaniile de vaccinare a copiilor împotriva bolilor contagioase, precum rujeola şi tusea convulsivă, a crescut în ultimul timp, în special în Statele Unite şi în Marea Britanie.

Opozanţii hotărâţi contestă necesitatea vaccinării, iar unii cred că există o legătură între autism şi vaccinul împotriva rujeolei, o legătură respinsă de majoritatea covârşitoare a lumii ştiinţifice .

"Încercăm cu hotărâre să oprim chiar să inversăm această tendinţă", a declarat Okwo-Bele presei miercuri la Geneva.

"Avem o mare proporţie de oameni care cred în vaccinuri, ei trebuie să ne ajute să ne transmitem mesajul", a adăugat el.

Potrivit lui, nu trebuie oprită vaccinarea doar pentru că o boală aproape a dispărut.

"În ceea ce priveşte polio, nu pentru că nu au mai fost cazuri de zece sau 15 ani nu mai există riscuri", a adăugat el.

În unele ţări în curs de dezvoltare, asistăm la o rezistenţă la vaccinare, ca de exemplu în nordul Nigeriei. În această regiune, campaniile de vaccinare împotriva poliomielitei au fost percepute de opozanţii locali ca acte de conspiraţie venind din străinătate.

Vrei să-ţi reduci riscul de a face gripă? Nu e vorba de vaccin: un studiu britanic sugerează o metodă la îndemâna oricui

Un raport medical elaborat în Marea Britanie sugerează că execiţiul fizic intens poate reduce riscul unei persoane de a se molipsi de gripă; nu a fost observat un efect asemănător în cazul exerciţiilor de intensitate moderată. Autorii studiului afirmă, totuşi, că rezultelele sunt preliminare şi trebuie interpretate cu precauţie.

Descoperirea care poate salva sute de mii de femei: o doză de vaccin antipapiloma uman este suficientă pentru a proteja de cancerul de col uterin

Vaccinarea femeilor cu o singură doză de vaccin împotriva virusului papiloma uman (HPV), care se face vinovat de apariţia a 70% din totalul cazurilor de cancer de col uterin, ar putea fi suficientă pentru producerea unei imunităţi durabile, potrivit unui studiu publicat luni, informează AFP.

Surse: MediafaxAFPOMS

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro