Incepe din 24 noiembrie 2017

Am sa va prezint pentru inceput ce doreste ANMCS si apoi PETITIA.

 

De la 01.10.2017, în vederea respectării prevederilor art.20 alin (2) din legea 185/2017 privind asigurarea calităţii în sistemul de sănătate, unitățile sanitare din ambulatoriu se pot înscrie în procedura de acreditare, urmând instrucțiunile din pagina ”Înscriere în procedura de acreditare pentru unitățile sanitare din ambulatoriu” accesibilă mai jos. Subliniem că această modalitate de înscriere trebuie realizată de toti furnizorii din ambulatoriu (cu exceptia ambulatoriilor integrate ale unităților sanitare cu paturi) care doresc să încheie contracte în sistemul de asigurări de sănătate.

Menționăm faptul că înscrierea în acest proces de acreditare nu implică plata niciunei taxe de evaluare sau analiză de dosar. Valoarea taxei de acreditare pe care unitățile sanitare vor trebui să o plătească va fi stabilită în anul 2018, după finalizarea procesului de înscriere a tuturor unităților sanitare din ambulatoriu și adoptarea standardelor de acreditare de către Colegiul Director al ANMCS.

PROCEDURA DE ELABORARE A PRIMEI EDIȚII A STRANDARDELOR DE ACREDITARE A UNITĂȚILOR SANITARE DIN AMBULATORIU

 

 

Stimati colegi,

 
Va rugam pe toti sa cititi Legea 185/ 24.07.2017 ( click si citeste), Ordinul 148/12.07.2017, Ordinul 127/14.06.2017, Ordinul  639/18.10.2016, Hotararea 629/2015.
 
Noi am citit aceasta legislatie, am dezbatut-o cu medici de familie, cu medici din Ambulatoriu Clinic, din laboratoare, din spitale, cu avocati de la Colegiul Timis, de la Casa de Avocatura, cu Conducerea CMR- Filiala Timis, cu Conducerea CJAS TIMIS.
Am contactat colegi din strainatate, nu exista astfel de cerinte in tarile europene.
 
Sigur ca vrem calitate dar pe criterii simple, de bun simt, vrem proceduri facute de noi, specifice activitatii medicale din cabinetele noastre, fara contractarea unor firme de consultanta, fara costuri care ne pot falimenta!
 
Concluzia noastra, a COMUNITATII MEDICALE DIN TIMIS este aceeasi: acreditarea ceruta prin ANMCS este un proces extrem de complex, foarte costisitor- depaseste posibilitatile noastre materiale, stresant, consumator nu numai de bani dar si de timp, energie, coronare si nervi.
 
De aceea am luat ATITUDINE.
Prin CASA DE AVOCATURA am facut acest MEMORIU care va fi transmis astazi catre Institutiile mentionate.
Va rugam sa-l cititi- este atasat!
 
Miercuri 22.11.2017 avem sedinta comuna, medici de familie si medici de alte specialitati care se alatura noua si impreuna VOM SEMNA O PETITIE.
 
Am contactat Presa.
 
Va rugam foarte mult, pe medicii din judetele alaturate, sa veniti miercuri in 22.11.2017- ora 13,00 la Sala Adam Muller Guttenbrunn din Timisoara- unde vor fi atat medici de familie cat si medici specialisti precum si avocati de la Casa de Avocatura contactata de noi- sa discutam si sa semnam Petitia de care speram sa se tina seama.
 
Cu respect,
Comisia MF CM Timis, STMF si PMFT

<

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro