STIMATI PACIENTI: IN FATA GUVERNANTILOR NU SUNTETI DECAT NISTE CIFRE, NISTE SIMPLE CNP-uriPrevious Article
Procurorii sustin ca dupa ce baronul de Ialomita i-a cerut ministrului o intalnire, problema sa cu corpul de control al Ministerului Sanatatii s-a rezolvat. Banicioiu neaga vehement implicareaNext Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

Politicianul Silvian Ciuperca, interventii la Ministerul Sanatatii pentru a musamaliza un raport de control. DNA: “Trebuia sa se intalneasca cu Banicioiu Nicolae”

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Politicianul Silvian Ciuperca, interventii la Ministerul Sanatatii pentru a musamaliza un raport de control. DNA: “Trebuia sa se intalneasca cu Banicioiu Nicolae”
Related Articles

DNA: “Trebuia sa se intalneasca cu Banicioiu Nicolae”

Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă (PSD), a fost reţinut pentru luare de mită şi abuz în serviciu, alături de directorul Serviciului Achiziţii din CJ, Cezar Vâlcan, în dosarul privind intervenţii la un consilier din Ministerul Sănătăţii şi la conducerea ADR Sud Muntenia.

Potrivit DNA, în luna ianuarie 2014, în cazul uneia dintre acuzații, și-a folosit influența și autoritatea conferită de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit, şi anume asigurarea postului de manager interimar în cadrul Spitalului judeţean Ialomiţa

  • în perioada martie-aprilie 2014, după efectuarea unui control, de către Corpul de Control al Ministerului Sănătății, l-a determinat pe un consilier din cadrul ministerului să-și exercite atribuțiile de serviciu în mod defectuos, prin întocmirea raportului de control neconform realității. Astfel, au fost eliminate din cuprinsul acestui raport dispoziții și pasaje ce ar fi dus la sesizarea organelor de urmărire penală, aducând-se atingere activității de control al Ministerului Sănătății şi încrederii publice.
  • în perioada martie-aprilie 2014, l-a determinat pe acelaşi consilier, să întocmească, în fals, raportul de control, prin omisiunea, cu știință, de a însera anumite împrejurări care ar fi putut duce la tragerea la răspundere penală, disciplinară sau administrativă a celor supuși controlului

Astfel, arată procurorii DNA, la data de 04 martie 2014, un membru al  corpului de control al Ministrului Sănătăţii a transmis prin email un exemplar (draft) al respectivului Raport de Control,  înaintea aprobării de către decizionalii Ministerului Sănătăţii, Preşedintelui C.J. Ialomiţa, Ciupercă, pentru ca acesta să ia la cunoştinţă de conţinutul raportului, şi să aducă anumite modificări, deşi Ciupercă Vasile Silvian nu avea atribuţii de coordonare a corpului de control şi de întocmire, modificare a raportului de cotrol.

Raportul transmis spre consultare lui Ciupercă Vasile Silvian conținea următoarele propuneri și măsuri:

  • Sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru cercetarea posibilelor fapte de natură penală ( Termen: odată cu aprobarea Raportului de Control; Răspunde: Corpul de control/MS)
  • Sesizarea Curții de Conturi a României/ Camera de Conturi Ialomița pentru nerealizarea de către conducerea spitalului a unei eficiențe în utilizarea fondurilor publice și în administrarea patrimoniului public ( Termen: odată cu aprobarea Raportului de Control; Răspunde: Corpul de control/MS)
  • Sesizarea Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice pentru nereguli constatate în derularea procedurilor de achiziție publică pentru achiziția bunurilor, serviciilor și lucrărilor din cadrul unității sanitare ( Termen: odată cu aprobarea Raportului de Control; Răspunde: Corpul de control/MS).
  • În finalul raportului se preciza că documentul va fi transmis spre valorificare la C.J. Ialomița, A.N.R.M.A.P, Curtea de Conturi a României- Camera de Conturi Ialomița și Parchetul de pe lângă Judecătoria Ialomița.
  • De asemenea, potrivit unei Note din raport, se precizează că : ”Activitatea desfășurată de reprezentanții C.J. Ialomița, cu ocazia derulării controlului, a avut un caracter strict consultativ în sensul acordării de asistență juridică și economico-financiară reprezentanților echipei de control din cadrul Ministerului Sănătății. În competența reprezentanților C.J. Ialomița nu au intrat atribuții privind formularea unor concluzii, dispunerea de măsuri, fixarea de termene, elaborarea de recomandări ori stabilirea persoanelor responsabile față de cele constatate.”

Procurorii arată că acest raport trimis pe  e-mail, a fost semnat de reprezentanţii Consiliului Judeţean Ialomiţa şi de reprezentatul Direcţiei Sanitare Ialomiţa.  

După consultarea raportului de control, la data de 10.03.2014,  Ciupercă Vasile Silvian i-a solicitat Mihai Ionuț Ionescu membru al Corpului de Control al Ministrului Sănătății, să modifice raportul de control, în sensul eliminării propunerilor de sesizare a Parchetului. Mihai Ionuț Ionescu a afirmat, în consecinţă, că va transmite propunerea directorului Corpului de Control, Sorin Ion Luca,  pentru ca acesta să ia o decizie.

Relevantă în acest sens este discuţia telefonică purtată la data de 10 martie 2014, de către Silvian Ciupercă, cu Mihai-Ionuț Ionescu.

………………………..

Silvian Ciupercă:  Bună ziua!

Mihai-Ionuț Ionescu:  Bună ziua, domnule președinte!

Silvian Ciupercă:  Vă trimit un e-mail acuma. În esenţă, el spune două lucruri: odată că … da … noi … eu că mi-au venit fetele și mi-au spus … sunt de acord, da, să renunţaţi la sesizarea unei instituţii cu atribuţii, că v-ați pus … le-aţi propus acolo să se renunţe la sesizarea Parchetului sau sesizarea altor instituţii de control.

Mihai-Ionuț Ionescu:  Da, băgasem chestia aia cu Parchetul, dar domnul, domnul  director a zis că: Bun, o băgaţi, dar  la ce… la ce anume vreţi când … să faceţi referire? La achiziţii?La….

Silvian Ciupercă:  Obiectivul nostru știți foarte bine a fost acela de a impune în anumite domenii de management mai multă rigoare şi egalitate deplină.

Mihai-Ionuț Ionescu:  Da, atâta …

Silvian Ciupercă:  Lăsaţi! Scoateţi aia, numai că eu nu sunt de acord cu renunţarea la nota care clarifică știi limitele angajării da personalului din Consiliul Judeţean. Lăsaţi-o pe aia aşa cum este! Da? Mi-au arătat ele acolo un act normativ, nu. Am participat, totul e o chestie. Valorificarea de către noi este o chestiune care ne aparţine, da, valorificarea de către dumneavoastră este o altă problemă.

Mihai-Ionuț Ionescu:  OK. Eu o să-i arăt hârtia domnului director şi să vedem ce zice şi dânsul. Eu … Şi pe mine m-a tras de urechi, de ce am uitat această prevedere, că: Efectiv, fiind în comisie, toţi aveţi acea răspundere să semnaţi acolo. Şi eu am fost tras la răspundere, că de-aia sunt un pic supărat.

Silvian Ciupercă:  Ele semnează, sigur că semnează. Bineînțeles dacă au participat la … sigur că semnează. Numai că .. da … e vorba de valorificare. Nota aia ….nota bene pe care am introdus-o acolo clarifică existenţa unor limite în privinţa valorificării documentului. Asta e tot. Partea de constatare, de fundamentare, asta e tot.

Mihai-Ionuț Ionescu:   (… neinteligibil …) aştept mail-ul de la dumneavoastră şi i-l duc şi dânsului şi vedem ce …

Procurorii mai arată că după înlăturarea acestor menţiuni din raport, pentru a se asigura de modul cum va arăta în final raportul de control, Ciupercă Vasile Silvian urmă să se întâlnească cu Bănicioiu Nicolae, ministrul al Sănătăţii, pentru a discuta situaţia acestui raport.

 

Sursa

 

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

PERICOL IMPOTRIVA SANATATII MEDICINEI

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+   0

În perioada 15-19 aprilie 2019, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş se va derula o campanie pentru screeningul adenocarcinomului de prostată. Această acţiune se va desfăşura în Cabinetul [...]

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

 

OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Banner

Adio durere

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Anchetă epidemiologică la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Două cadre medicale, testate pozitiv

Anchetă epidemiologică la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Două cadre medicale, testate pozitiv   0

read more
Psihologul Lorena Diaconescu: Este o necesitate să-i învățăm pe copii despre igienă, despre tot ce înseamnă sexualitatea, dar adecvat fiecărui copil

Psihologul Lorena Diaconescu: Este o necesitate să-i învățăm pe copii despre igienă, despre tot ce înseamnă sexualitatea, dar adecvat fiecărui copil   0

read more

COMUNICAT – CNAS accesează fonduri europene pentru implementarea de noi soluții informatice și redimensionarea SIUI   0

read more
Vaccinul dezvoltat la Oxford intră în producție. Bill Gates asigură fabricarea a 300 de milioane de doze

Vaccinul dezvoltat la Oxford intră în producție. Bill Gates asigură fabricarea a 300 de milioane de doze   0

read more
Un bărbat care nu a ieșit din casă de un an jumătate, prima infecție cu COVID la Șimleu Silvaniei

Un bărbat care nu a ieșit din casă de un an jumătate, prima infecție cu COVID la Șimleu Silvaniei   0

read more
Orice femeie trebuie să îşi palpeze lunar sânii. Iată ce modificări nu sunt normale!

Orice femeie trebuie să îşi palpeze lunar sânii. Iată ce modificări nu sunt normale!   0

read more
Alianţa pentru vaccinuri GAVI a atras 8,8 miliarde de dolari de la donatori pentru programe de imunizare în ţări sărace

Alianţa pentru vaccinuri GAVI a atras 8,8 miliarde de dolari de la donatori pentru programe de imunizare în ţări sărace   0

read more
Al treilea val de relaxare vine în 15 iunie. Raed Arafat spune la ce măsuri să NU ne așteptăm

Al treilea val de relaxare vine în 15 iunie. Raed Arafat spune la ce măsuri să NU ne așteptăm   0

read more
Raed Arafat, despre creștere abruptă a cazurilor de COVID-19: Nu e semn bun. S-ar reveni obligatoriu la unele măsuri

Raed Arafat, despre creștere abruptă a cazurilor de COVID-19: Nu e semn bun. S-ar reveni obligatoriu la unele măsuri   0

read more
Scintigrafia miocardică, o investigație de înaltă performanță, disponibilă la Sanador

Scintigrafia miocardică, o investigație de înaltă performanță, disponibilă la Sanador   0

read more
Care sunt simptomele cancerului ovarian, ucigaşul tăcut

Care sunt simptomele cancerului ovarian, ucigaşul tăcut   0

read more
Statul la stat. Director de restaurant, numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

Statul la stat. Director de restaurant, numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”   0

read more
Rafila: Avem două categorii de persoane asimptomatice. În viitorul apropiat unele vor fi externate chiar dacă rămân „pozitive”

Rafila: Avem două categorii de persoane asimptomatice. În viitorul apropiat unele vor fi externate chiar dacă rămân „pozitive”   0

read more
Medicul Mihai Craiu: Persoanele care au contraindicații la vaccinare nu vor fi vaccinate, dar vor fi protejate

Medicul Mihai Craiu: Persoanele care au contraindicații la vaccinare nu vor fi vaccinate, dar vor fi protejate   0

read more
Nelu Tătaru crede că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie. Care sunt motivele

Nelu Tătaru crede că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie. Care sunt motivele   0

read more
Proiect special al UMF ”Carol Davila” pentru copiii cu probleme dentare complexe

Proiect special al UMF ”Carol Davila” pentru copiii cu probleme dentare complexe   0

read more
Ordonanța pe sănătate, neconstituțională. OUG prevedea ca programele naționale de sănătate, finanțate de stat, să fie decontate și de spitale şi de clinici private

Ordonanța pe sănătate, neconstituțională. OUG prevedea ca programele naționale de sănătate, finanțate de stat, să fie decontate și de spitale şi de clinici private   0

read more
Ibuprofenul, testat ca tratament pentru coronavirus. Efectul pe care l-ar avea asupra pacienților cu simptome severe

Ibuprofenul, testat ca tratament pentru coronavirus. Efectul pe care l-ar avea asupra pacienților cu simptome severe   0

read more
Revascularizarea în boala arterială periferică, o metodă de evitare a amputației

Revascularizarea în boala arterială periferică, o metodă de evitare a amputației   0

read more
Când vom reveni la viața de dinaintea pandemiei? Răspunsul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Când vom reveni la viața de dinaintea pandemiei? Răspunsul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru   0

read more
Cercetătorii dezvoltă versiuni uşor de administrat ale medicamentului Remdesivir, destinat tratării COVID-19

Cercetătorii dezvoltă versiuni uşor de administrat ale medicamentului Remdesivir, destinat tratării COVID-19   0

read more
Nelu Tătaru: 2,3 milioane de persoane vor primi gratuit măști de protecție de la Ministerul Sănătăţii

Nelu Tătaru: 2,3 milioane de persoane vor primi gratuit măști de protecție de la Ministerul Sănătăţii   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.