Medicii de familie apeleaza la sustinere din partea pacientilorPrevious Article
DSP Iasi face o ancheta in cazul mortii profesorului universitar Tiberiu Brailean, care ar fi asteptat sase ore pentru a primi ingrijiri la Spitalul Next Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

Politicienii nostri nu stiu ( ! ) care este cu adevarat INTERESUL PACIENTULUI

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Politicienii nostri nu stiu ( ! ) care este cu adevarat INTERESUL PACIENTULUI

Ca în fiecare an, se pune pe tapet o nouă reformă sanitară. Și nu oricum ci prin schimbarea totală a legislației. Toate astea motivate, așa cum e și normal, cu vrăjeala clasică despre interesul pacientului.

Haideți să ne oprim un pic asupra acestui aspect.

Care e interesul pacientului?

În primul rând, pacientul nu are un singur interes. Are mai multe.

Pacientul are dreptul la asistență medicală gratuită, atât timp cât este asigurat.

Când nu este asigurat primește asistență medicală gratuită doar în regim de urgență.

Pentru celelalte probleme medicale, care nu reprezintă urgențe, primește asistență medicală contra cost.

Până aici, pe hârtie, totul bine și frumos. Nivelul de trai în societatea asta este atât de scăzut încât majoritatea populației are probleme de sănătate. Ce face un bolnav? Lăsăm deoparte faptul că acest bolnav nu face nimic pentru sănătatea lui și ajunge la medic doar când bolile sunt în stadiu avansat. Ăsta e un alt aspect. Dacă un pacient abia își duce zilele de la o pensie la alta, de la un salariu la altul, e foarte puțin receptiv la modul de viață sanogen pe care eu, ca medic de linia întâi, responsabil cu prevenția, i-l propun. Când pe tine te presează facturile și impozitele te doare-n cur de meniul pe care ți-l recomand. Pentru că nu ți-l poți permite. Că de sport nici nu poate fi vorba. Deviem.

Ce face pacientul nostru? Merge la medicul de familie, da? Să presupunem că găsește un medic ca mine, care nu refuză niciun pacient și nu lucrează chiar așa strict cu celebrele programări. Este consultat, este ascultat, este tratat cu atenție. Repet. Mă refer la modul meu de lucru. Nu-mi permit să vorbesc în numele colegilor. Să presupunem că pentru a-mi clarifica un diagnostic recomand câteva analize, o radiografie și/sau o ecografie. Normal, dau bilet de trimitere pentru că pacientul este asigurat. Ajunge la laborator și, surpriză, nu sunt fonduri. Pacientul este programat peste 2 luni.

Ce face omul de la țară, care a dat bani și pe autobuz sau a plătit câteva zeci de lei o mașină, în cazul în care e bătrân și anchilozat? Are 2 variante. Ori nu face nimic și se întoarce la mine, forțându-mă să tratez mai mult simptomatologia decât boala în sine ori scoate alți bani din buzunar și face toate aceste explorări, contra cost, în aceeași zi.

Să studiem prima variantă. Pacientul se întoarce la mine a doua zi fără analize, rază și ecografie. Forțat de condițiile în care lucrez să fiu un bun clinician, finalizez actul medical cu o rețetă. Atenție! Nu am voie să eliberez rețeta cu același diagnostic cu care l-am trimis la explorări. De asemenea, ce să vezi?, nu sunt plătit pentru această a doua consultație. Îmi veți obiecta că pot să programez pacientul pe luna viitoare. Corect. Pot face asta. Și dacă fără tratament apare o complicație? Și moare pacientul. Cine e vinovat? Legal, sistemul, care nu dă doi bani pe viața asiguratului. Eu sunt acoperit de hârtii, am aplicat legea, dar pacientul e în ceruri. Curat, cu mâna pe inimă vă spun, se urmărește interesul pacientului, nu? Să presupunem că același pacient are o boală gravă de plămâni. Și aici vă povestesc din experiența de cabinet. O suspiciune de cancer. Și ce fac? Îl trimit la pneumolog. Spitalul e plin. Stau câte 2 în pat. Medicul specialist e excedat. Nu-mi poate consulta, Atenție!, nu interna ci consulta, pacientul decât la sfârșitul lunii. Așa că mi-l trimite inapoi. Fără nimic. Din nou eu sunt acoperit. Ce dacă e o suspiciune de cancer? Eu mi-am făcut datoria. Am îndrumat pacientul la specialist. E vina mea că sunt prea puține paturi în spital și prea puțini medici? Nu. Și atunci am de ales. Ori mint pacientul și mă doare-n bascheți ori încep să dau telefoane și, folosind greutatea cuvântului meu, reușesc să fac cumva ca pacientul să fie internat. De asemenea, fără să fiu obligat și fără să fiu plătit. Cam despre asta este vorba în sistem. Interesul pacientului nu reprezintă pentru nimeni nimic. Mai ales pentru toți ăștia care fac cică reforma. E foarte ușor să iei decizii dintr-un birou, îmbrăcat la costum, cu mașina și șofer la scară, fără să cunoști absolut nimic din realitatea de pe teren.

Cu toată bruma de considerație pe care o mai am față de instituțiile reformatoare din statul ăsta, vă spun, dragi pacienti, actuali sau potențiali, că tocmai autoritățile încurajează bătaia de joc din sistem. De ani de zile preferă să plătească mizerabil cadrele medicale. De ani de zile nu au mai construit spitale noi, secții noi, centre noi de diagnostic și tratament. De ani de zile subfinanțează sănătatea. Și atunci ce fac? Închid ochii la șpaga care se ia prin spitale. Ia fă-i unui chirurg salariul, nu de zeci de mii de euro cum are colegul lui dintr-o țară normală, ci de câteva mii, că atâta își permite România. Să vezi atunci, mai așteaptă plicul înainte de operație? De 25 de ani toți ies și ne spun că nu sunt bani pentru sănătate și învățământ. Acum, cand DNA-ul scoate la iveală hoția imensă, vă dați seama că ar fi fost bani pentru toate astea. Corect?

Nu medicina primară trebuie reformată cu aberații. Nu medicul de familie trebuie îngropat în hârtii. V-am mai spus-o. Din cele 20 de minute alocate consultației, un medic de familie scrie 15 și consultă 5. E normal? De asemenea, datorită unor protocoale făcute tot de medici care nu au profesat niciodată, medicul de familie e limitat în terapeutică. Adică, nu pot să dau dracului Detralex la un pacient cu varice decât dacă-l pun pe drumuri să-mi aducă un căcat de scrisoare medicală de la specialist. Tot în interesul pacientului, normal. Ministerul se ocupă cu vrăjeli inutile în loc să facă o campanie națională, susținută de specialiști, pentru promovarea vaccinărilor și a alimentației la sân. Beton! Religia obligatorie și vaccinarea opțională. I-aș întreba pe ăștia contra vaccinării o chestie. Dacă se descoperă un vaccin pentru SIDA sau cancer și-ar vaccina copiii sau i-ar împiedica studiile făcute pe net la delirmistic.ro sau viațăveșnicăcuplante.com? Totul e anormal în țara asta. Vă mai mirați că muriți cu zile?

La fel. Vrăjeala asta cu cardul. Cică pentru a evita frauda în sistem. Beton. Copiii nu au card. Cum împiedici frauda făcută pe rețete sau bilete de analize fictive scrise pe cnp-uri de copii? La asta nu s-au gândit deștepții ăștia? Sau, nah!, au fost interese să se cheltuiască bani de la buget pentru un rahat de bucată de plastic și un cip. Și apoi mi-au băgat mie mâna în buzunar să-mi ia 250 de ron pe un cititor de carduri. Reformă pe banii mei. Iar când vine vorba de pacient, să se descurce. Are bani și pile, trăiește. Nu are, cine e curios de un sărăntoc?

În interesul pacientului construiți naibii spitale, angajați medici și motivați-i, nu le arătați calea pribegiei dacă nu le convine.

Acuma dați liber la cabinete de medicină de familie. Cu orice număr de pacienți poți face contract cu statul. Chiar așa o armată de medici tineri așteaptă în spate? Voi ăștia de la minister ați făcut un studiu de impact? Să vedeți nabii ce efecte pe termen lung are delirul ăsta al vostru?

Medicina primară funcționează șchiopătând. De ce vreți s-o cotonogiți ireversibil? Cu reforma asta a voastră eu voi avea o scădere de venituri de 20-30%. Mă voi mai chinui să tratez? Să rezolv bolnavii? Mă va mai interesa binele pacientului? Cred cu tărie că încercați acum să faceți lanțuri de cabinete, un fel de monopol privat care sa sugă bani de la stat, așa cum ați permis să se înființeze lanțuri de farmacii, care strivesc orice altă inițiativă. Așa cum permiteți lanțurilor de hipermarketuri să sufoce toată producția noastră internă. A mai rămas ceva de vândut, nu? Medicina primară. Să vedeți voi inflație de cabinete de medicină de familie în orașe și pustiire la țară. Că doar cine e prost să stea în noroi la țară, expus agresiunilor de orice fel, când poate să stea frumușel, îmbrăcat impecabil, într-un cabinet la oraș? Chiar. Acum nu se mai dau examene pe post? Orice absolvent de medicină, care, dacă are tăticul bani, trece prin facultate ca rața prin apă, va putea să-și facă un cabinet, nu? Fără examene, fără nimic, nu? Beton. Normal, în interesul pacientului.

Populația asta nu se poate căca de foame. Nu are cu ce să-și cumpere pastă de dinți, săpun și hârtie igienică. Populația asta îndobitocită și bolnavă este rezultatul a 25 de ani de furt la drumul mare, pardon, democrație. Voi ăștia care ne conduceți acum, aveți vreo viziune pe termen lung? Vă dați seama în ce ruină ați adus țara asta? Mai este vreun sector vital care să nu fie vândut? Ce viitor oferiți voi copiilor noștri? Ce șanse? Ce locuri de muncă? Voi aveți idee cât de bolnavă e populația? Aveți, normal. Că doar știți ce consum de medicamente are. Medicamente din alea cu preț de cateva ori mai mare ca în Europa, în ciuda faptului că legislația interzice de ceva ani chestia asta. Dar, nah, ăștia din vârf când încalcă legea nu pățesc nimic. Ce încredere vreți să mai aibă lumea în voi? Știu. Nu vă pasă de turmă.

Vindeți dracului tot. Transformați-ne în colonie. Că masă de experimente medicale și financiare suntem demult. Până nu veți construi spitale, angaja și motiva medici, până nu veți face din sănătate și învățământ o prioritate națională, nu aveți niciun drept să vorbiți despre interesul pacientului. Că nu știți ce e aia. Ceea ce faceți voi acum nu e reformă. E managementul sărăciei pus în slujba intereselor oculte. Nu veți opri exodul medicilor. Nu veți încuraja tinerii medici să rămână în țară sau să profeseze la sate. Nu veți eradica șpaga din spitale. Nu veți face absolut nimic. Vă veți face de râs din nou în fața istoriei. Sunteți doar niște fanarioți moderni, care pun biruri grele pe umerii populației, fără a-i oferi nimic altceva decât vrăjeală. Țineți însă cont, fanarioților, că Înalta Poartă care vă poate mazili mai poartă din când în când numele de Poporul Român.

Autorul :

Blogul Vindecătorului

 

Sursa

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

Banner

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Cauzele chisturilor
hepatice. Când este indicat tratamentul şi în ce constă

Cauzele chisturilor hepatice. Când este indicat tratamentul şi în ce constă   0

read more
Cinci vieți salvate de moartea unui copil de 10 ani. Mama unui copil salvat: „A fost un chin timp de şase ani”

Cinci vieți salvate de moartea unui copil de 10 ani. Mama unui copil salvat: „A fost un chin timp de şase ani”   0

read more
Spitalul Universitar din Capitală, amendat cu 20.000 de lei pentru pacienţii morţi abandonaţi pe holuri

Spitalul Universitar din Capitală, amendat cu 20.000 de lei pentru pacienţii morţi abandonaţi pe holuri   0

read more
Tehnica de editare genetică Crispr, testată în premieră in vivo, pe oameni, similar unui medicament

Tehnica de editare genetică Crispr, testată în premieră in vivo, pe oameni, similar unui medicament   0

read more
Conf.dr. Roxana Nemeş:
„Astmul bronşic nu se rezolvă cu salina“

Conf.dr. Roxana Nemeş: „Astmul bronşic nu se rezolvă cu salina“   0

read more
Ghidurile medicale din România sunt expirate. Asistent: Dacă ar fi un incendiu în sala de operații, nu știu pe unde pot să ies

Ghidurile medicale din România sunt expirate. Asistent: Dacă ar fi un incendiu în sala de operații, nu știu pe unde pot să ies   0

read more
Evali, noua afecţiune indusă de ţigara electronică. Care sunt simptomele

Evali, noua afecţiune indusă de ţigara electronică. Care sunt simptomele   0

read more
”La ce mă expun dacă îmi montez sterilet?” Dr Ciprian Pop Began răspunde

”La ce mă expun dacă îmi montez sterilet?” Dr Ciprian Pop Began răspunde   0

read more
Alimentele light, mai sănătoase sau nu? Sfatul specialistului

Alimentele light, mai sănătoase sau nu? Sfatul specialistului   0

read more
Boala necunoscută în România care este indusă de ţigara electronică. Prof.dr. Florin
Mihălţan: „Este o nouă consecinţă a fumatului“

Boala necunoscută în România care este indusă de ţigara electronică. Prof.dr. Florin Mihălţan: „Este o nouă consecinţă a fumatului“   0

read more
Spital județean în criză de mâncare pentru pacienți. Manager: Sunt alimente pentru săptămâna viitoare

Spital județean în criză de mâncare pentru pacienți. Manager: Sunt alimente pentru săptămâna viitoare   0

read more
Organismul luptă cu celulele canceroase din interiorul tumorilor, ceea ce explică de ce imunoterapia e eficientă la unii pacienţi

Organismul luptă cu celulele canceroase din interiorul tumorilor, ceea ce explică de ce imunoterapia e eficientă la unii pacienţi   0

read more
O tânără însărcinată în nouă luni a murit, după ce a plecat de la spital unde i s-a spus că are „o stare bună”

O tânără însărcinată în nouă luni a murit, după ce a plecat de la spital unde i s-a spus că are „o stare bună”   0

read more
Încă un medic fals în România, descoperit de o echipă Digi24. Bărbatul este de fapt un programator IT

Încă un medic fals în România, descoperit de o echipă Digi24. Bărbatul este de fapt un programator IT   0

read more
Ministerul Sănătăţii s-a sesizat după ancheta Digi24 şi a cerut controale privind medicul fals, care era, de fapt, programator IT

Ministerul Sănătăţii s-a sesizat după ancheta Digi24 şi a cerut controale privind medicul fals, care era, de fapt, programator IT   0

read more
Virusul misterios din China pune autoritățile din România în alertă. Cât de mare este pericolul?

Virusul misterios din China pune autoritățile din România în alertă. Cât de mare este pericolul?   0

read more
Gestul impresionant prin care o familie îndoliată a salvat viața a 5 oameni

Gestul impresionant prin care o familie îndoliată a salvat viața a 5 oameni   0

read more
Amenzi de 63.000 de lei după ce pereții de la Spitalul Bagdasar-Arseni au fost spălați cu un mop murdar

Amenzi de 63.000 de lei după ce pereții de la Spitalul Bagdasar-Arseni au fost spălați cu un mop murdar   0

read more
Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci ghimbir în fiecare zi?

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci ghimbir în fiecare zi?   0

read more
Atenţie la gripă! Ce putem face pentru a ne proteja?

Atenţie la gripă! Ce putem face pentru a ne proteja?   0

read more
Adevărul Live de la 14.00: De ce apare şi cum se tratează tiroidita
autoimună

Adevărul Live de la 14.00: De ce apare şi cum se tratează tiroidita autoimună   0

read more
Anchetă de amploare la Arad, unde zeci de copii s-au intoxicat după deratizarea din şcoală. Ministru: Nimeni nu şi-a făcut treaba

Anchetă de amploare la Arad, unde zeci de copii s-au intoxicat după deratizarea din şcoală. Ministru: Nimeni nu şi-a făcut treaba   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ADT Healthcare offers free help and assistance to people suffering from drug and alcohol addiction. Contact: 0800 088 66 86

adt-logo
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.