Vizite in Cipru Pentru Alegerea Sexului BebelusuluiPrevious Article
Asociatia pentru Protectia Pacientilor solicita includerea distoniei in programul national al bolilor rareNext Article

Politista cosmeticelor: „Mai bine autobronzante decat lumina soarelui. Soarele este inamicul numarul unu al pielii“

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Politista cosmeticelor: „Mai bine autobronzante decat lumina soarelui. Soarele este inamicul numarul unu al pielii“

Odată cu venirea anotimpului cald, încep şi planurile de vacanţă ce implică marea, soarele şi o piele ciocolatie conferită de un bronz „sănătos“. Însă „Poliţista cosmeticelor“, Paula Begoun din SUA, cea care de peste 20 de ani ne ajută să descoperim adevărul din spatele produselor cosmetice, ne avertizează: soarele este cel mai mare duşman al pielii şi al sănătăţii, în general. Folosiţi creme împotriva soarelui, cu un factor de protecţie ridicat.

În cadrul unui interviu pentru adevărul.ro, Paula Begoun, aşa numita „poliţista cosmeticelor“ şi  Bryan Barron, coordonatorul echipei de cercetare şi dezvoltare al specialistei, ne-au vorbit despre cel mai mare duşman al pielii, despre produsele cosmetice şi cât de rău fac ingredientele naturale din ele, dar şi despre ce ar trebui să facem, zi de zi, pentru o piele tânără şi o viaţă sănătoasă care începe cu pielea, cel mai mare organ al omului.
Protecţia solară – cel mai important lucru pentru piele, chiar şi în casă
„Cel mai importat sfat pe care îl dau şi cea mai importantă regulă care trebuie urmată este să foloseşti creme cu protecţie solară! Trebuie să-ţi fie mai frică de soare decât de orice altceva. Cel mai toxic element pentru piele este soarele“, începe Paula Begoun o listă lungă de sfaturi cu privire la sănătatea pielii.
Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte să ieşi din casă, indiferent de anotimp, fie că eşti bărbat sau femeie, este să te dai cu crema cu protecţie solară. „Înainte se folosea cremă cu protecţie având un factor de15 sau mai mare. Însă noile cercetări, ne spun că nu mai ajunge. Acum trebuie să fie cel puţin SPF (factor de protecţie solară) 20, 25, 30 şi chiar mai mare. SPF 30 este cel mai bun factor de protecţie pe care trebuie să-l aplicăm cu generozitate, nu doar aşa, un pic, doar să zicem că ne-am dat cu ceva. Această cremă trebuie aplicată înainte să ieşi din casă. Chiar şi în casă, soarele pătrunde prin ferestre şi leziunile pielii provocate de el se resimt. Problemele de piele cauzate se soare au loc chiar din primul moment în care pielea «vede» lumina zilei“, continuă „The Cosmetics Cop“ (Poliţista cosmeticelor).
Bryan Barron avertizează şi el că leziunile cauzate de soare se acumulează în timp. „De exemplu, dacă foloseşti crema de protecţie doar atunci când te duci la plajă sau când ştii că vei sta direct în soare este greşit. Ce trebuie să ştii este că soarele cauzează probleme şi când crezi că ieşi afară doar pentru câteva momente, când conduci spre serviciu, sau te duci la poştă… sau când e înnorat şi ai impresia că nu ai de ce să te protejezi. Toate aceste momente se adună în timp, iar pielea are o memorie lungă“, potrivit lui Bryan.
Asta înseamnă că nu mai avem voie să ne bronzăm?
Exact, niciodată, este răspunsul specialiştilor. Cei doi avertizează şi împotriva solarului. Cancerul de piele în incidenţă atât de mare este din cauză că tinerii se duc din ce în ce mai mult la solar. „Mai bine ia un pachet de ţigări şi înghite-l. Solarul, s-a demonstrat, este la fel de periculos ca fumatul“, accentuează Paula.
Şi totuşi, parcă ne lasă o portiţă de scăpare, dar doar la prima vedere: „Dacă vreţi să staţi la soare, faceţi asta cu inteligenţă. Nu vă supuneţi unor riscuri inutile. Purtaţi ochelari de soare, să nu vă distrugeţi ochii, daţi-vă cu cremă de protecţie, multă, şi, de fapt, nu staţi în soare, căutaţi umbra. Dacă încetezi să te porţi urât cu pielea ta, vei arata mai tânăr cu 10-20 de ani“ spune Paula Begoun.
Idealul este să nu stai în soare, crede şi Bryan. Deloc. Însă, dacă ţii neapărat să ai un bronz frumos şi uniform, tot el ne aduce aminte că, acum, există tot felul de metode pentru asta. „Aceste produse autobronzante sunt de ceva vreme pe piaţă, dar înainte, dacă le foloseai, căpătai o culoare portocalie urâtă. Acum nu mai există această problemă“, este de părere Bryan.
Uneori, produsele naturale fac mai mult rău decât bine
În ceea ce priveşte ingredientele din cremele cu protecţie solară, şi nu numai, cei doi au păreri foarte stricte: nu tot ce e natural e bun, şi nu tot ce e sintetic e rău. „Parabenii, sulfaţii, uleiul mineral… totul este o minciună. Cele mai nebune avertizări împotriva acestor substanţe nu se potrivesc cu cercetările în domeniul produselor pentru piele. Uleiul mineral este un ingredient incredibil de bun, vindecător chiar… Vine de la mama natură. Mai mult, este folosit într-o formă purificată în produsele cosmetice“, explică Paula.
Tot Paula este de părere că parabenii nu cauzează cancer de sân. „Nu există nici cea mai mică cercetare, niciun studiu cât de mic care să spună ca parabenii cauzează cancer de sân. Parabenii sunt printre cei mai blânzi conservanţi pentru produsele cosmetice, se folosesc chiar şi în mâncare“, declară „The Cosmetics Cop“ (Poliţista cosmeticelor).
Colegul Paulei ne explică şi mai bine. „Există frica aceasta că ingredientele sintetice trebuie să fie rele, dăunătoare, letale chiar şi că cele naturale trebuie să fie sănătoase şi bune şi folosite din plin. Totuşi, şi iedera otrăvitoare (n.r. – Toxicodendron radicans – o plantă otrăvitoare din America de Nord şi Asia care cauzează mâncărimi, iritaţii şi chiar răni ale pielii) creşte din pământ, dar eu nu mi-aş pune aşa ceva pe piele“, spune Bryan Barron.
În ceea ce priveşte produsele naturale, echipa de specialişti ne avertizează cu privire la doar câteva. Citricele, de exemplu, dacă sunt folosite pe piele, odată cu expunerea la soare dau naştere unor pete urâte închise la culoare din cauza unui component. Aşadar, feriţi-vă de lămâi, portocale şi altele. „Şi lavanda sună minunat, dar pe piele este un duşman pentru sistemul endocrin, cauzează moartea celulelor. Alcoolul la fel, cauzeazădistrugeri ale radicalilor liberi, usucă pielea şi distruge colagenul natural din ea. Toate acestea apar în produsele cosmetice, sunt naturale însă sunt rele pentru piele. Şi nimeni nu se plânge de ele“, conchide Paula.
Cine sunt Paula Begoun şi Bryan Barron şi de ce ar trebui să le ascultăm sfaturile
De peste 30 de ani, Paula Begoun este fidelă misiunii ei de a veni în sprijinul femeilor din întreaga lume, ajutându-le să descopere adevărul din spatele produselor cosmetice şi să facă diferenţa dintre adevăr şi ficţiune. Împreună cu echipa ei, Paula a analizat, în decursul anilor, peste 200.000 de produse, acumulând un volum extraordinar de informaţii referitoare la industria cosmetică. Marii jucători de pe piaţa produselor cosmetice apelează la serviciile de consultanţă ale Paulei.
Bryan Barron este cunoscut pentru activitatea sa ştiinţifică derulată în vederea dezvoltării sau îmbunătăţirii formulelor care stau la baza produselor cosmetice. Colaborarea lui cu Paula Begoun a început acum aproape 14 ani, odată cu dezvoltarea, alături de Paula, a celei de-a cincea ediţie a cărţii „Don’t Go to the Cosmetics Counter Without Me“ (Nu te duce să cumperi cosmetice fără mine).

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

INVATA SA TRAIESTI SANATOS

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

 

OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Peste 740.000 de persoane s-au programat pentru vaccinare în ultimele 7 zile

Peste 740.000 de persoane s-au programat pentru vaccinare în ultimele 7 zile   0

read more
BioNTech oferă 50 de milioane de ace speciale pentru extragerea celei de-a șasea doze de vaccin dintr-o fiolă

BioNTech oferă 50 de milioane de ace speciale pentru extragerea celei de-a șasea doze de vaccin dintr-o fiolă   0

read more
Anthony Fauci: Date noi arată că vaccinurile COVID sunt mai puţin eficiente împotriva noilor tulpini ale coronavirusului

Anthony Fauci: Date noi arată că vaccinurile COVID sunt mai puţin eficiente împotriva noilor tulpini ale coronavirusului   0

read more
Ministerul Sănătăţii: Recomandări privind vaccinarea anti-COVID a persoanelor care iau tratament anticoagulant

Ministerul Sănătăţii: Recomandări privind vaccinarea anti-COVID a persoanelor care iau tratament anticoagulant   0

read more
Recomandările Ministerului Sănătății pentru persoanele care iau tratament anticoagulant și care doresc să se vaccineze împotriva COVID

Recomandările Ministerului Sănătății pentru persoanele care iau tratament anticoagulant și care doresc să se vaccineze împotriva COVID   0

read more
Adrian Gheorghe este noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

Adrian Gheorghe este noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate   0

read more
Românii sunt departe de imunitatea de grup. Concluziile primului studiu de seroprevalență realizat la Timișoara

Românii sunt departe de imunitatea de grup. Concluziile primului studiu de seroprevalență realizat la Timișoara   0

read more
Simptomele pneumoniei diferă în funcţie de vârstă. „Semnele care alarmează sunt febra şi tusea”

Simptomele pneumoniei diferă în funcţie de vârstă. „Semnele care alarmează sunt febra şi tusea”   0

read more
Noua variantă a coronavirusului descoperită în Africa de Sud ar putea reduce eficacitatea vaccinurilor

Noua variantă a coronavirusului descoperită în Africa de Sud ar putea reduce eficacitatea vaccinurilor   0

read more
Cîțu: Am introdus etapa a treia A, în care intră angajații esențiali din privat. Vaccinarea în această etapă ar putea începe mai repede

Cîțu: Am introdus etapa a treia A, în care intră angajații esențiali din privat. Vaccinarea în această etapă ar putea începe mai repede   0

read more
De ce nu merg românii să-și facă analize medicale

De ce nu merg românii să-și facă analize medicale   0

read more
Guvernul a aprobat introducerea unor noi categorii de persoane în etapa a doua de vaccinare

Guvernul a aprobat introducerea unor noi categorii de persoane în etapa a doua de vaccinare   0

read more
Cum este afectată inima de virusul SARS-CoV2 şi ce simptome pot prevesti  complicaţii cardiovasculare în urma infecţiei

Cum este afectată inima de virusul SARS-CoV2 şi ce simptome pot prevesti  complicaţii cardiovasculare în urma infecţiei   0

read more
Bogdan Aurescu, mesaj emoționant la vaccinare: Am pierdut-o pe mama, am suferit mult că n-am putut să o îmbrățișez și să o sărut

Bogdan Aurescu, mesaj emoționant la vaccinare: Am pierdut-o pe mama, am suferit mult că n-am putut să o îmbrățișez și să o sărut   0

read more
Chinezii testează o terapie ce poate extinde durata de viaţă. „Sperăm să găsim o modalitate de a întârzia îmbătrânirea”

Chinezii testează o terapie ce poate extinde durata de viaţă. „Sperăm să găsim o modalitate de a întârzia îmbătrânirea”   0

read more
COVID-19 se răspândeşte mai uşor în timpul vorbirii decât prin tuse STUDIU

COVID-19 se răspândeşte mai uşor în timpul vorbirii decât prin tuse STUDIU   0

read more
Mihai Craiu, despre traumele emoționale ale copiilor care stau acasă: „Am văzut o mulțime de manifestări, leșin, ticuri, nevroze”

Mihai Craiu, despre traumele emoționale ale copiilor care stau acasă: „Am văzut o mulțime de manifestări, leșin, ticuri, nevroze”   0

read more
Tensiuni între Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță? Cîțu: Nu are nicio atribuție ministrul Sănătății dacă Gheorghiță pleacă sau nu

Tensiuni între Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță? Cîțu: Nu are nicio atribuție ministrul Sănătății dacă Gheorghiță pleacă sau nu   0

read more
Florin Cîţu: Suntem pregătiţi, putem să ajungem la 150.000 de vaccinări pe zi, doar să avem dozele

Florin Cîţu: Suntem pregătiţi, putem să ajungem la 150.000 de vaccinări pe zi, doar să avem dozele   0

read more
Întrebările esenţiale despre reacţiile adverse ale vaccinurilor anti-COVID-19

Întrebările esenţiale despre reacţiile adverse ale vaccinurilor anti-COVID-19   0

read more
Spania lucrează la un medicament cu efect rapid împotriva COVID-19

Spania lucrează la un medicament cu efect rapid împotriva COVID-19   0

read more
Klaus Iohannis: Sunt bucuros să constat o schimbare de atitudine. Foarte multă lume dorește să se vaccineze

Klaus Iohannis: Sunt bucuros să constat o schimbare de atitudine. Foarte multă lume dorește să se vaccineze   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.