Principala greșeala pe care o fac majoritatera oamenilor este că stau foarte mult la birou, fără a face acea pauză la 20 de minute. Este importat să investim într-un scaun care să ne susțină din toate punctele de vedere: poziția genunchilor, poziția soldurilor și poziția brațelor.

Genunchii și șoldurie trebuie să facă un unghi de 90 de grade. Sub tălpi este bine să existe un înălțător, ceva care să ne ajute să stimulam circulația de întoarcere venoasă. Coatele ar fi bine să fie susținute de cotiere pentru că pe parcursul a opt ore de muncă în care ne susținem greutatea brațelor încercând să tastăm, e firesc ca umerii și zona cervicală să sufere la sfârșitul zilei de lucru.

Alt aspect foarte important este ca în zona lombară să existe un suport lombar pentru a forța repoziționarea coloanei.

La 20-30 de minute este indicat să facem excerciții de streching cu zona cervicală și cu bratele. Monitorul ar trebui să fie fix în fața noastră, nu într-o parte.

Distanța de la ochii noștri până la monitor este indicat să fie la 50 de centimetri.

Este de preferat să folosim un calculator cu tastatura separată de monitor, asta înseamna că laptopul este bun de lucru pentru o perioadă scurtă.

În cazul în care apar durerile de spate, trebuie să ne adresăm unui specialist. E bine să aflăm de ce a apărut durerea: ar putea fi o contractură musculară sau o întindere, dar ar putea și să fie hernie de disc.

Statul în șezut pe un scaun ergonomic este un supraefort pentru coloană, deși nu pare. Avem nevoie de mușchi care să susțină poziția pe o perioadă de timp, în unele situații, foarte mare.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro