Spitalele de stat, controlate de echipe mixte din Ministerul Sanatatii si CNAS incepand cu luna mai  Previous Article
O descoperire despre barbati si femei pune sub semnul intrebarii zeci de ani de cercetari stiintificeNext Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

Povestea unui pacient de la Spitalul de Arsi: Si cu banii luati, si cu operatia esuata

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Povestea unui pacient de la Spitalul de Arsi: Si cu banii luati, si cu operatia esuata

Arestarea medicilor de la Spitalul de Arşi din Bucureşti a scos la iveală multe aspecte privind modul în care această unitate îşi desfăşura activitatea după modelul unui grup infracţional. Pe lângă binecunoscutele vedete care s-au operat la acest spital, au mai existat şi o mulţime de oameni obişnuiţi ale căror poveşti nu sunt la fel de bine mediatizate.
Unul din pacienţii care a avut ghinionul să fie “tratat” la acest spital este Rodica Aldea, din judeţul Dâmboviţa. În 2010, aceasta a realizat o operaţie de extirpare de sân, în Ungaria. După aceea, în vara anului 2011, pentru reconstrucţia mamară a ales să vină în Bucureşti.
După cum ne-a povestit fiica sa, Rodica Aldea a mers la o clinică privată, la medicul Daniela Bunilă, de unde i s-a spus că este mai ieftin să se opereze la Spitalul de Arşi. “Am dat 2.500 de euro, iar operaţia a fost un fiasco”, a declarat aceasta, adăugând că după operaţie au apărut infecţie după infecţie, iar implantul a trebuit scos.
Mai târziu, alt medic de la Spitalul de Arşi  a cerut 4.000 de euro, pentru noua operaţie, spunând că este mai complicată. A preferat însă să meagă la alt medic, efectuând noua intervenţie chirugicală la o clinică privată.
“Am contactat-o pe doamna medic Daniela Bunilă pentru a ne returna cei 2.500 de euro”, ne-a mai spus fiica Rodicăi Aldea, adăugând că medicul a refuzat să dea banii înapoi.
Prin urmare, s-a hotărât să depună plângere la DNA, care însă a trimis plângerea la Parchetul de pe Tribunalul Bucureşti. Potrivit documentelor transmise redacţiei, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în condiţiile în care prin cercetările efectuate nu au fost confirmate pretinderea şi primirea unor bani de către doctor pentru efectuarea unui act din sfera atribuţiilor de serviciu. În plus, “în lipsa coroborării cu alte probe, acestea sunt insuficiente pentru a genera presupunerea rezonabilă privind comiterea unei fapte de natură penală”, se precizează în referatul procurorilor.
Decizia procuraturii a fost atacată de Aldea Rodica, următorul termen de judecată fiind stabilit pe data de 25 mai. Fiica pacientei ne-a mai spus că medicul a recunoscut că a primit 800 de euro pentru cumpărarea protezei, că operaţia nu a fost reuşită şi că Daniela Bunilă nu figurează printre numele medicilor reţinuţi de la Spitalul de Arşi.

26 de persoane sunt urmărite penal

În dosarul privind Spitalul de Arşi sunt urmărite penal 26 de persoane, pentru luare de mită, dare de mită, înşelăciune şi fals intelectual. Cercetările vizează 16 medici, o asistentă şi nouă pacienţi.
Duminică, Tribunalul Capitalei a decis arestarea preventivă a managerului Spitalului, Vitalie Stan. Alături de director, au fost arestaţi şeful Secţiei de chirurgie plastică, Nicolae Antohi, şi medicul Elena Cristina Isac.
În cazul celorlalţi medici de la Spitalul de Arşi pentru care s-a propus arestarea preventivă – Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costică Ghiţă Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vătămănescu şi Aurelia Isac -, dar şi al unei angajate a unei clinici private, instanţa a decis cercetarea sub control judiciar.
Alţi nouă medici şi o angajată a unei clinici private au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) vineri, după percheziţii şi audieri.

Cum funcţiona “fabrica de bani”

Medicii vizaţi în dosarul operaţiilor estetice pretindeau mită sume cuprinse între 450 şi 3.400 de euro, în funcţie de tipul intervenţiei, banii fiind împărţiţi între membrii echipei operatorii, iar în cazul în care raportările acestora erau validate, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti deconta aproape 5.000 de lei pe operaţie.
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti  spun că pacienţii care doreau efectuarea unor operaţii estetice contactau suspecţii, medici angajaţi ai Spitalului, în baza unor anunţuri postate pe internet sau la recomandarea altor pacienţi.
Suspecţii, medici în specialitatea chirurgie plastică, reconstructivă şi estetică, ofereau consultaţii atât în cadrul Spitalului de Arşi, cât şi în cadrul unor clinici private, susţin anchetatorii.
“În discuţiile purtate, suspecţii le comunicau pacienţilor că pot opta pentru efectuarea intervenţiei în spitalul public sau într-o clinică privată, prezentându-le avantajele financiare (un preţ mai mic) de care ar fi beneficiat în cazul în care intervenţia s-ar fi realizat într-o unitate spitalicească publică”, mai arată PTB.
Dacă pacienţii optau pentru efectuarea intervenţiei în spital se întocmea documentaţia medicală în care erau menţionate un diagnostic şi un tip de intervenţie medicală nereale. Ulterior, pe baza acestor documente falsificate, se întocmeau raportările către CASMB şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, prin care se solicita decontarea serviciilor medicale.

Peste jumătate de milion de euro, găsiţi în urma percheziţiilor

Anchetatorii au făcut, vineri, percheziţii la Spitalul de Arşi şi la 22 de adrese din Bucureşti, inclusiv la locuinţele unor medici, unde au găsit importante sume de bani. Acasă la un alt medic au fost găsiţi 50.000 de euro, la un altul, 40.000 de euro, iar la un doctor care fusese în tura de noapte, 1.000 de euro. În total, la cei vizaţi de percheziţii au fost găsiţi peste jumătate milion de euro.

Sursa

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

STIRILE ZILEI

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+   0

În perioada 15-19 aprilie 2019, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş se va derula o campanie pentru screeningul adenocarcinomului de prostată. Această acţiune se va desfăşura în Cabinetul [...]

Banner

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Ministerul Sănătății: Românii care se întorc în țară din zonele italiene cu coronavirus, în carantină 14 zile

Ministerul Sănătății: Românii care se întorc în țară din zonele italiene cu coronavirus, în carantină 14 zile   0

read more
Institutul Cantacuzino, mai bolnav decât pacienții. Cum arată acum fabrica de vaccinuri a României

Institutul Cantacuzino, mai bolnav decât pacienții. Cum arată acum fabrica de vaccinuri a României   0

read more
Dr. Ovidiu Grămescu, medic primar neurochirurg:

„Hernia de disc poate apărea şi la oameni tineri, din
cauza suprasolicitării coloanei“

Dr. Ovidiu Grămescu, medic primar neurochirurg: „Hernia de disc poate apărea şi la oameni tineri, din cauza suprasolicitării coloanei“   0

read more
Cum se tratează cancerul în Italia? Lucia s-a vindecat după ce i se dăduseră numai 10 la sută șanse de supraviețuire

Cum se tratează cancerul în Italia? Lucia s-a vindecat după ce i se dăduseră numai 10 la sută șanse de supraviețuire   0

read more
Atenţie la boala fumătorului! Află ce recomandă medicul!

Atenţie la boala fumătorului! Află ce recomandă medicul!   0

read more
Imagini tulburătoare: O fetiță de 5 luni s-a ales cu răni grave după ce a fost internată în spital pentru răceală

Imagini tulburătoare: O fetiță de 5 luni s-a ales cu răni grave după ce a fost internată în spital pentru răceală   0

read more
Dr. Carmen Zăpucioiu „Homeopatia tratează persoana, nu boala“

Dr. Carmen Zăpucioiu „Homeopatia tratează persoana, nu boala“   0

read more
Sfatul specialistului, nutriţionist Lorena Săroiu. Cum ne afectează zaharurile rafinate şi ce alternative avem?

Sfatul specialistului, nutriţionist Lorena Săroiu. Cum ne afectează zaharurile rafinate şi ce alternative avem?   0

read more
Ingredientul obişnuit cu puteri nebănuite în frumuseţe

Ingredientul obişnuit cu puteri nebănuite în frumuseţe   0

read more
Un ONG foarte cunoscut susține că vaccinurile „provoacă” boli. Dr. Mihai Craiu: Homeopatia este apă cu zahăr, nu tratează nimic

Un ONG foarte cunoscut susține că vaccinurile „provoacă” boli. Dr. Mihai Craiu: Homeopatia este apă cu zahăr, nu tratează nimic   0

read more
Tumorile hepatice pot fi distruse şi prin tehnici minim
invazive. Care sunt şi în ce constau aceste intervenţii

Tumorile hepatice pot fi distruse şi prin tehnici minim invazive. Care sunt şi în ce constau aceste intervenţii   0

read more
Femeile însărcinate în timpul epidemiei de gripă: prevenţie şi tratament. Medicii ne dau sfaturi importante

Femeile însărcinate în timpul epidemiei de gripă: prevenţie şi tratament. Medicii ne dau sfaturi importante   0

read more
Dr. Mihai Craiu: ”Sintagma gras şi frumos nu mai este ancorată în realitate!”

Dr. Mihai Craiu: ”Sintagma gras şi frumos nu mai este ancorată în realitate!”   0

read more
Ministrul demis al Sănătății, despre copilul care a murit după vizita la dentist: O tragedie care nu trebuie să se repete

Ministrul demis al Sănătății, despre copilul care a murit după vizita la dentist: O tragedie care nu trebuie să se repete   0

read more
Riscul pe care îl prezintă copii concepuți prin FIV. Cercetătoare: Ei necesită o îngrijire suplimentară

Riscul pe care îl prezintă copii concepuți prin FIV. Cercetătoare: Ei necesită o îngrijire suplimentară   0

read more
Copilul decedat după o vizită la dentist. Polițiștii verifică aparatul cu care s-a făcut anestezia baiatului

Copilul decedat după o vizită la dentist. Polițiștii verifică aparatul cu care s-a făcut anestezia baiatului   0

read more
Implant dentar vs. punte dentară: ce trebuie să ştii

Implant dentar vs. punte dentară: ce trebuie să ştii   0

read more
HARTĂ. Peste jumătate dintre localitățile din România nu au niciun medic de familie sau au medici insuficienți

HARTĂ. Peste jumătate dintre localitățile din România nu au niciun medic de familie sau au medici insuficienți   0

read more
Comisia SRI din Parlament, ședință de urgență pe tema coronavirusului

Comisia SRI din Parlament, ședință de urgență pe tema coronavirusului   0

read more
Victor Costache, declaraţie controversată despre îngrijiri medicale mai bune pentru cei săraci: La oameni e ca la maşini

Victor Costache, declaraţie controversată despre îngrijiri medicale mai bune pentru cei săraci: La oameni e ca la maşini   0

read more
Cele mai frecvente mituri despre diabet, demontate

Cele mai frecvente mituri despre diabet, demontate   0

read more
Claudia Dumitru, psiholog clinician: Ştiai că durerile fizice pot fi cauzate şi de emoţii?

Claudia Dumitru, psiholog clinician: Ştiai că durerile fizice pot fi cauzate şi de emoţii?   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ADT Healthcare offers free help and assistance to people suffering from drug and alcohol addiction. Contact: 0800 088 66 86

adt-logo
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.