Curs online pentru medici: Project RECONVERSIA PROFESIONALA A MEDICILORPrevious Article
CIURCHEA: Decontam in orice conditii dar monitorizam tot: pentru CNAS SE POATE ORICUM , SE POATE ORICE .Next Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

Premiile de Excelența in Sanatate au fost acordate de catre Ministerul Sanatatii

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Premiile de Excelența in Sanatate au fost acordate de catre Ministerul Sanatatii

Ministerul Sănătății a acordat marți, în cadrul unei gale care s-a desfășurat la Sala “Mihail Jora” a Radiodifuziunii Române, Premiile de Excelență în Sănătate.

“Sunt emoționat și totodată bucuros să fie alături de dumneavoastră, atât de multe nume mari, profesori academicieni, doctori, poate ce are mai de preț această țară și cel mai de valoare pentru că dumneavoastră salvați fiecare cetățean al României atunci când are nevoie, salvați practic statul român și cred că niciodată statul român nu a reușit să vă mulțumească exact așa cum ar fi trebuit să o facă. Începem poate cu această gală, este un pas foarte mic, dar cred eu că un pas destul de important pentru a redobândi statutul medicului sau statutul personalului medical în societatea românească”, a afirmat ministrul Nicolae Bănicioiu în deschiderea evenimentului.

El a amintit că în 2014 au fost înregistrate 4.500.000 de prezentări la unitățile de primiri urgențe din spitalele românești, 3.500.000 de intervenții ale Ambulanței și ale SMURD-ului, 18.200.000 de consultații și 3.200.000 de internări continue. “Iată cifrele pe care cred că toată lumea ar trebui să le știe și chiar dacă uneori mai sunt și erori, asta nu poate să fie o pată peste ceea ce faceți în fiecare zi”, a spus demnitarul.

“Sunt foarte mândru și emoționat de acest premiu. Vreau să mulțumesc domnului ministru Nicolae Bănicioiu pentru că în ultimii ani dintre toate persoanele care au ocupat această funcție a avut cea mai mare deschidere pentru a asculta vocea neurologilor români”, a spus unul dintre premiați — profesorul doctor Ovidiu Băjenaru, șeful Clinicii de Neurologie a Spitalului Universitar de Urgență București.

“Ca pensionar adevărat, fiindcă asta sunt la ora actuală, mi-aș dori să fac câteva recomandări în afară de felicitări. Rog ministrul Sănătății și Colegiul Medicilor din România să se gândească puțin și la reorganizarea sistemului de sănătate din România să nu mai aveam iar revoluții și reforme ca până acum”, a spus profesorul doctor Mircea Bârsan.

Un alt premiat al galei, doctor Niculina Bratu, a afirmat că cei 40 de ani de activitatea în specialitatea chirurgie pediatrică și cei peste 15.000 de copii operați au ajutat-o să ajungă la “acest moment foarte frumos”.

“Mulțumesc domnului ministru pentru că după Hajdu Gabor și Ion Bazac este primul ministru al Sănătății care înțelege ceva din sistemul de sănătate și, culmea, încearcă să fac ceva într-o țară în care condiția doctorului o știți: între sărăcie și pușcărie, sănătatea tratată ca salubritatea. Am fost în sală la ultima ședință a PNȚ-ului și îndrăznesc să vă promit că dacă ajungem la putere tot pe domnul ministru Nicolae Bănicioiu îl punem ministru și chiar îl ajutăm să facă ceva în sistem”, a spus managerul Institutului “C. C. Iliescu”, profesor doctor Șerban Bubenek-Turconi.

La rândul său, profesorul doctor Gheorghe Burnei a mulțumit ministrului Sănătății Nicolae Bănicioiu pentru deschiderea de care a dat dovadă încă de la începutul mandatului.

“Simt o deschidere cum nu a mai fost niciodată, o deschidere pe care domnul ministru a afișat-o din primele zile de la instalare. Acum s-a ajuns la o deschidere așa de mare încât am curajul să îi mai cer domnului ministru ca pe viitor să realizeze și un program pentru copiii cu afecțiuni de cancer”, a spus Burnei.

Au primit Premiul de excelență în sănătate pe anul 2015 profesorul doctor Daniela Bartoș, doctorul Sorin Băilă, profesorul doctor Mircea Beuran, profesorul doctor Emanoil Ceaușu, profesorul doctor Mircea Cinteză, profesorul doctor Alexandru Vlad Ciurea, conf. dr Monica Cîrstoiu, dr. Cătălin Cîrstoveanu, profesorul doctor Ioan Cordoș, profesorul doctor Daniel Coriu, profesorul doctor Radu Deac, profesorul doctor Dan Deleanu, conf. dr. Monica Dragomir, prof. dr. Constantin Dumitrache, profesorul doctor Viorela Enăchescu, academicianul profesor doctor Dan Mircea Enescu, profesor doctor Florin Eduard Exergian, profesorul doctor Vladimir Fluture, academician profesor doctorLeonida Gherasim, dr. Alis Grasu, profesorul doctor Vlad Anton Iliescu, profesorul doctor Alexandru Irimie, profesorul doctor Dan-Corneliu Jinga, conf. dr. Viorel Jinga, profesorul doctor Ioan Lascăr.

De asemenea, alți premiați cu același premiu au fost: profesor doctor Mihai Luncan, profesor doctorAnca Roxana Lupu, conf. univ. dr. Horațiu Moldovan, profesor doctor Gelu Onose, conferențiar doctorCarmen Orban, medicul Bogdan Oprița, profesor doctor Alexandru Oproiu, profesor doctor Gheorghe Peltecu, profesor doctor Mircea Penescu, profesor doctor Doina Anca Pleșca, profesor doctor Monica Pop, profesor doctor Florian Popa, conferențiar doctor Florian Dan Popescu, conf. dr.Gheorghe Ioan Popescu, academician Irinel Popescu, academician Laurențiu Popescu, profesor doctor Zena Popovici profesor doctor Dan Prelipceanu, profesor doctor Marius Raica, doctor Bogdan Rădulescu, profesor doctor Adrian Restian.

Sursa

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

STIRILE ZILEI

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+   0

În perioada 15-19 aprilie 2019, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş se va derula o campanie pentru screeningul adenocarcinomului de prostată. Această acţiune se va desfăşura în Cabinetul [...]

Banner

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more

Funcționarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS)   0

read more
Sorina Pintea, replică pentru Ludovic Orban: Renunțarea la rezidențiat, o declarație „puțin hazardată”

Sorina Pintea, replică pentru Ludovic Orban: Renunțarea la rezidențiat, o declarație „puțin hazardată”   0

read more
O tânără de 21 de ani din Gorj a murit în urma unei cezariene. Familia cere anchetă

O tânără de 21 de ani din Gorj a murit în urma unei cezariene. Familia cere anchetă   0

read more
Ludovic Orban, despre rezidenţiat: “Mi se pare că forma de examinare nu e absolut necesară”

Ludovic Orban, despre rezidenţiat: “Mi se pare că forma de examinare nu e absolut necesară”   0

read more
Medic: „În ultimii ani, am văzut tot mai
multe cazuri de copii cu deficit de vitamina D“. Ce trebuie făcut

Medic: „În ultimii ani, am văzut tot mai multe cazuri de copii cu deficit de vitamina D“. Ce trebuie făcut   0

read more
Protest al viitorilor medici. Examenul de rezidențiat, o mare necunoscută în acest moment

Protest al viitorilor medici. Examenul de rezidențiat, o mare necunoscută în acest moment   0

read more
Energia pozitivă poate fi atrasă în casa cu aceste metode!

Energia pozitivă poate fi atrasă în casa cu aceste metode!   0

read more
Mituri despre cancer: Adevărat şi fals despre cele mai răspândite

Mituri despre cancer: Adevărat şi fals despre cele mai răspândite   0

read more
Plângere la DNA. Ministerul Sănătăţii, acuzat că a achiziţionat un alt vaccin antigripal decât cel care trebuie

Plângere la DNA. Ministerul Sănătăţii, acuzat că a achiziţionat un alt vaccin antigripal decât cel care trebuie   0

read more
Proiect ordin privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotărârii Guvernului pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2020 -2023

Proiect ordin privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotărârii Guvernului pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2020 -2023   0

read more
Coșmar pentru o tânără și familia ei. Un diagnostic greșit i-a accelerat boala genetică rară de care suferă

Coșmar pentru o tânără și familia ei. Un diagnostic greșit i-a accelerat boala genetică rară de care suferă   0

read more
Boli ale căror
diagnostice pot fi puse de pe stradă. Semnele acromegaliei, boala
hipersecreţiei de hormon de creştere

Boli ale căror diagnostice pot fi puse de pe stradă. Semnele acromegaliei, boala hipersecreţiei de hormon de creştere   0

read more

COMUNICAT – CNAS continuă demersurile pentru a asigura tratamentul necesar tuturor bolnavilor cu amiotrofie musculară spinală   0

read more
Vinul roşu, benefic pentru organism – Combate obezitatea

Vinul roşu, benefic pentru organism – Combate obezitatea   0

read more
Prof. dr. Cătălin Codreanu: „Cu
un diagnostic precoce şi un tratament adecvat, pacienţii cu boli reumatice pot
rămâne activi“

Prof. dr. Cătălin Codreanu: „Cu un diagnostic precoce şi un tratament adecvat, pacienţii cu boli reumatice pot rămâne activi“   0

read more
Afecțiunea psihică din viața reală de care suferă Joker, ce se manifestă prin râs incontrolabil

Afecțiunea psihică din viața reală de care suferă Joker, ce se manifestă prin râs incontrolabil   0

read more
Cum s-au transformat promisele spitale regionale în spitale pentru nepoții noștri

Cum s-au transformat promisele spitale regionale în spitale pentru nepoții noștri   0

read more
Studiile clinice pot salva vieţi

Studiile clinice pot salva vieţi   0

read more
Un pacient care urma să fie externat, găsit mort în curtea Spitalului Județean Slatina

Un pacient care urma să fie externat, găsit mort în curtea Spitalului Județean Slatina   0

read more
Cum se tușește corect, pentru a răspândi cât mai puține bacterii

Cum se tușește corect, pentru a răspândi cât mai puține bacterii   0

read more
Un deputat USR anunță că va sesiza DNA pentru o achiziție de vaccinuri de către Ministerul Sănătății

Un deputat USR anunță că va sesiza DNA pentru o achiziție de vaccinuri de către Ministerul Sănătății   0

read more
Persoanele care merg mai repede îmbătrânesc mai încet şi sunt mai inteligente

Persoanele care merg mai repede îmbătrânesc mai încet şi sunt mai inteligente   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ADT Healthcare offers free help and assistance to people suffering from drug and alcohol addiction. Contact: 0800 088 66 86

adt-logo
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.